SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Kılavuzumuz bilim olacak! – KIBRIS HABER

Kılavuzumuz bilim olacak! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
15.09.2022 11:46
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Lefkoşa milletvekili, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı olarak açıklanan Sıla Usar İncirli ve LTB eski Başkanı Kutlay Erk, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’ni (BAÜ) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Sıla Usar İncirli, “Şehri planlarken, bilim kılavuzumuz olacak” dedi…

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre ziyarette, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Eral Osmanlar ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Toycan’ın yanı sıra öğretim görevlileri ve üniversite yetkilileri de hazır bulundu.

BAÜ ziyaretinde üniversiteler ile şehrin buluşmasının önemine de işaret eden İncirli, toplu ulaşımın olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise “Lefkoşa, gelen öğrenciyi üniversitesinin ötesinde eğitmeye uygun bir şehirdir. Lefkoşa bugüne kadar hiç böyle bir şehir olmadı” diye konuştu.

“Lefkoşa, tanınmamışlıktan kaynaklanan sıkıntıların bir çoğunu aşabilecek bir şehirdir”

Akacan The Mall

Üniversitelerin olanaklarıyla şehrin bir entegrasyon içinde ele alınması gerektiğini kaydeden Erhürman, “Lefkoşa, gelen öğrenciyi üniversitesinin ötesinde eğitmeye uygun bir şehirdir. Lefkoşa bugüne kadar hiç böyle bir şehir olmadı” ifadelerini kullandı. Şehrin cazibesiyle öğrenciyi çağırması gerektiğini ifade eden Tufan Erhürman, çok kültürlülük meselesine parti olarak değer verdiklerini de söyledi. Erhürman, “Çok kültürlülüğü yönetirseniz büyük bir zenginlik, yönetmezseniz büyük bir kaostur. Lefkoşa uluslararası bir şehirdir. Lefkoşa, tanınmamışlıktan kaynaklanan sıkıntıların birçoğunu aşabilecek bir şehirdir” diye ekledi.

“Üniversitelerle şehri birleştiren köprü olacağız”

Ulaşımın önemine işaret eden İncirli, “Toplu ulaşım, öğrencilerin hayatlarının çok önemli bir parçasıdır” diye konuştu. Ülkede toplu ulaşım olmadığını ve üniversite öğrencilerinin ulaşımda zorluklar yaşadığını söyleyen İncirli, şehir güvenliği, ulaşım ve kamusal alanların artırılmasıyla ilgili çalışmalara da öncelik vereceklerini belirtti.

İncirli, “Bunu hep birlikte yapabilir ve yönetebiliriz. Karanlık sokaklar meselesinde de herkes topu birbirine atıyor. Sorunları geçiştirmek değil çözmek için tüm taraflarla bir araya gelip sonuç alınması için çaba harcayacağız, belediyenin ağırlığını ve etkisini hissettireceğiz” dedi. Şehir ile üniversitelerin birbirleriyle birleşmiş olmadığını kaydeden İncirli, “Ülkede yaşayan insanlarla öğrenciler arasında bir kopukluk vardır. Biz köprü olmaya hazırız. Üniversitelerle öğrencilerle şehrin birleşmesi için köprüler kuracağız” ifadelerini kullandı.

İncirli: “Gurur duyacağımız bir başşehrimiz yok”

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi öğretim görevlilerine vakit ayırdıkları için teşekkür ederek sözlerine başlayan İncirli, üniversite kampüsünün öğrencilerin ihtiyaçlarına oldukça karşılık verecek şekilde güzel olduğunu gördüklerini ifade etti. Öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel aktivite yapabilecekleri yerlerin LTB sınırları içinde çok sınırlı olduğunun altını çizen İncirli, kamusal alanların, meydanların, caddelerin ve sokakların yetersiz olduğunu vurguladı. “Gurur duyacağımız bir başşehrimiz yok” diyen İncirli, Lefkoşa’nın sadece Lefkoşalıların değil herkesin başşehri olduğunu kaydetti. Lefkoşa’yı bir başşehir görüntüsüne kavuşturmak zorunda olduklarının altını çizen İncirli, öğrencilerin de güvenle zamanlarını geçirebilecekleri bir şehir yaratmayı hedeflediklerini anlattı. Lefkoşa’nın birçok karanlık sokağının olduğunu belirten İncirli, bisiklet ve yaya yollarının yetersiz olduğunu ifade etti, meydanların da iyi düzenlenmiş olmamasını eleştirdi.

“Üniversitelerin yaptığı araştırmalar, ülkenin kalkınmasına kılavuz olmalı”

Kültürel sanat çalışmalarıyla söz konusu köprünün kurulabileceğinin altını çizen İncirli, kültürler arası etkileşimin artırılmasıyla ilgili çalışmalar da yapacaklarını belirtti. Yaşam boyu eğitime önem verdiğini dile getiren İncirli, bilimselliğin önemine işaret etti ve “Bilime inanan bir insan olarak, üniversitelerin yaptığı araştırmaların, ülkenin kalkınmasına kılavuz olması gerektiğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Erhürman: “Öğrenciyi, üniversitenin yanı sıra şehir de eğitmeli”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, dünyada yerel yönetimler reformu dendiğinde akla, özerk yerel yönetim geldiğini belirtti. Mali yönden daha güçlü ve daha fazla denetlenen belediyelerin önemine işaret eden Erhürman, daha fazla yerel demokrasinin altını çizdi. Vatandaşa en yakın olan yönetimlerin yetkilerinin artırılması, merkezdeki bazı yetkilerin de yerele göçertilmesinin ele alınması gerektiğini söyleyen Erhürman, “Sadece belediyeleri birleştirmek kendi başına bir reform değildir” ifadelerini kullandı ve kriterlerin belirlenmesi için parti olarak mücadele ettiklerini hatırlattı.

Erhürman, “Üniversite dediğimiz yer sadece kampüsüyle değil, bütün mekanıyla birlikte öğrenci yetiştiren bir yerdir” dedi. Öğrenciyi üniversitenin yanında şehrin de eğitmesi gerektiğine vurgu yapan Erhürman, Lefkoşa’nın buna potansiyel olarak uygun bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.