SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kartlarda standart yoktu Ali Şansalan şanslıydı

Kartlarda standart yoktu Ali Şansalan şanslıydıBettaleb’in degajda ayağıyla Muslera’yı engellemesi net sarı karttı. Boey’in 2 sarı kartlık …

Kartlarda standart yoktu Ali Şansalan şanslıydı
Akacan The Mall
20.08.2022 09:37
0
A+
A-

Kartlarda standart yoktu Ali Şansalan şanslıydı
Bettaleb’in degajda ayağıyla Muslera’yı engellemesi net sarı karttı. Boey’in 2 sarı kartlık hareketi vardı. Birincisini yanlışsız uygulamayla görse atılabilirdi. Yasin Kol’a hafta uzunluğu yapılan tenkitler, maçın seyrini değiştirme manasında birinci sarıların ne kadar değerli olduğunun bir göstergesi olarak dikkat çekti.

İlk 45 dakikada futbol ismine bir şeyler bulup söylemek sahiden çok zordu. Yalnızca Seferovic’in net konumu var akıllarda kalan. Seferovic’in de pas düşünerek değerlendirememesi dışında şaşırtan nokta hem etraf denetimini yapmaması, hem de vurma konusunda bir itimat sergileyip kaleye odaklanamaması. Bir diğer çarpıcı durum ise sarı kırmızılıların birinci isabetli şutunun 29. dakikada gelmesi ve kadrodaki genel fizikî yetersizlik. Okan Buruk, Toreira’nın Mertens’den daha hazır geldiğini belirtmişti lakin birinci 45’te pek de bu türlü bir izlenim vermedi. İkili gayretlerde kendini kolay yere bıraktı.

birinci YARI 26 TOP KAYBI YAPTI

Akacan The Mall

Orta alandaki oyuncuların etkisiz görünmesindeki ana nedenlerden biri de Ümraniye’nin F.Bahçe maçındaki üzere baskılı başlaması. Hatta bu baskı sayesinde birinci yarıda G.Saray’ın top kaybı tahminen de dönem rekoru olabilecek 26’ya ulaştı. Bunun karşılığında da vasat, yavaş, coşkusuz, güya dönem sonu maçı oynayan bir grup üzere gözüktüler. Birinci 45’teki 16 faul de maçın ne kadar durduğunun bir öbür delili. Oyunu geriden kurma uğraşı, kadrolarımızın pek de alışkanlığının olmadığı bir tertip. O yüzden de birkaç vücut bol duruyor ve değerli top kayıplarına davetiye çıkarıyor.

MERTENS HAREKET GETiRDi

Emre Akbaba-Mertens değişikliğiyle G.Saray ikinci yarıya tesirli başladı. Bu değişiklik yalnızca Yunus-Kerem-Seferovic üçlüsünü değil, birebir vakitte taraftarı da uyandırdı. Mertens girdikten sonra aslında kadrodaki kıymetli bir gereksinimi hatırlattı: Önder oyuncu! Şu anda bu istikamette kadronun eksikliği dikkat çekiyor lakin en büyük aday Mertens. Okan Buruk daha evvel Seferovic-Gomis ikilisini kullanmıştı. Bu maçta da Mertens-Seferovic, Mertens-Gomis oyunlarını kısa müddetlerde de olsa görme talihi yakaladı. Bu üçlünün hem fizikî kapasitesi, hem de birbiriyle oynama ahengi arttıkça vakitle çok daha uygun oyun gösterebileceklerinin ikinci 45’de biraz olsun sinyalini verdiler.

ABDÜLKERiM DiREKTEN DÖNDÜ

Serkan Kırıntılı kurtarışlarıyla maçın adamı olmaya aday bir performans sergilerken, sarı kırmızılılarda ise Abdülkerim, şayet Ümraniye’nin golü ofsayt nedeniyle iptal edilmeseydi birinci 3 haftada en çok reaksiyon çeken oyuncu olmaya adaydı.

SACHA BOEY ATILABiLiRDi

Antalya’da yalnızca 6 dakika, Ümraniye maçında 18 dakika olmak üzere toplam 24 dakika forma giyen Gomis, grubunu bir kere daha ipten almayı başardı, 6 puanı hanelerine yazdıran isim oldu.

VERMEDiĞi PENALTILAR DOĞRUYDU

Muslera’nın degajla uzun pas yapacağı esnada Bettaleb’in ayağını koyarak engellemesi net sarı karttı. Birkaç dakika evvel Muslera’nın ne kadar değerli bir durumu degajla yarattığı ortadayken bu kartı pas geçmesi şaşırttı. Seminerde hakemlerin konumlar esnasında beden lisanıyla açıklayıcı olmaları istendi. Bunun karşılığında hakem bu türlü davrandı.

FUTBOLCULARIN NiYETi YARDIMCI OLDU

Verilen ve verilmeyen kartlarda hakemlerimizdeki standartsızlık Ali Şansalan’da da vardı. Futbolcuların düzgün niyetiyle genel manada sıkıntısız maç yönetti.

SACHA BOEY OYUNDAN ATILABiLiRDi 

Sacha Boey’in iki sarı kartlık hareketi vardı. Birincisini yanlışsız uygulamayla görmüş olsaydı atılabilirdi. Yasin Kol’a hafta boyunca yapılan tenkitler, maçın seyrini değiştirme manasında birinci sarı kartların ne kadar değerli olduğunun bir göstergesi olarak dikkat çekti.

8 DAKiKADA 3 PENALTI BEKLENTiSi

Maçta 3 penaltı beklentisi olan durum yalnızca 8 dakika içinde yaşandı. 54’03”, 60’35” ve 61’43”’teki penaltı beklentilerinde Şansalan’ın kararları doğruydu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.