SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

KOBİ web siteleri siber taarruz tehdidi altında

KOBİ web siteleri siber hücum tehdidi altındaTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarına nazaran e-ticaret, Türkiye geneli süreç hacminde …

KOBİ web siteleri siber taarruz tehdidi altında
Akacan The Mall
07.07.2022 13:07
0
A+
A-

KOBİ web siteleri siber hücum tehdidi altında
Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarına nazaran e-ticaret, Türkiye geneli süreç hacminde %69 oranında artış yakalayarak KOBİ’lerin ilgisini çekmeye devam ediyor. O denli ki e-ticaret için kullanılan web siteleri KOBİ’lerin operasyonel süreçlerinin merkezinde yer alıyor. Satış ve görünürlüğü artırması sayesinde tercih edilen web sitelerinin güvenliğinin göz gerisi edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Yöneticisi Gürsel Tipsin, KOBİ’lerin web sitelerindeki siber güvenliği sağlayabilmeleri için 4 uygulanabilir adımı açıklıyor.

Teknolojik ahenk süreci, iş hayatı kelam konusu olduğunda tercihlerden bağımsız ilerliyor. Pandemi ile gelen zarurî izolasyon devri sonrası e-ticarete artan ilgi, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri dijital tahlillere yönlendirdi. Bulundukları pozisyonları aşarak, görünürlüğünü artırmayı hedefleyen KOBİ’ler hem telefon içi uygulamalar hem de web siteleri aracılığıyla daha büyük bir kitleye ulaşabiliyor. 2021 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’na dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Yöneticisi Gürsel Tipsin, e-ticaret süreç hacminde %69 artış verisini vurgularken, KOBİ’lere web sitelerinin siber güvenlik açıklarına dikkat etmelerini hatırlatıyor. 

KOBİ’lerin Eli Kolu Olan Web Sitelerinin Güvenliği Değer Arz Ediyor 

Akacan The Mall

Uygun fiyatlı bol seçenek arayışları sayesinde kitlelerin ilgisi online tahlillere yöneldi. Tüketicilerin gösterdiği taleplere karşılık olarak da online platformlara yatırım yapan KOBİ sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor. Evvelce ek faaliyet olarak görülen e-ticaretin artık KOBİ’lerin operasyonlarının merkezinde yer aldığına ve iş faaliyetlerini de dönüştürürken güvenliği elden bırakmamaları gerektiğini belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Yöneticisi Gürsel Tipsin, KOBİ’lerin web sitelerindeki güvenliklerine gösterecekleri dikkatin, faaliyetlerinin problemsiz olmasına tesirinin büyük olacağını vurgularken, bu dikkati nasıl gösterecekleri konusunda 4 ipucu paylaşıyor. 

1. Risk tahlili ve yedekleme yapmayı ihmal etmeyin. KOBİ’ler nizamlı olarak risk tahlili yapmalıdır. Risk durumunun farkındalığı, bilhassa e-ticaret faaliyetinde bulunuyorlarsa, KOBİ web siteleri için gerekli olan programların ve eklentilerin envanterini çıkarmak manasına geliyor. Alışverişlerin inançlı olması için site içi eklentilerinin ne durumda olduğu denetim edilmelidir. İşletmeciler tarafından genelde göz arkası edilen yedekleme alışkanlığı ise dataların güvenliği için hayli kritik. Web sitelerinin dışında yedekleme yapmak KOBİ’lerin fidye yazılımı taarruzlarıyla müsabaka durumlarında süreçlerini süratlice geri yükleyebilmelerini sağlar. 

2. SSL sertifikası güvenlik seyahatinin birinci adımı. Ziyaretçilerinizden web sitenize aktarılan bilgilerin şifrelenmesi için oluşturulan SSL sertifikası e-ticaret yapan siteler başta olmak üzere işletmelerin web sitelerini inançta tutmaları için yararlıdır fakat siber güvenlik seyahatinin birinci adımını oluşturur.  

3. WAF, IDS ve IPS sistemleri ile tanışın. Web uygulamalarında güvenlik duvarı olan WAF ile akın tespit ederek tedbire sistemi IDS/IPS sistemiyle tanışmanız web sitenizi inançlı siteler kategorisine çıkaracaktır. WAF özelleştirilebilir kuralları sayesinde berbat siber trafiği sitenizden uzaklaştırırken, yük dengeleyici fonksiyonu görerek sitenizin reaksiyon mühletinin güzelleşmesine katkı sağlıyor. IDS ve IPS ise yeni kuşak güvenlik duvarının bir kesimi olarak web sitesi trafiğinin tüm kısımlarını inceleyerek kusurlu biçimlendirilmiş bilgileri bulmaya çalışıyor. KOBİ’lerin bu sistemlerle çalışması ek güvenlik pratiklerini geliştirir. 

4. Çift faktörlü kimlik doğrulama gaye kitlenize inanç verir. Siber ataklara karşı KOBİ’lerin kullanıcı hesaplarını korumak zorundadır. Hackerler tarafından caydırıcı tesiri olan çift faktörlü kimlik doğrulama düzeneği site bilgilerinizi korurken kullanıcı hesaplarını inançta tutmanızı sağlar.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.