STERLIN
23,6133
DOLAR
19,2453
EURO
20,7508
ALTIN
1.232,03
BIST
5.061,99
SON DAKİKA
Global piyasalar Yellen’ın kelamlarıyla dalgalandı
TCMB’nin 2022 kârı 72 milyar TL
Japonya’da imalat faaliyetleri beşinci ayda da daraldı
Japonya’da enflasyon sürat kesti
Nebati’den Türkiye İktisat Modeli vurgusu: ‘Kararlılıkla yol alıyoruz’
Türkbank’a en yüksek teklif İGE’den
Ramazanda süt eserleri uzun mühlet tokluk sağlıyor
Almanya’ya yeni şube gayesi
2022 işsizlik oranı yüzde 10.4
En az 4 milyon emeklinin maaşı artacak! Emekliye artırım hazine dayanağı halinde olacak
11 afet vilayetinde ‘işçi kapma’ yarışı! Tadilatlar için bile eleman bulunamıyor
Zelzelenin etkilediği AVM’ler toparlanıyor
Zelzele bölgesine can verecek merkez! Aktarma merkezi ile e-ticaret güçlü kalmaya devam edecek
Piyasalara Fed ve Yellen tesiri
AYM’den kritik vergi kanunu iptali: Vergi borcunu ödeyene ceza indirimi
Her adımda zelzele bölgesine bağış: 300 bin kişi depremzedeler için 8.2 milyar adım attı
Yöresel lezzetleri dünyaya tanıtıyor
Kärcher’den Türkiye’ye yatırım ve inanç bildirisi
Fenerbahçe-Zenit maçında tatsız olay
Şenol Güneş’in veto ettiği Vrsaljko’dan veda
Fenerbahçe’de Enner Valencia’nın maksadı Beşiktaş derbisinde alanda olmak!
Galatasaray’da Okan Buruk’tan oyuncularına ikaz: ‘İpler de avantaj da bizim elimizde’
Bu sene 2 kadro düşecek, 3 kulüp Muhteşem Lig’e çıkacak
Cristiano Ronaldo’dan bir dünya rekoru daha!
Asya borsaları Yellen’ın açıklamalarından sonra düşüşte
AB, Rusya’ya 11’inci yaptırım paketini hazırlıyor
İktisat ve siyaset gündemi – 24 Mart 2023
TikTok CEO’su güvenlik telaşlarının akabinde ABD Kongresi’nde tabir verdi
Resmi Gazete’de bugün (24.03.2023)
İngiltere, İtalya’yı deplasmanda devirdi

Karadeniz yeniden alevlendi: Ukrayna petrol platformunu vurdu

Karadeniz tekrar alevlendi: Ukrayna petrol platformunu vurduUkrayna’dan tahıl tahliyesi için mayın temizliğinin tartışma konusu olduğu bir …

Karadeniz yeniden alevlendi: Ukrayna petrol platformunu vurdu
CyborNFT
21.06.2022 07:23
0
A+
A-

Karadeniz tekrar alevlendi: Ukrayna petrol platformunu vurdu
Ukrayna’dan tahıl tahliyesi için mayın temizliğinin tartışma konusu olduğu bir devirde Karadeniz yeniden alevlendi. Odesa ile işgal altındaki Kırım’ın açıklarında kalan bir petrol platformu vuruldu. Ukrayna füzesiyle vurulan platformdaki 10 kişi kayıp.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı ilan edilmemiş savaş dördüncü ayını geride bırakırken, Karadeniz’de taraflar ortasında yeni hesaplaşma yaşandı. Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım Yarımadası açıklarında yer alan ve günümüzde Ruslar tarafından işletilen petrol ve doğalgaz çıkarma platformu Ukrayna’nın fırlattığı füzeyle vurularak kullanılamaz hale geldi. Platformda can kaybı yaşandığı bildirildi. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda geçtiğimiz nisan ayında Rusların Karadeniz’deki amiral gemisi “Moskova” kruvazörünün batırılmasından bu yana dün bölgede en önemli olay yaşandı.

ABD İSTİHBARATI İDDİASI

CyborNFT

Rusya’nın ele geçirdiği ve günümüzde “Çernomorskneftegaz” Rus şirketi tarafından işletilen petrol kuyusu Ukrayna ordusu tarafından füzeyle vuruldu. Kırım’da Rusya yanlısı idarenin önderi Sergey Aksenov atağın dün sabah saat 08.00 sularında gerçekleştiğini söyleyerek, “Ukrayna ordusu, petrol platformumuzu füzeyle maksat alarak vurdu. Taarruz anında tesiste 15 kadar vardiya çalışanı bulunuyordu. Rus güvenlik güçleri 5 emekçiyi kurtardı. 3 personel yaralandı. Kaybolan 7 işçi aranıyor” açıklamasını yaptı. Rusya’nın resmi RİA haber ajansı ise birkaç gün evvel vurulan platformun ABD istihbaratı tarafından mercek altına alınarak incelendiği argümanını ortaya attı.

‘TAM İSABET ALDI’

Ukrayna’nın Kırım kıyılarına 100, Odesa limanına yaklaşık 200 kilometre arada denizde yer alan platforma taarruz düzenlendiğini Ukrayna da doğrulandı. Ukraynalı milletvekili Aleksey Gonçarenko Karadeniz’de Rus gayelere yönelik füze saldırısı düzenlendiğini doğrulayarak, “8 yıl evvel Ukrayna’ya ilişkin ‘Boyko’ petrol çıkarma platformu attığımız füzelerin gayesi oldu. Tam isabet alan tesis kullanılamaz durumda. Rusya’nın gelir kaynaklarına darbe vurmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

‘KARARGÂH İMHA EDİLDİ’

Bu ortada Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, geçtiğimiz pazar günü Ukrayna’nın Dnepro kenti yakınlarında Ukrayna ordusuna ilişkin merkezi karargâhın Kalibar seyir füzeleriyle vurularak, burada bulunan 50 civarında general ve subayın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kiev’den olayı doğrulayan yahut yalanlanan açıklama şimdi gelmedi.

LİTVANYA’NIN YASAĞI KREMLİN’İ ÖFKELENDİRDİ

Ukrayna savaşı devam ederken Rusya ile eski Sovyet Cumhuriyetleri Litvanya ile Polonya ortasında kalan Rus toprağı Kaliningrad nedeniyle Litvanya ile kriz patlak verdi. Litvanya idaresi, 18 Haziran tarihinden itibaren Baltık Denizi kıyısındaki Kaliningrad bölgesine yaptırım altındaki tüm eserlerin karadan transit geçişine yasak getirdiğini ilan etti. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, “Litvanya’nın aldığı karar memleketler arası hukuku altüst ediyor. Güya AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını yerine getiriyorlar. Litvanya’ya gereken karşılık verilecek” halinde konuştu. Vilnius’a ultimatom veren Rus Dışişleri Bakanlığı, “Rusya, atılan düşmanca adıma karşılık hakkını gizli tutuyor. Kaliningrad’ın güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacak” dendi.

 

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.