SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Karaismailoğlu: Türkiye’yi demir ağlarla yeni baştan ördük

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bakanlık olarak hareketlilik merkezlerinin birinci somut örneklerini İstanbul ve Ankara’da hayata geçireceğiz” dedi

Karaismailoğlu: Türkiye’yi demir ağlarla yeni baştan ördük
Akacan The Mall
23.12.2022 11:52
0
A+
A-

Karaismailoğlu: Türkiye’yi demir ağlarla yeni baştan ördük
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bakanlık olarak hareketlilik merkezlerinin birinci somut örneklerini İstanbul ve Ankara’da hayata geçireceğiz” dedi

Çevreci siyasetlerin takip edildiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yatırımlarımızla ülkemizin, “küresel lojistik bir muhteşem güç olma” ve “dünyanın en büyük 10 iktisadı ortasına girme” amacımız doğrultusunda , Türkiye Yüzyılı ile yeni bir tarihi başlangıca hazırlanıyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesinde 5 bine yakın şantiyede ve hizmet noktamızda 700 bine yaklaşan mesai arkadaşımla alın teri döktüğümüz yatırımlarımızı, bütünsel kalkınma ve “Ulaştırma 2053 vizyonu çerçevesinde mobilite, lojistik ve dijitalleşme odağında gerçekleştiriyoruz. Geleceği bugünden tasarlarken teknolojideki gelişmeleri, global trendleri dikkate alıyor, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda bugün tanıtım toplantısını yaptığımız “Sürdürülebilir ve Akıllı Hareketlilik Stratejisi ve Aksiyon Planı” çalışması ve bu çalışmanın çıktısı olan “Hareketlilik Merkezi Tasarım Rehberi”, Sürdürülebilir, Akıllı Hareketlilik İndeksi ile ilgili öteki çalışmalar, bu vizyonun bir eseridir. Ulaşımın dışsal tesirlerini minimum seviyeye indirmek, bugün ulaşım alanındaki karar alıcıların temel ve ortak gayesidir. Bu gayeye ulaşmak üzere ulaşımdaki odak alanlarına baktığımızda öne çıkan 5 kavram “karbonsuzlaşma”, “elektrifikasyon”, “emniyet”, “dijitalleşme” ve “erişilebilirlik”tir. Bilindiği üzere Avrupa Kurulu Aralık 2019’da Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı duyurmuştur. Bu mutabakat temel olarak 2030’a kadar Avrupa kıtasında ulaşım odaklı karbon salınımını yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılına gelindiğinde ise ‘0’ karbon salınımı gayesine ulaşmayı amaçlamaktadır. Türkiye olarak, global iktisattaki güç istikrarlarını etkileyecek bu ve gibisi uygulamaları her vakit yakından takip etmekteyiz. Bu nedenle ‘Sürdürülebilir ve Akıllı Hareketlilik Stratejisi ve Hareket Planı’mızda; sürdürülebilir ve akıllı nakliyeciliğin, yeşil denizcilik ve yeşil liman uygulamalarının, demiryolu nakliyatının geliştirilmesi ile yakıt tüketiminin ve emisyonların azaltılması ve mikro hareketlilik araçlarının kullanımının yaygınlaştırılması maksatlarına yer verdik” dedi. 

TÜRKİYE’Yİ DEMİR AĞLARLA YENİ BAŞTAN ÖRDÜK

Akacan The Mall

Demiryollarının ehemmiyetine dikkat çeken Karaismailoğlu, “Türkiye olarak tayin ettiğimiz bu yeşil dönüşüm vizyonumuzda demiryollarının yeri epey kıymetli. Ulusal seviyede yapmış olduğumuz demiryolu yatırımları, değerli karayolu, havayolu ve haberleşme projeleri bütünsel kalkınmaya ve ulaşımda sürdürülebilirliğe kıymetli katkılar sağlamaktadır. 2003 yılından bugüne demiryoluna 346,6 milyar liralık yatırım yaptık; kent içi ulaşımda raylı sistem yatırımlarına devam ettik. Başka bir deyişle Türkiye’yi demir ağlarla yeni baştan ördük” diye konuştu. 

“KENTSEL ORTAMDAN FOSİL YAKITLI ARAÇLARIN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Fosil yakıtlı araçların kademeli olarak kaldırılacağını belirten Karaismailoğlu, “Petrole bağımlılığın ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlayacak elektrikli araçlar için uygun şarj altyapısının geliştirilmesi maksadıyla Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Yer Seçiminin Belirlenmesi ve Simülasyon Programının Oluşturulması Projesi’nin hayata geçirilmesini planlıyoruz. Ayrıyeten ülkemizde kullanımı gün geçtikçe artan mikromobilite araçlarının ulaşımda yaşanan gelişme ve değişimler bu araçların kullanım alanlarını genişletmiştir. Örneğin, kargo nakliyeciliğinde Bakanlık olarak değerli bir adım attık. PTT, teslimatlarını e-skuter araçları ile yapmaya başladı. Bu araçlar hem etraf dostu hem de düşük işletme maliyet özelliğine sahip, başka fosil yakıtlı araçlara kıyasla 7-8 kat daha düşük oluyor. Bu şuurla araç sayısını daima arttırarak PTT’de kullanılan e-skuter sayısı Ağustos 2022 itibariyle 500 olan sayı, Aralık 2022’de 700’e ulaşmıştır” dedi.

“MERKEZLERİNİN BİRİNCİ SOMUT ÖRNEKLERİNİ İSTANBUL VE ANKARA’DA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Kent içi yatırımlarda projenin dikkate alınacağını tabir eden Karaismailoğlu, “Sürdürülebilir ve Akıllı Hareketlilik Stratejisi ve Aksiyon Planı mobilite, lojistik, dijitalleşme vizyonu odağında, yönetilebilirlikten emniyet ve güvenliğe, teknolojiden, finansal idareye, çevresel sürdürülebilirlikten erişilebilirliğe kadar geniş bir bakış açısı ile ele alınmıştır. Bu kapsamda, ulusal ve kent içi seviyede tüm ulaşım tiplerini kapsayacak biçimde bakanlığımızın hareketlilik alanında gelecek yol haritası, temel odak alanları belirlenmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında ayrıyeten sürdürülebilir, Akıllı Hareketlilik İndeksi (SAHİ) geliştirilmiş, bu indeks ile kentlerin hareketlilik kapsamında güzelleştirmeye açık alanlarını belirleyerek kent içi yatırımlarımız kentlerin hareketlilik maksatları ile uyumlaştırılacaktır. Bu çalışma ile mahallî ve merkezde ortak vizyon ve gayeler belirlenmiştir. Böylelikle yönetişim yapısı güçlendirilecek bunun yanı sıra kentsel hareketlilikle ilgili bilgiler tüm paydaşların dâhil olacağı bir ekosistemde yani hayata geçireceğimiz “Hareketlilik Platformunda” paylaşılacaktır. Bu platformda büyükşehir belediyelerinin sürdürülebilir, Akıllı Hareketlilik İndeksi’nden aldığı puanlar ilan edilerek belediyelerin indeks sonuçlarına nazaran durumları buradan takip edilecektir. Ayrıyeten, entegre hareketlilik idaresi kapsamında ülkemize mahsus ulusal ve kent içi seviyede tek nakliyat ağı idaresine yönelik Bir Hizmet Olarak Hareketlilik (MAAS) uygulama mimarisi çalışması da yapılmıştır. Bu uygulama mimarisine uygun uygulama geliştirme çalışmamız da devam etmektedir. Bu çalışmanın bir çıktısı olarak ayrıyeten Yıldız Teknik Üniversitesi ile iş birliği içerisinde “Hareketlilik Merkezi Tasarım Rehberi” hazırlanmıştır. Bakanlık olarak hareketlilik merkezlerinin birinci somut örneklerini de İSTANBUL ve ANKARA’da hayata geçireceğiz. Sözlerime son vermeden evvel Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizde akıllı ve çevreci ulaşım sistemlerinin kurulup geliştirilmesindeki ağır ilgi, takviye ve gaye belirlemedeki hassasiyetine buradan teşekkür etmek istiyorum” halinde konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.