SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Konut yatırımı için yanlışsız zaman’

Tüm dünyada konuta talebin arttığını söyleyen Ziya Yılmaz, “Talepteki bu artışın iki nedeni var. Birincisi tüketici konut yatırımının enflasyona karşı inançlı liman olduğunun farkında. İkincisi ise nitelikli konut arzında yaşanan eza. Konut almak için dün bitti, yarın ise çok geç. En yanlışsız vakit bu zaman” dedi.

‘Konut yatırımı için yanlışsız zaman’
Akacan The Mall
21.12.2022 07:27
0
A+
A-

‘Konut yatırımı için yanlışsız zaman’
Tüm dünyada konuta talebin arttığını söyleyen Ziya Yılmaz, “Talepteki bu artışın iki nedeni var. Birincisi tüketici konut yatırımının enflasyona karşı inançlı liman olduğunun farkında. İkincisi ise nitelikli konut arzında yaşanan ıstırap. Konut almak için dün bitti, yarın ise çok geç. En yanlışsız vakit bu zaman” dedi.

DAP Holding İdare Heyeti Lideri Ziya Yılmaz, yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada gayrimenkule olan talebin arttığına dikkat çekti. “Talepteki bu artışın iki nedeni var” diyen Yılmaz şunları söyledi: ”Birincisi yatırım aracı olarak ‘güvenli liman’ algısı. Tüketici, konut yatırımının enflasyona karşı inançlı liman olduğunun farkında. Çıkan fırsatları pahalandırmak istiyor. İkincisi ise nitelikli konutlardaki arz problemi… fiyatları nedeniyle inşaat maliyetlerindeki artış ve bilhassa pandemiden sonra eksikliğini daha net hissettiğimiz geniş ömür alanlarına sahip, günlük gereksinimlere yanıt verecek nitelikli konutlardaki arzın olmayışı üzere etkenler sebebiyle bu talep artarak devam edecek. Hasebiyle konut almak için dün bitti, yarın ise çok geç… Konut yatırımı için en yanlışsız vakit bu zaman” tabirlerini kullandı.

Ziya Yılmaz

Akacan The Mall

MERKEZDE YÜKSELİYOR 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından, Emlak Konut GYO garantisiyle hayata geçirilecek yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, İstanbul’un iş, ömür ve finans merkezinin kalbinde yer alan Levent bölgesinde 103 bin metrekare toplam alan içinde; 53 bin metrekaresi konut ve 50 bin metrekaresi içerisinde okul da bulunan koru alanıyla yeni bir hayat alanı hayata geçirdiklerini söyledi. Şirket ‘Yeni Levent’ projesiyle, kentin dışında görmeye alışık olduğumuz country hayat usulünü ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle birleştirerek İstanbul’un merkezine getiriyor. 5 bin 500 hektar büyüklüğündeki Belgrad Ormanı görüntüsüne sahip olan Yeni Levent projesi, merkezi pozisyonuyla öne çıkıyor.

SİMGE PROJE VURGUSU

Bu vakte kadar kesime örnek olacak birçok simge projeye imza attıklarını lisana getiren Ziya Yılmaz, “Özellikle pandemi devri, tüketici beklentilerini önemli manada değiştirdi. Pandemi tesiri, sıhhat konusunu hiç olmadığı kadar öne çıkarırken, lüks anlayışında da bunun tesirlerini görüyoruz. Beşerler artık, tabiatla iç içe fakat kent merkezinde; bir yandan tabiatın uygunlaştırıcı tesirini arzuluyor, öbür yandan da kentli hayatın toplumsal imkanlarını sonuna kadar yaşamak istiyor. Gayrimenkul kesiminde daha birinci günden bu yana, yatırım yaptığımız bölgelere bedel katma vizyonuyla hareket ediyor, 40-50 yıl sonra bile kıymetine değer katacak sembol projeler geliştiriyoruz. DAP olarak değişen beklentileri nizamlı olarak tahlil ediyor, bunları bir bilgi setine dönüştürüyoruz. Elde ettiğimiz bilgileri, DAP uzmanlığı ve bilimsel dataların ışığında harmanladık. Öncü bir yaklaşımın eseri olarak, lüksü tabiatla buluşturan kentte country hayat konseptini, dalımıza kazandırdık. Yani; Çekmeköy’de başladığımız, Nişantaşı’nda devam ettirdiğimiz ‘Sağlıklı ve Lüks Konut Standartlarını’ artık bir üst kademeye taşıyarak Yeni Levent’te ‘Şehirde Lüks ve Country Yaşam’ standartları olarak güncelledik. Daha evvel yapılmayanı yapma vizyonu ile hayata geçen Yeni Levent, geleceğe miras nitelikte simge bir proje oluyor” diye konuştu.

5 UNSURDA YENİ KONSEPT

Şirket, ‘Şehirde Lüks ve Country Yaşam’ standartlarını 5 unsurda şöyle sıralıyor:

1- Sağlıklı mesken olmalı: Yeşilliklerle çevrili, tabiatla nefes alan, az katlı ve sağlıklı mesken kriterlerine uygun formda tasarlanmalı.

2- Kentin merkezinde ve esaslı bir semtte yer almalı: Kentin en değerli noktalarından birinde, varlıklı geçmişi, kültürel atmosferi ve ayrıcalıkları ile kent hayatının yeni çekim merkezi olmalı.

3- Doğayı ve kenti; kültür, sanat, moda ve cümbüşle buluşturmalı: Bir yanda tabiatın yenileyici ruhu, öteki yanda kent hayatının canlılığı ile hem yeşili hem de kenti özgürce yaşatabilmeli.

4- Merkezi iş alanları ve finans dünyası ile iç içe olmalı: İş dünyasının kalbi ve merkezi iş alanı olarak kabul edilen bölgeye yürüme aralığında olmalı.

5- Yürüme uzaklığında tüm muhtaçlıkları karşılamalı: İş merkezlerinden kültür sanata, eğitimden sıhhate, alışverişten cümbüşe hem site içerisinde hem dışında aradığınız her şey yalnızca birkaç adımda yer almalı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.