SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kodlama Maratonu’nun ikincisi tamamlandı

Kodlama Maratonu’nun ikincisi tamamlandıBilgi Teknolojileri ve İrtibat Konseyi (BTK) ve Huawei Türkiye’nin, bilişim alanında yetenekli …

Kodlama Maratonu’nun ikincisi tamamlandı
Akacan The Mall
22.08.2022 17:52
0
A+
A-

Kodlama Maratonu’nun ikincisi tamamlandı
Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Konseyi (BTK) ve Huawei Türkiye’nin, bilişim alanında yetenekli yazılımcıların eğitimine yönelik birlikte yürüttüğü bir proje olan Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’nun ikincisi bugün tamamlandı. Yapay Zeka ve Huawei Taşınabilir Servisleri (HMS) kategorileri olmak üzere iki kategoride gerçekleşen müsabakada dereceye giren 16 başarılı gence mükafatları Ankara’daki BTK Başkanlığı’nda düzenlenen merasimde takdim edildi.

BTK iş birliği ile 16 Mart’ta başlayan Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu, 18 Ağustos’ta Ankara’da düzenlenen kapanış merasimiyle sona erdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan,  BTK Lideri Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Huawei Türkiye AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hussein Hai’nin katıldığı kapanış merasiminde başarılı yarışmacılar ödüllendirildi. 

Murat Taylan Şahin, Emre Kaplan, Ömer Savaş, Alper Temel, Veli Berkay Kolay, Ömer Faruk Cebeci, Selçuk Şan ve Mustafa Kel “Yapay Zeka” kategorisinde birinci sekize giren isimler olurken; Arif Karaçalıoğlu, Maruf Hakyemez, Kemal Adlığ, Mehmet Genç, Ömer Faruk Okumuş, İstek Özkan, Şükrü Öztürk ve Muhammet Ali Bakınç ise “Huawei Taşınabilir Servisleri” kategorisinde ipi göğüsleyen yarışmacılar ortasında yer aldılar. 

Akacan The Mall

Törende bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan; “Türkiye, bilgi ve irtibat teknolojileri dalında her geçen gün daha da ivmelenen büyüme süratiyle yüklü olarak yazılım üreten, ihraç eden ve bundan ihracat geliri elde eden bir ülke pozisyonuna yükselmiştir. En değerli kıymetlerimiz olan gençler; teknoloji alanında, üreten bir jenerasyon olma yolunda azimle, kararlılıkla ilerliyorlar. Gerek BTK Akademi, gerekse yaz kampları, bugün gençlerimizin eğitimlerine yaptığımız yatırımlar, ülkemize teknolojide çağ atlatacak, ekonomik olarak çok daha yeterli noktalara gelmemizi sağlayacak yazılımcıların ve mühendislerin yetiştirilmesine değerli katkıda bulunacak. Ayrıyeten Huawei’in MPN TIR’ı da 5G’nin kabiliyetlerini göstermesi bakımından epeyce değerli. Dijitalleşmenin getirilerini anlayabilmek için bu tıp tertiplerin görsel katkısının değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.  

Törende bir konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu Lideri Ömer Abdullah Karagözoğlu; “Yazılım alanında yetişmiş insan kaynağı gereksinimi giderek öne çıkıyor.  Eğitimden üretime, bankacılıktan, otomotive, sıhhate ve güvenlik hizmetlerine kadar her alanda hizmetlerin dijital ortamlara aktarılması ile yazılım alanına olan talep de artıyor. Yazılım dalı teknoloji ve bilgi odaklı yeni ekonomik sistemin önde gelen bölümlerinden biri haline geliyor. Türkiye üzere genç nüfus ve gelişme potansiyeline sahip ülkeler için kıymetli avantajlar sunuyor. Bizler de geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin yetişmesi için bilgi ve irtibat teknolojileri alanında eğitimler veriyor bu alandaki insan kaynağımızı nicelik ve nitelik bakımından artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Yerli ve ulusal teknolojilerin üretimi için kendi kaynaklarımızın en temelinde ehil işçi yetiştirmeyi hedefliyor, BTK olarak ülkemizde bilişim alanında insan kaynağının geliştirilmesine ve eğitime büyük değer veriyoruz. Bu manada, Huawei AR-GE ve BTK Akademi işbirliğine gerçekleştirdiğimiz “Kodlama Maratonu” da çocuklarımıza ve gençlerimize kodlama alanında kendilerini geliştirmeleri ve göstermelerine fırsat vermek açısından hoş bir örnek oluşturuyor.” dedi.  

Huawei Türkiye AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hussein Hai ise yaptığı konuşmada; “Türkiye seyahatimizde bu sene 20. yılımızı kutluyoruz. Seyahatimizin birinci gününden bu yana ICT altyapısının ve ekosisteminin geliştirilmesine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Huawei olarak önceliklerimizden biri Ar-Ge alanlarına yatırım yapmak oldu. Yalnızca 2022 yılında şu ana kadar 120’nin üzerinde yeni mezun mühendisi bünyemize kattığımız Türkiye Ar-Ge merkezimizde, 1000’den fazla Türk mühendis hem yurtiçi hem de yurtdışı pazar için geliştirdikleri tahlillerle gururumuzu artırıyor. BTK işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu, bilişim yetenekleri geliştirme konusundaki daima gayretimizin en değerli uygulamasıdır. Şiddetli etapları muvaffakiyetle geçerek finale ulaşan tüm yetenekleri tebrik ediyorum” dedi.  

Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’na, HMS kategorisinde 500, yapay zeka kategorisinde 718 olmak üzere toplam 1.218 aday başvurdu. Adaylar BTK Akademi web sitesi üzerinden çevrimiçi eğitimlerini tamamladı. Başvuranlar ortasından 420 aday, dokuz gün boyunca Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen Talent Interview online mülakat sistemi üzerinden, Python, Java ve Kotlin lisanlarında yapılan ön eleme imtihanına girdi. Ön eleme imtihanının akabinde; HMS kategorisinden 24 aday ve yapay zeka kategorisinden 26 aday olmak üzere, toplamda 50 aday finale kalmaya hak kazandı. Her iki kategoride de dereceye giren toplam 16 finalist, Huawei Matebook X Pro bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Ayrıyeten, Maraton’u tamamlayan lakin dereceye giremeyen adaylara da Huawei Watch GT2 akıllı saat armağan edildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.