SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

KOBİ’lere güç verimliliği takviyesi

KOBİ’lere güç verimliliği takviyesiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu programla işletmelerin yetkilendirilmiş bireylere …

KOBİ’lere güç verimliliği takviyesi
Akacan The Mall
15.04.2022 00:11
0
A+
A-

KOBİ’lere güç verimliliği takviyesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu programla işletmelerin yetkilendirilmiş bireylere yaptıracakları güç etüdü maliyetlerini biz KOSGEB olarak karşılayacağız.” dedi. Takviyeden, güç verimliliği sağlamak isteyen yaklaşık 100 bin…

KOBİ Güç Verimliliği Dayanak Programı başlıyor. Programla işletmelerin yetkilendirilmiş şahıslara yaptıracakları güç etüdü maliyetleri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından karşılanacak.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 49. Olağan Genel Konseyi Toplantısı’nda KOSGEB’in yeni takviyesine ait açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “KOSGEB aracılığıyla KOBİ Güç Verimliliği Takviye Programını başlatıyoruz. Bu programla işletmelerin yetkilendirilmiş bireylere yaptıracakları güç etüdü maliyetlerini biz KOSGEB olarak karşılayacağız. Bununla da kalmayacağız. KOBİ’lerimizin etüt sonucunda önerilen değişiklikleri yapmaları durumunda buradaki masraflarının değerli bir kısmını da yeniden biz KOSGEB olarak üstleneceğiz. Müracaatları bugün prestijiyle açıyoruz. Örneğin, ellerindeki verimsiz elektrik motorlarının verimlileri ile değiştirilmesini kabul eden işletmelerimize 100 bin liraya, verimlilik artırıcı sarfiyatları içinse 400 bin liraya kadar dayanak vereceğiz. Ben şahsen bu programdan, metal iş kolundaki kesimlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerimizin yararlanması gerektiğinin kıymetinin farkındayım. İnşallah bu takviyeye başvurarak ülkemizde rekabetçiliği artıracak biçimde güç verimliliği çalışmalarını başlatmış olacağız. Bütün işletmelerimizi şartları inceleyerek bu dayanaktan yararlanmaya davet ediyorum. Şimdiden tüm KOBİ’lerimize iyi uğurlu olsun.” dedi.

Akacan The Mall

100 bin işletme yararlanacak

KOBİ Güç Verimliliği Takviyesi Programı’ndan öncelikli olarak ‘Enerji Kaynaklarının ve Gücün Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik’” kapsamında dayanak alan işletmeler dışındaki KOBİ’ler yararlanabilecek. Yıllık güç tüketimi 500 TEP (Ton Muadil Petrol) bedelinin altında olan yaklaşık 100 bin işletme takviyeden faydalanabilecek.

Program, Güç Motorları Dayanağı ve Verimlilik Artırıcı Dayanak olarak iki farklı modüle sahip bulunuyor. Güç Motorları Takviyesi, 10-99 TEP yıllık güç tüketen KOBİ’lere yönelik olarak kurgulandı. Bu takviyenin birinci basamağında Güç Verimliliği Danışmanlık (EVD) şirketleri, etüt proje sertifikası olanlar yahut güç yöneticileri, işletmelerin motor etütlerini yapacak. Hazırlanan rapor, KOSGEB sistemine girilecek.

KOSGEB, işletmelere birinci etapta rapor için 2 bin 500 TL’ye kadar dayanak verecek. Rapor, KOBİ’nin kullandığı motorun değişimi istikametinde olur ve işletme de bu değişikliği yaparsa KOSGEB’den 100 bin liraya kadar geri ödemesiz dayanak alacak.

Gaye, verimliliği artırmak

Programın ikinci modülü olan Verimlilik Artırıcı Destek’te birinci kademede güç etüdü yapılacak. Yetkilendirilmiş şahıslar; işletmede kazanlardan fanlara, fırınlardan termal ölçüme kadar ayrıntılı bir etüt yapacak. Rapor, KOSGEB sistemine girdikten sonra işletmeye 30 bin liraya kadar dayanak ödemesi gerçekleştirilecek. İşletme, rapordaki tespitlere uygun değişikliklere giderse KOSGEB’den 400 bin liraya kadar geri ödemesiz dayanak alacak. Bu dayanaktan TEP kıymeti 100-500 ortası olan işletmeler yararlanabilecek.

KOSGEB, çevreyi ve yeşil kalkınmayı takviyelerine adapte etmek için emisyon azaltılması, daha pak ve döngüsel iktisada geçiş, etraf kirliliği üreten endüstrinin ortadan kaldırılması, güç verimliliğinin artırılması üzere mevzularda muhtaçlıklar kapsamında yeni takviye düzenekleri da oluşturacak.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.