SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kamuoyunda dikkatler GSM şirketlerine yönelik zelzele soruşturmasında

Zelzelede yaşanan irtibat kopukluklarının akabinde kamuoyunda büyük reaksiyon toplayan GSM şirketleri için ilgili düzenleyici kuruluş BTK’nın açtığı soruşturma dikkatle izleniyor. Eylül 2019’da İstanbul’da yaşanan sarsıntının akabinde da irtibatta yaşanan…

Kamuoyunda dikkatler GSM şirketlerine yönelik zelzele soruşturmasında
Akacan The Mall
07.03.2023 11:06
0
A+
A-

Kamuoyunda dikkatler GSM şirketlerine yönelik zelzele soruşturmasında
Depremde yaşanan irtibat kopukluklarının akabinde kamuoyunda büyük reaksiyon toplayan GSM şirketleri için ilgili düzenleyici kuruluş BTK’nın açtığı soruşturma dikkatle izleniyor. Eylül 2019’da İstanbul’da yaşanan zelzelenin akabinde da bağlantıda yaşanan…

Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde yardım, ve arama-kurtarma çalışmalarını aksatan bağlantı kesintileri karşısında Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu GSM şirketlerine karşı harekete geçerken, bu şirketlere yönelik soruşturmanın ne biçimde sonuçlanacağını da kamuoyunda yakından takip ediliyor.

Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu, 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen sarsıntılarda, işletmecilerin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine ait başlattığı incelemeyi soruşturmaya çevirdi.

Akacan The Mall

Kararda, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa vilayet ve ilçeleri ile etraf vilayet ve ilçeleri etkileyen sarsıntılar öncesi ve sonrası TT Taşınabilir İrtibat Hizmetleri A.Ş., Turkcell Bağlantı Hizmetleri A.Ş. ve Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’nin iki noktada soruşturulacağı belirtildi.

BTK tarafından yapılan soruşturmanın ana noktalarından birincisini, “Afet Acil Durum İdaresi Uyumu kümesinden 6 Şubat 2023 saat 04:17’den 1 Mart 2023 tarihine kadar şirketlerin taşınabilir baz istasyonları heyetimi ve jeneratör desteği, irtibat devamlılığının sağlanması açısından fiyatsız dakika, SMS ve internet tanımlanması, kısıtlı tüm çizgilerin açılması ve başka tüm süreçlere binaen yürüttüğü süreçler” oluşturdu.

Kurum tarafından ikinci soruşturma konusu da, “Başta haberleşmenin kesintisiz devam edebilmesi ve haberleşme şebekelerinin bütünlüğünün idame ettirilmesine yönelik bu süreçteki faaliyetlerinin ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklere uyumu” olarak tanımlandı.

İstanbul zelzelesinde değişen oranlarda ceza kesilmişti

Eylül 2019’da İstanbul’da yaşanan zelzele sonrasında da irtibatta aksaklıklar yaşanmış ve BTK bu aksaklıklar hasebiyle soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın akabinde Turkcell’e bir saat 15 dakikalık kesinti nedeniyle 2018 yılı net satış meblağı olan 13 milyar 935 milyon 760 bin 609 TL’nin yüzbinde 15’i oranında 2 milyon 90 bin TL, Vodafone’a bir saat 45 dakikalık kesinti nedeniyle 2018 yılı net satış fiyatı olan 8 milyar 196 milyon 856 bin 873 TL’nin onbinde 3’ü oranında 2 milyon 459 bin TL ceza kesilmişti.

Aynı inceleme sonucunda Türk Telekom’a ise, 27 saatlik kesinti nedeniyle 2018 yılı net satış fiyatı olan 7 milyar 532 milyon 437 bin 126 TL’nin onbinde 7’si oranında 5 milyon 272 bin TL para cezası uygulanmıştı.

Türk Telekom’a ayrıyeten yetkili merciler tarafından alınmış bir karar olmaksızın, ülke genelinde birçok vilayetteki radyo erişim şebekesi elemanlarından BSC ve RNC’lerin kapatılması nedeniyle yeniden 2018 yılı net satış fiyatının onbinde 6’sı oranında 4 milyon 519 bin TL para cezası uygulanmıştı.

Mevzuat ne diyor?

İlgili para cezalarına yönelik yasal destek Elektronik Haberleşme Kanunu ve Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği’nde yer alıyor.

Yönetmeliğe nazaran, işletmecinin; acil durumlara ve/veya acil yardım davet hizmetlerine ait yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde işletmecinin bir evvelki takvim yılındaki net satışlarının yüzde üçüne (%3) kadar idari para cezası uygulanabiliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.