SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kayıt için bağış tarihe karışacak

Kayıt için bağış tarihe karışacakMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yıllardan beri eğitim topluluğumuzu rahatsız eden ‘kayıt için bağış yapılıyor …

Kayıt için bağış tarihe karışacak
Akacan The Mall
20.07.2022 18:22
0
A+
A-

Kayıt için bağış tarihe karışacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Yıllardan beri eğitim topluluğumuzu rahatsız eden ‘kayıt için bağış yapılıyor’ telaffuzunu tarihe karıştıracağız” dedi.

Bakan Özer, kullanılmayan köy ilkokullarının yine açılarak hayat merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında İzmir Urla’da Uzunkuyu Köy Ömür Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada tüm okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılında evvelki yıllardan çok daha hazırlıklı bir biçimde hizmete sunulacağını belirterek bu maksatla İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’deki okul yöneticileriyle bir ortaya geldiğini söyledi. Özer, şöyle konuştu:

OKULLARIMIZI YENİ EĞİTİM PERİYODUNA HAZIRLIYORUZ
“İlk defa eğitim öğretim başlamadan iki ay evvel İzmir’deki tüm okullarımıza 600 milyon liralık yatırımı kazandırdık. Bunun bir kısmı paklık, kırtasiye gereçleri, küçük tamirler, donatım, laboratuvarlar ve altyapıyla ilgili. 400 milyonluk da büyük tamirat yatırımını eklediğimiz vakit 1 milyarlık eğitim öğretim hazırlık ödeneğini İzmir’imize kazandırmış oluyoruz. Aslında İstanbul, Ankara ve İzmir’den tüm Türkiye’ye şöyle bir bildiri veriyoruz: Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak tüm bütçemizi verimli bir halde kullanarak okullarımızı 2022-2023 eğitim öğretim yılında evvelki yıllardan çok daha hazırlıklı bir halde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve anne babaların hizmetine sunacağız. Yıllardan beri okul yöneticilerimizi ve eğitim topluluğunu rahatsız eden ‘Kayıt için bağış yapılıyor’ telaffuzunu de tıpkı başka yanlış eğitim siyasetlerinde yaptığımız üzere nasıl tarihin çöplüğüne kaldırdıysak inşallah bunu da kaldıracağız. Okullarımızı çok daha sağlıklı bir tabanda velilerle irtibat kurmasını sağlayacak halde tesis edeceğiz.

Akacan The Mall

KÖY ÖMÜR MERKEZLERİNİ DEVREYE SOKTUK
Son 20 yılda eğitimle ilgili çok kıymetli yatırımlar yapıldı. Bunlardan biri taşımalı eğitimden yararlanan tüm çocuklarımızın fiyatsız bir halde öğlen yemeği yemesiydi. Bu hizmetin yıllık maliyeti yaklaşık 7 milyar lira civarında. Ulusal Eğitim Bakanlığının bunda tek bir maksadı vardı: Toplumsal talep nereye gerçek akıyorsa ona yönelik olarak eğitime erişimi kolaylaştırmak. Tüm dünyada olduğu üzere Türkiye’de de COVID sürecinden sonra farklı bir şey yaşanmaya başladı. Beşerler yavaş yavaş tabiatla buluşmaya, köylere yanlışsız yönelmeye başladılar. Buna çok kritik bir süreç eşlik etti. O da besin tedarik zincirlerindeki sorunlar. Yani tarım tıpkı güç üzere, doğal gaz üzere ülkelerin stratejik kıymete sahip olan alanları olmaya başladı. İşte bu toplumsal yeni akışı kıymetlendirmek için Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak köy hayat merkezlerini devreye soktuk. Birinci adım olarak köy okullarının açılmasıyla ilgili öğrenci sayısı kriterini kaldırdık. Kaç öğrenci olursa olsun Türkiye’nin her noktasındaki köy okulları faal olarak öğrenci alabilecek. Birinci adımımız bu oldu. İkinci adımımızla köylerdeki anaokulu açılma kriterini 10’dan 5’e düşürdük. Bu küçük adımımız, 12 bin köy çocuğumuzun anaokullarıyla buluşmasına vesile oldu.

ÇOCUKLARLA TEMAS EDECEKLER
Tüm vilayetlerimizde bilhassa yaz devrindeki her ziyaretimizde bir köy okulunu, köy ömür merkezini açarak 2022-2023 eğitim öğretim yılına devam edeceğiz. Dün Bitlis’teydim, Bitlis’te bir köyümüzde köy okulunun açılışını yaptık. Orada, o okuldan mezun olan okul yöneticileri de oradaydı. Harikulade duygusal anların yaşandığı bir açılışa şahitlik ettik. Muhtemelen tekrar birebir şey olacak. Yani burada yaşamış, farklı kıssaları deneyimlemiş olan insanlarımız artık açık olan bu okullara gelerek küçük çocuklarla temas edecekler.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.