SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kayak merkezlerinde yılbaşında kar beklentisi

Yeni yılı kayak merkezlerinde karşılamak isteyenler yılbaşı için rezervasyon yaptırırken, turizmciler 2023’e kar beklentisi ile giriyor. Kimi kayak merkezlerinde geciken kar nedeniyle dönem açılamazken, kimi merkezlerde ise yapay karlama yapılıyor. Yılbaşı gecesi için merkezlerdeki otellerde de çeşitli cümbüşler hazırlandı.

Kayak merkezlerinde yılbaşında kar beklentisi
Akacan The Mall
27.12.2022 11:06
0
A+
A-

Kayak merkezlerinde yılbaşında kar beklentisi
Yeni yılı kayak merkezlerinde karşılamak isteyenler yılbaşı için rezervasyon yaptırırken, turizmciler 2023’e kar beklentisi ile giriyor. Kimi kayak merkezlerinde geciken kar nedeniyle dönem açılamazken, kimi merkezlerde ise yapay karlama yapılıyor. Yılbaşı gecesi için merkezlerdeki otellerde de çeşitli cümbüşler hazırlandı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezlerinde hem kar yağışı hem de yılbaşı için gün sayılıyor. Palandöken Kayak Merkezi’nde kar gecikince ‘suni karlama’ yapılırken, Uludağ Kayak Merkezi’nde beklenen kar şimdi gerçekleşmedi. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Kartepe Kayak Merkezi’nde ise pistler için yeni yağış bekleniyor. Kayak döneminin açılamadığı Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde de kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması için geri sayım başladı. Kayak merkezlerinde, kar beklentisinin yanı sıra yılbaşı için de hazırlıklar hızlandı. Yılbaşını kayak merkezlerinde karşılamak isteyenler, günler öncesinde rezervasyonlarını yaptırdı. Erciyes Kayak Merkezi’ndeki otellerde doluluk oranı yüzde 92’ye ulaşırken, Zigana Kayak Merkezi’nde doluluk oranı yüzde 90’ı buldu.

PALANDÖKEN ‘SUNİ KAR’ İLE YENİ YILA HAZIR

Akacan The Mall

Erzurum’da deniz düzeyinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi’nde, bu yıl kar yağışı gecikince ‘suni karlama’ ve ‘kar saklama’ metotları devreye alındı. Birinci etapta 2 bin 650 ile 2 bin 450 metrelik ışıklandırılmış 2 kilometrelik pisti açılan Palandöken’de, doğal kar 20 santimetreyi buldu. Bu sayı, ‘suni kar’ ile birlikte 50 santimetreye ulaşacak. Alp Dağları’nda uygulanan sistem ile Türkiye’de dönemi açan birinci kayak merkezi olan Palandöken’deki otellerde yılbaşı öncesi doluluk oranı ise yüzde 90’a ulaştı. Otel müşterileri, yeni yıla canlı konser, hava fişek gösterisi ve meşaleli kayak aktifliği ile girecek.

ERCİYES’TE DOLULUK ORANI YÜZDE 92

Kayseri’de kış turizmin kıymetli merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’ndeki otellerde doluluk oranı yüzde 92’ye ulaştı. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı ve dönemin 4 gün evvel açıldığı merkezde, yerli ve yabancı turistler kayak keyif yapıyor. Yılbaşı günü ise yüzde 100 dolması beklenen bölgedeki oteller, çeşitli tertipler ile konuklarını ağırlayacak.

KARTALKAYA’DA REZERVASYONLAR YÜZDE 80’İ BULDU

Bolu’da Köroğlu Dağları’nın tepesindeki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya Kayak Merkezi’nde, az kar yağışı nedeniyle 5 otelden 3’ü dönemi açmadı. 2 otel ise ‘yapay karlama’ ile pistlerinin doldurup, konuklarını kabul etmeye başladı. ‘Yapay karlama’nın yapıldığı pistlerde kar kalınlığı 50 santimetreye yaklaştı. Otellerdeki rezervasyon oranı ise yılbaşı öncesi yüzde 80’i buldu. Bölgedeki 2 otelin genel müdürü olan Yusuf Avcı, “Şu anda yılbaşı rezervasyonlarımız yüzde 80’i buldu. Yüzde 100 olmasını bekliyoruz. Yılbaşını dolu geçireceğimizi düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda da o denli olmuştu” dedi.

KARTEPE’DE KAYAK İÇİN KAR BEKLENTİSİ

Kocaeli’de, Samanlı Dağları’nın doruğundaki Kartepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Ancak kâfi ölçüde kar yağmadığı için bölgede 11 kayak pisti devreye giremedi. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması ile pistler açılacak. Kartepe Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Taner Tamer, “Kartepe’de kayak tesislerimizin açılması için şu an kâfi kar yok. Önümüzdeki günlerde peş peşe gelecek kar yağışı ile pistlerimizi açmayı planlıyoruz” dedi. Yılbaşı rezervasyonunda yüzde 20 doluluk oranına ulaştıklarını belirten Tamer, “Yılbaşında yüzde 100’e ulaşmayı iddia ediyoruz. Zira rezervasyonlarımız ağır bir halde devam ediyor. Burada toplam 11 kayak pisti var. Buraya gelen tatilcileri birçok aktiflik bekliyor. Kış dönemine hazırız” diye konuştu.

ULUDAĞ YILBAŞINA KARSIZ GİRECEK

Bursa’da kış turizminin değerli merkezlerinden biri olan Uludağ’da, 15 Aralık’ta açılması planlanan kayak dönemi kar yağışı olmadığı için açılamadı. Hava sıcaklığının eksi 7 olacağı yılbaşı gecesi ise kar yağışı beklenmiyor. Bölgede rezervasyonlar dururken, birtakım tatilciler planlarını iptal etti.

HAKKARİ’DE KAYAK DÖNEMİ AÇILAMADI

Hakkari’deki Merga Bütan Kayak Merkezi’nde 6 bin metre olan pist uzunluğu 9 bine çıkartılırken, hizmete girecek 4 yıldızlı oteli, telesiyej sistemi ve pist alanları ile merkez kayakseverleri bekliyor. 2 bin 800 rakımlı kayak merkezinde, bu yıl kar kalınlığı yalnızca 20 santimetreye ulaştı. Yetkililer, kar yağışı ile birlikte dönemi açacaklarını belirtti.

BİNGÖL’DE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI

Bingöl’de 2 bin 500 rakımlı Hesarek Dağı eteklerindeki Hesarek Kayak Merkezi’nde, yağan karla birlikte yeni dönem hazırlıkları hızlandı. Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaşmasının akabinde kayak merkezinde, yeni dönem açılacak. İşletmeci Ali Celayir, “Her yıl dönemin açılması ile birlikte kayak merkezimize 200 bine yakın yerli ve yabancı turist geliyor. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Kar yağmasının akabinde yeni yıla yeni dönemle başlayacağız” dedi.

SAKLIKENT’TE YILBAŞI HEYECANI

‘Antalya’nın Uludağ’ı’ olarak bilinen Saklıkent Kayak Merkezi, yılın birinci karı bekleniyor. Beydağları üzerinde, kent merkezine 47 kilometre uzaklıktaki Saklıkent’te, otel ve pansiyonun yanı sıra kiralık konutlarla konaklama hizmeti veriliyor. Birinci kar yağışı ile birlikte dönemin açılacağını belirten işletmeci Cuma Özaydın, “İşletmeler olarak hazırlıklarımız tamam. Tek eksiğimiz, kar. Yağış olacağını umuyoruz. Antalya’nın doruğunda yılbaşı bir öbür kutlanıyor. Bu yıl, kar yağışı geç kaldı. Ancak önümüzde bir hafta var. Düzgün bir kar yağışıyla pistlerimizi açma fırsatını yakalayacağız” dedi.

DAVRAZ’DA ‘GALA GECELİ’ YILBAŞI

Isparta’da Eğirdir ve Kovada gölleri ortasında yükselen 2635 metre tepe yüksekliğine sahip Davraz Kayak Merkezi’nde beklenen kar yağışı olmadığı için şimdi kayak dönemi açılmadı. Davraz’daki 3 farklı konaklama tesisi ise yılbaşı için kendi bünyelerinde gala gecesi organize etti. Davraz Kayak Merkezi’nde çeşitli uzunluklarda 14 farklı pist bulunuyor.

SALDA KAYAK MERKEZİ AÇILAMADI

Burdur’un Yeşilova ilçesi hudutları içindeki Eşeler Yaylası’ndaki Salda Kayak Merkezi’nde ise bu yıl şimdi beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Kar yağışı olmadığı için yılbaşı için de rastgele bir hazırlık yapılmadı. 2079 metre rakımdaki kayak merkezinde, 8860 metre uzunluğunda telesiyej sınırı ile uzunlukları 1000 ile 1500 metre ortasında değişen 5 pist bulunuyor.

CIBILTEPE’DE KAR YOK

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sarıçam ormanlarının içinde yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki oteller, yeni yıl hazırlıklarını tamamladı. 2 bin 634 metre yüksekliğindeki Cıbıltepe’nin tepesinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. İkinci etap pistlerde ise kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Yılbaşı öncesi rezervasyon oranının yüzde 50’lere ulaştığı kayak merkezinde, kar yağmaması nedeniyle iptallerin yaşandığı bildirildi. Turizmciler ise birinci kere bölgede karın bu periyotta yağmadığını belirtti.

ZİGANA’DA DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Doğu Karadeniz’de kış turizminin incisi Zigana Kayak Merkezi’nde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı. Şimdi istenen düzeyde karın olmadığı merkezde, yılbaşı gecesi ise kar bekleniyor.

Ordu’nun Çambaşı Kayak Merkezi’ndeki tesiste de 12 bungalov ve 34 otel odası ile hizmet veriyor. Rezervasyon oranının yüzde 90’a ulaştığı kayak merkezinde kar kalınlığı 60 santimetre oldu. Yılbaşında pistler açılıp, kayak dönemi başlayacak.

Samsun’un Ladik ilçesindeki Akdağ Kayak Merkezi’nde de dönem açıldı. Kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi aştığı kayak merkezinde, yılbaşı için yüzde 80’i aşan rezervasyon yapıldı.

Öte yandan kayak tesisi bulunmayan Trabzon’un Uzungöl Turizm Merkezi ile Rize’nin Ayder Yaylası da kış turizminde bölgede en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Her iki merkezde yılbaşı için rezervasyonlar yüzde 90’ı geçti.

ILGAZ DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ

Kastamonu-Çankırı ortasındaki Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde bu yıl gereğince kar yağışı olmadı. Bu nedenle bölgede kayak dönemi açılamadı. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması ile yeni dönemin başlayacağı bildirildi. Ilgaz Kayak Merkezi ile Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi’ndeki farklı uzunluklardaki pistler, kayakseverlere eğlenceli kış tatili imkanı sunuyor. Ilgaz Dağı, Kastamonu’ya 40, Ankara’ya ise yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.