SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Karaismailoğlu: Karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık

Karaismailoğlu: Karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladıkTuzla’da karla mücadele ve yol bakım makinalarının hizmete alınma töreninde …

Karaismailoğlu: Karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık
Akacan The Mall
17.11.2022 13:07
0
A+
A-

Karaismailoğlu: Karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık
Tuzla’da karla mücadele ve yol bakım makinalarının hizmete alınma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yaz ve sonbaharın ardından kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, özellikle doğu bölgelerimizde kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Yoğun yağışlar gelmeden karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)’nce, Tuzla İntercity Park’ta, ‘Karla Mücadele ve Yol Bakım Makinalarının Hizmete Alınma Töreni’ düzenlendi.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra KGM yöneticileri ve çalışanları katıldı. Hizmete alınacak karla mücadele ve yol bakım makinaları ile araçlar Formula 1 pistinde sergilendi.

Akacan The Mall

“2022-2023 YILI KIŞ PROGRAMIMIZI HAZIRLADIK”

Törende konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yaz ve sonbaharın ardından kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, özellikle doğu bölgelerimizde kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Yoğun yağışlar gelmeden karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık. 2022-2023 yılı kış programımızı da hazırladık. Planımıza göre, yurt genelindeki toplam 68 bin 725 kilometrelik karayolu ağımız üzerindeki, 450 karla mücadele merkezimizde, 11 bin 490 makine ve ekipmanla, ayrıca 13 bin 52 personelimizle hizmet verilecek. Kış programında, karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere; 610 bin ton tuz, 407 bin 795 metreküp tuz agregası, kritik kesimler için 17 bin 103 ton kimyasal buz çözücü ve çözeltisi ile 132 ton üreyi merkezlerimizde depoladık. Bunun yanında, karayollarımızdaki tipi ve esintilere karşı 851 kilometrelik kar siperi yaptık” dedi.

Herhangi bir olumsuzluk durumunda yola çıkacak vatandaşlardan da istekleri bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Kış mevsiminde seyahat edecek yol kullanıcılarının, yola çıkmadan önce güzergâhları ile ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’müzün 0-312-449 86 60 numaralı telefonlarından, ya da ücretsiz ALO 159 hattından veya www.kgm.gov.tr internet adresinden kapalı ve açık yollar ile birlikte önerilen alternatif güzergâhlarla ilgili bilgi almalarını bekliyoruz. Değerli basın mensuplarımızın bu uyarıların halkımıza yayılması konusunda hassasiyet göstermelerini özellikle rica ediyorum” diye konuştu.

“KARAYOLLARINDA TIR’LA DEĞİL KARLA MÜCADELE ETMEK İSTİYORUZ”

“Karayollarımızda ve mücadele araçlarımızı düzenli olarak akıllı ulaşım sistemleri ile takip ediyoruz” diyen Karaismailoğlu, “Kapanan ve açılan yollar, Karla Mücadele merkezlerimizde 7/24 esasına göre izlenmekte. Kritik kesimlerde karla mücadele aracımızın çalışmalarını, üzerlerindeki kamera ile takip ediyoruz. Bunun yanında, araçlarımızdaki ‘araç takip sistemleri’ üzerinden çalışmaları izlenirken, olası olumsuzluklar koordinasyon birimlerimize anında iletiliyor. Yollardaki karla mücadele, tüm tarafların ortak ve koordineli çalışmaları ile başarıya ulaşır. Bu nedenle buradan sürücü arkadaşlarımıza şu önemli mesajları iletmek istiyorum. Karla mücadelemizi, güzergâhların trafik hacminin yoğunluğundan kaynaklı önceliklere göre yapıyoruz. Mücadelede öncelikli hedefimiz trafiğin açılmasıdır, yol genişletme devamındaki bir süreçtir. Yoğun yağış, tipi ve ani ısı düşmesi gibi nedenlerden dolayı can güvenliğiniz açısından, yollar trafiğe kapatılabilir. Kapatılan yollara giriş yapmak için lütfen ısrarcı olmayalım. Kendimizin, sevdiklerimizin ve karayollarında seyahat eden herkesin can ve mal güvenliği için çok değerli araç sürücülerine de önemli bazı hatırlatmalarımız var. Bunlar; Kış şartlarına uygun olmayan ve kar lastiksiz araçlarla lütfen yola çıkmayalım. Yola çıkmadan önce hava ve yol durumu hakkında mutlaka bilgi sahibi olalım. Araçlarımızda; zincir, takoz ve çekme halatlarını kati suretle bulunduralım. Yolda mahsur kalan araç sahibi iseniz, bulunduğunuz şeridi değiştirmeyelim. Olumsuz hava şartlarında yolun sol şeridini özellikle boş bırakalım. Özellikle rampalarda TIR kaymalarına sıkça rastlanıyor. Karayollarında TIR ile değil, KAR ile mücadele etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı kar aracının kış lastiğini değiştirilmesinde yardımcı oldu. Bakan Karaismailoğlu, kar küreme aracını sürerek diğer araçlarla birlikte pistte bir tur attı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.