SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kangurular modadan çekiliyor

Çevreci nedenlerin ve teknolojinin tesiriyle eserlerinde kanguru derisinden vazgeçen Nike ve Puma’nın akabinde Avustralyalı bölüm temsilcileri, “Talebi artan ve bu derinin yararlarını bilen diğer imalatçılarımız var” açıklamasını yaptı. Hayli ince ve sağlam olmasıyla bilinen kanguru derisine ve en büyük pazarı Avrupa olan kanguru etine ait dalın büyüklüğü, 200 milyon dolara karşılık geliyor.

Kangurular modadan çekiliyor
Akacan The Mall
10.04.2023 07:53
0
A+
A-

Kangurular modadan çekiliyor
Çevreci nedenlerin ve teknolojinin tesiriyle eserlerinde kanguru derisinden vazgeçen Nike ve Puma’nın akabinde Avustralyalı dal temsilcileri, “Talebi artan ve bu derinin yararlarını bilen diğer imalatçılarımız var” açıklamasını yaptı. Epeyce ince ve güçlü olmasıyla bilinen kanguru derisine ve en büyük pazarı Avrupa olan kanguru etine ait bölümün büyüklüğü, 200 milyon dolara karşılık geliyor.

MODA kesiminde hafifliği ve dayanıklılığı nedeniyle bilhassa krampon üreticileri tarafından tercih edilen kanguru derisi, çevreci hassasiyetlere ve gelişen teknolojiye yenilmiş görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda evvel Puma, akabinde Nike kanguru derisini artık kullanmayacaklarını açıkladı. Bölüm temsilcileri kanguru derisine talebin her vakit süreceğini savunurken; büyük markaların çekilmeye devam etmesi halinde pazarın yeni sahibinin düşük segmentteki markalar olabileceği belirtiliyor. Messi ve Ronaldo üzere dünyaca ünlü yıldızların kramponları için kullanılan kanguru derisine ait, Avustralya Kanguru Sanayisi Derneği Lideri Ray Borda Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Biz kullanmazsak bu eserler çöp haline gelecek. Nike ve Puma üzere markalar sentetik eserlere kayabilir, onların çıkışı büyük tesir yaratmaz.

Akacan The Mall

Talebi artan ve kanguru derisinin yararlarını bilen öbür ayakkabı imalatçılarımız var” dedi. Ülkede 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşan ve 3 bin kişinin istihdam edildiği dalda üreticiler, kanguruların çiftlikte yetiştirilmediğini ve bir sığırın üçte biri kadar karbon ayak izine sahip olduğunu belirtiyor. fiyatlar düşebilir

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Lideri Berke İçten, kanguru derisinin dana derisinden 2-3 kat daha kıymetli olduğunu belirterek, “Her periyot üretilmiyor ve erkek kangurunun derisi daha değerli. Çorap üzere bir deri. Geçmişte biz de getiriyorduk lakin 10 yıldır getirmiyoruz. Artık birebir dayanıklılığı sağlayan inovatif materyaller kullanılıyor. Kanguru derisi daha çok krampon, çanta, cüzdan, kemer ve lüks konut eşyasında tercih ediliyor. Küçük bir deri olduğu için de sarfiyatı yüksek oluyor. Büyük markalar kanguru derisinden uzaklaşırsa, fiyatı ucuzlar ve olağan ayakkabıcılar da kullanmaya başlar” açıklamasını yaptı.

KANGURU ETİNİ KİM TÜKETİYOR

AVUSTRALYA’da geçtiğimiz haftalarda alınan karara nazaran, 6 bölgede kanguruların itlaf edilmesine onay verildi. Nüfusun 26 milyonu geçtiği ülkede, toplam kanguru sayısı 36 milyonu aşmış durumda. 20 milyon yıldır birebir topraklarda yaşayan kangurulara ait, biyoçeşitlilik ve sağlıklı popülasyonun devam etmesi gerekliliğiyle vakit zaman alınan bu karar, pek çok dalı de yakından ilgilendiriyor.

Ülkede derinin yanı sıra 1959 yılından bu yana ihracatı yapılan kanguru etinin ise yağsız ve demir açısından yüksek bir besin kaynağı olduğu ve tadının sığır etine benzediği belirtiliyor. Avustralya’dan bugün 60’tan fazla ülkeye kanguru eti ihraç ediliyor. En kıymetli pazarsa Avrupa. Et eserleri kimi Avrupa ülkelerinde süpermarketlerde satılıyor ya da evcil hayvan yemi için kullanılıyor. Avustralya’da her yıl incelemeler sonucu kanguruların yüzde 4’ü toplanıyor. Kangurular 1999 yılında çıkan bir yasa altında korunuyor ve tehdit altındaki tipler uygulamadan muaf tutuluyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.