SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Kadıköy’de golcülerin derbisi olacak! Enner Valencia, Aboubakar ve Cenk Tosun…

Hem Fenerbahçe’de hem Beşiktaş’ta dev müsabaka öncesi santrforlar formlarıyla dikkat çekiyor.

Kadıköy’de golcülerin derbisi olacak! Enner Valencia, Aboubakar ve Cenk Tosun…
Akacan The Mall
30.03.2023 07:25
0
A+
A-

Kadıköy’de golcülerin derbisi olacak! Enner Valencia, Aboubakar ve Cenk Tosun…
Hem Fenerbahçe’de hem Beşiktaş’ta dev müsabaka öncesi santrforlar formlarıyla dikkat çekiyor.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde birinci hafta maçlarının tamamlanmasıyla birlikte Muhteşem Lig’de gözler pazar günü iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek derbiye çevrildi. 1 maç eksiği ile önder Galatasaray’ın 6 puan gerisinde 2. sırada yer alan Fenerbahçe için de 49 puanla ezeli rakiplerini takip eden Beşiktaş için de dev müsabakadan alınacak sonuç büyük değer taşıyor. Ülker Stadı’ndaki bu kritik çabada gözler bilhassa son devirdeki formları ile dikkat çeken golcülerde olacak.

ENNER VALENCIA 6’DA 6 YAPIP SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Akacan The Mall

Fenerbahçe’de bu dönem attığı gollerle krallık yarışının tepesinde yer alan Enner Valencia kadrosunu sırtlıyor. O denli ki Ekvadorlu yıldız 21 lig maçında 25 kere sevinç yaşarken çıktığı son 5 maçında tamamında golünü atmayı başardı. Duble yaptığı Alanyaspor maçında bahtsız bir sakatlık yaşayan Valencia’yı sarı lacivertliler, ulusal ortada ağır bir tedavi programıyla derbiyle yetiştirmeye çalışıyor. Yıldız futbolcu da hem 6’da 6 yapma hem de Beşiktaş’a karşı gol atamama şanssızlığına son vermek için pazar alanda olmak istiyor.

ABOUBAKAR TUTUK BAŞLADI, SONRA BİR AÇILDI PİR AÇILDI

Beşiktaş’ta ise yine gruba dönen Vincent Aboubakar siyah beyazlı gruptaki 3. devrine tutuk başlasa da bir açıldı pir açıldı. Kamerunlu futbolcu birinci 4 maçında skor katkısı sağlayamasa da son 3 müsabakanın tamamında gol atıp, 1 de asist yaptı. Eski partneri ile tekrar ahenk yakalayan Cenk Tosun da son İstanbulspor maçında ekibinin açılış golünü atarken Aboubakar’ın golünde de asisti yapan isimdi. Cenk de Fenerbahçe maçlarındaki gol hasretine Kadıköy’de oynanacak dev maçta nokta koymayı hedefliyor.

0- Harika Lig’de gol krallığı yarışının doruğunda yer alan Enner Valencia, Beşiktaş’a rakip olduğu 4 Muhteşem Lig müsabakasında gol atamadı. (5 şut)

3- Beşiktaş santrforu Aboubakar’ın Muhteşem Lig’de en fazla gol attığı ekip F.Bahçe. Kamerunlu yıldız Kanarya’nın ağlarını 3 sefer havalandırdı.

0- Cenk Tosun, Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye karşı 6’sı ligde, 1 kupada olmak üzere 7 maçta rakip olurken bu müsabakada gol atamadı.

29- Enner Valencia, Alex’i (28; 2010-11) geçerek F.Bahçe tarihinde bir dönemde en fazla resmi maç golü atan yabancı oyuncu oldu.

4- Aboubakar, Fenerbahçe’ye karşı 4 maça çıkarken bu uğraşların hiçbirini kaybetmedi. Bu seride 1 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

10- Beşiktaş formasıyla 172 maça çıkan ve 80 defa ağları havalandıran Cenk siyah beyazlı kulübün tarihinde en golcü 10. oyuncu olarak yerini aldı

UĞUR MELEKE: VALENCIA’NIN OYNAMASI FENERBAHÇE İÇİN HAYATİ

Enner Valencia, Muhteşem Lig’de dönemin altın adamlarından. Olur da Fenerbahçe’yi şampiyon yapabilirse esasen dönemin oyuncusu da o seçilecektir muhtemelen. Bu yıl Fenerbahçe’nin en büyük meselelerinden biri bilhassa kırılma maçlarında Valencia dışında golcü çıkmamasıydı. 5 santrforları var. Hepsi 30 ve üstü. Hepsi tecrübeli, hepsi ulusal futbolcu. Lakin büyük maçlarda Valencia yoksa Fenerbahçe’den golcü çıkmıyor. O yüzden Valencia’nın alana çıkması sarı-lacivertliler için hayati.

ABOU-CENK ADETA BİR YİNE GÖSTERİM

Aboubakar-Cenk’se bir tekrar gösterim adeta. Beşiktaş genelde sağdan Onur-Ghezzal tertibiyle deniyor, o ortalarda Cenk ikinci santrfor üzere ceza alanına giriyor. Ve böylelikle Abou-Cenk içeride bir eşleşme sorunu yaratıyorlar. Cenk’i sol açıkta bu türlü tesirli kullanması bir Şenol Güneş dokunuşu

ENGİN KEHALE: VALENCIA DA ABOU DA KIVILCIMI YAKABİLİR

Türkiye-Hırvatistan maçında da gördük ki bazen uygun oynamak yetmiyor. Yetenekli bir oyuncu, anlık doğaçlama bir marifet maçın yazgısını değiştirebiliyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş bu manada şanslılar. Zira hem Valencia hem de Aboubakar bu kıvılcımı yakabilecek potansiyele sahip. Zati bu yüzden, Valencia’nın birinci Sevilla maçında 82, ikincisinde 84. dakikalarda oyundan çıkmasını hiç anlayamadım. Valencia, sakat değilse oyundan çıkmamalı. Opta istatistiklerine nazaran 61 dakikada 1 gol, maç başı 0,88 gol beklentisi inanılmaz sayılar fakat burada 11 penaltının rolünü göz gerisi etmemek lazım. Ama penaltıları çıkarsak bile bu kategoride ligin önderi (maç başına gol beklentisinde Weghorst akabinde ikinci).

OLMAYAN YERDEN GOL ÇIKARAN ADAM: VINCENT ABOUBAKAR

ABOUBAKAR ise olmayan yerden gol çıkaran adam. Tekrar Opta’ya nazaran Gol/XG oranı 1.47 ve bu iki kadronun forvetleri ortasındaki en yeterli oran. Özetle anlatmak gerekirse; Kamerunlu, gol başına beklentisi en düşük olan santrfor. Aboubakar’ın yanında hem sırtı dönük top alabilen hem de ona yaklaşarak konuma girebilen Cenk Tosun’u unutmamak lazım. Bek-stoper ortasına yapacağı koşular Beşiktaş için kilit açıcı olabilir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.