SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Konut satışında stratejik hamle!

Konut satışında stratejik hamle!Türkiye’ye gelen direkt yatırımı artırmak ve bilhassa Avrupa ile adil rekabet için ‘Golden Visa’ atılımının …

Konut satışında stratejik hamle!
Akacan The Mall
26.10.2022 12:22
0
A+
A-

Konut satışında stratejik hamle!
Türkiye’ye gelen direkt yatırımı artırmak ve bilhassa Avrupa ile adil rekabet için ‘Golden Visa’ atılımının stratejik olduğu vurgulandı. Türkiye’de bir yabancı konut almak için ortalama 245 bin 800 dolar yatırım yapıyor.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği’nin (GİGDER) AGS Küresel Araştırma iş birliğiyle hazırladığı yabancıya konut satış endeksi GİGDEKS’in Temmuz-Eylül 2022 periyoduna ait araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna nazaran, Türkiye’ye gelen direkt yatırımı artırmak ve bilhassa Avrupa ile adil rekabet için ‘golden visa’ atılımının stratejik olduğu vurgulandı. Bugüne kadarki en yüksek iştirakle gerçekleşen GİGDER araştırmasına nazaran; GİGDER üyelerine ‘Golden Visa programı yabancı yatırımcıya satışları artırır mı?’ sorusu yöneltildi. Dal temsilcilerinin yüzde 77,1’i bu türlü bir program sayesinde satışların yükseleceğini, ülkeye direkt yatırımın artacağını vurgularken, yalnızca yüzde 5’i temsil eden üyeler tesiri olmaz değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlık için konut yatırım bedelinin 400 bin olduğu Türkiye’de GİGDEKS bilgilerine nazaran, bir yabancı konut almak için ortalama 245 bin 800 dolar yatırım yapıyor. Bu ortalamaya nazaran belirlenecek bir Golden Visa koşulları ile ülkede bu düzeyde bütçe ile daha fazla direkt yatırım geleceğini vurgulayan GİGDER İdare Heyeti Üyesi Bayram Tekçe, “Bu atak ile dünyanın birçok yerinde yatırım yapan insanları ülkemizin pahalı bir alternatif olduğunu görmesini sağlayabiliriz. Bu kıymetli hakikaten ülkemizde konut yatırımı yapan yabancılar iki evvelki çeyreğe nazaran 60 bin, bir evvelki çeyreğe nazaran 30 bin dolar daha fazla ödüyorlar. Ayrıyeten ülkemize mesken almak için gelen yabancıların yarısı ‘dijital göçebe’. Yılda 200 bin dolara yakın para kazanan bu kesim, vatandaşlık bedeli kadar yatırım yapmadan golden visa seçeneğini yahut dijital göçebeler için vize seçeneğini pahalandırmak istiyor. Bu düzenlemede verilecek teşviklerle, ülke olarak Hırvatistan, Portekiz, İspanya, Çekya üzere ülkelerde daha keskin rekabet edebiliriz. Ülkemize gelen milletleri de daha çok çeşitlendirmiş oluruz” açıklamasında bulundu.

Akacan The Mall

“SON ÇEYREKTE YABANCIYA SATIŞLAR ARTACAK”

3’üncü çeyrek için yabancıya satışın azalacağı istikametinde görüş bildirmiş üyeler, son çeyrekte ise umutlarını tazeledi. Üyelerin yarısı son çeyrekte yabancıya satışların artacağı istikametinde görüş bildirdi. Birinci çeyreğe bakılınca toplamda 50 bin konut satıldı. Bunların 9 bin 300 adetten fazlasını Ruslar aldı. Bu ilginin devam edeceğini kaydeden Tekçe, “Nitekim Ruslar 2015’te 25 milyar dolara yakın yurtdışında emlak edinmişti. Milletlerarası emlak komisyonculuğu şirketi Tranio tarafından yapılan bir araştırmaya nazaran Rus vatandaşlarının yurtdışındaki gayrimenkul talebi bu sene üçüncü çeyrekte 2021’in birebir periyoduna nazaran yüzde 84 oranında keskin bir halde artmış durumda. Yeniden Savills’e nazaran de 2022’nin birinci yarısının sonuçlarına nazaran, Ruslar bir yıl öncesine nazaran yurtdışından üç kat daha fazla gayrimenkul satın alıyor. Öte yandan son göç datalarına nazaran, hazır varlıkları 1 milyon dolardan fazla olan Rusların yaklaşık yüzde 15’inin 2022 yılı sonuna kadar öteki ülkelere göç etmesi bekleniyor. Emlak talep eğiliminde Ruslar için şu an Türkiye başkan. Türkiye’yi Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland, Yunanistan, İspanya ve Gürcistan takip ediyor. Bu sene toplamda tahminen de yurtdışında 30 milyar doları aşan bir emlak alımına ulaşacak Rusya’yı düzgün okumak, güzel takip etmek gerekiyor” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.