SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Josef de Souza: ‘Gedson’a karşı oynamak istemezdim…’

Josef de Souza: ‘Gedson’a karşı oynamak istemezdim…’Yeni dönem öncesinde Beşiktaş’ta kaptanlık pazubandını alan Brezilyalı orta saha oyuncusu …

Josef de Souza: ‘Gedson’a karşı oynamak istemezdim…’
Akacan The Mall
10.07.2022 11:22
0
A+
A-

Josef de Souza: ‘Gedson’a karşı oynamak istemezdim…’
Yeni dönem öncesinde Beşiktaş’ta kaptanlık pazubandını alan Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, siyah-beyazlı grubun Avusturya kampında Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar…

”KARİYERİMDE BU KADAR ÇOK ÇALIŞTIĞIMIZI HATIRLAMIYORUM”

Akacan The Mall

Yoğun bir kamp devrinden geçtiklerini belirten Josef, bu çalışmanın meyvesini dönem içinde alacaklarını söyledi. Herkesin gerekli fedakarlığı gösterdiğine dikkat çeken deneyimli futbolcu “Çok çalışıyoruz. Ben mesleğimde futbola oynamaya başladığımdan beri hiçbir hazırlık kampında bu kadar fazla egzersiz yaptığımı, çalıştığımı hatırlamıyorum ki bu çok yeterli bir şey. Gerek hocalarımız gerek futbolcular hepimiz fedakarlık yapıyoruz. Bu fedakarlığın, çok çalışmanın, ağır çalışmanın meyvesini de dönem başlayınca alacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok. Şu an kadroyla beraberiz. Yeni arkadaşlarımızda geliyor. Kimi arkadaşlarımız da gelecektir ortamıza. Birbirimizi âlâ tanıyoruz. Birbirimizle vakit geçiriyoruz ve egzersizlerde âlâ çalışıyoruz. Dediğim üzere meyvesini de alacağız” halinde konuştu.

“GEÇEN YILDAN DAHA ÂLÂ BİR DÖNEM GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Geçen dönem gruba değerli isimlerin geldiğini, bunun da büyük bir beklenti yarattığını lisana getiren Josef, “Tabi ki sebebi aslında bunun biraz da beklentinin çok yüksek olmasıydı. Tahminen de şampiyonluğun getirdiği rehavet diyebilirim. Çok kaliteli oyuncular, çok değerli isimler geldi ve bu isimler büyük bir beklenti yarattı. Bu yüzden de istediğimiz başarıyı geçen sene yakalayamadık. Bu sene için konuşacak olursam önemli manada çok güzel oyuncular, kazanma hırsı, isteği olan, başarılı olmak isteyen oyuncular ekibimize dahil oluyor. Bu sene; bu hırsla, oyuncuların kazanma isteğiyle ki futboldaki en değerli şey bence bu savaşma ve kazanma isteği. Geçen seneye nazaran çok daha yeterli bir dönem geçireceğimize inanıyorum” tabirlerini kullandı.

“3-4-3 SİSTEMİNE ADAPTE OLUYORUZ BU SİSTEMLE ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Teknik yönetici Valerien Ismael’in tercih ettiği 3-4-3 dizilişiyle şampiyon olacaklarını aktaran Josef, “Kesinlikle bence biz bu sistemle en yeterli yerde bitiririz ligi ki o da şampiyonluk. Sistemi güzel anlamamız, uygun çalışmamız lazım. Bu sistemle şampiyon oluruz. Hocamız geçen dönem, ligin sonlarında geldi. Son vakitlerde geldiği için bu sistemi, onun çalışma prensiplerini oturtmamız için kâfi vaktimiz yoktu. Lakin artık hocamızla bir arada önemli manada çok düzgün bir halde hazırlanıyoruz. Hocamızın bu sistem özelinde bizden istediklerini âlâ anlıyoruz ve bunları alana güzel yansıtıyoruz. Antrenmanlar özelinde söylüyorum. Bu sisteme adapte oluyoruz. Katiyetle biz bu sistemle, bu sene şampiyon olacağız ve kupayı alacağız” diye konuştu.

“HOCAMIZLA ORTAMIZDA KARŞILIKLI BİR İNANÇ MÜNASEBETİMİZ VAR”

Bir idman sonrasında teknik yönetici Valerien Ismael ile yaptığı konuşma sorulan Brezilyalı orta saha, “Çok olağan bir konuşmaydı. Hocayla oyuncu ortasında olabilecek bir konuşmaydı. Hocamızla ortamızda karşılıklı bir itimat münasebetimiz var. Deneyimli bir oyuncu olduğum için kendisiyle genel olarak kampla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Pek olağan bir konuşmaydı” dedi.

“GEDSON’A KARŞI OYNAMAK İSTEMEZDİM”

Orta alandaki forma rekabetiyle ilgili de fikirlerini paylaşan Josef de Souza, şöyle konuştu:

“Atiba ile oynayacağız. Atiba Gedson ile oynayacak. Emirhan olacak. Bir sürü orta alanımız var. Orta alanda yalnızca Gedson ile ikimizin oynayacağını söyleyemem.  Ama tabi ki Gedson hakkında konuşulacak çok fazla bir şey yok. Nitekim muazzam bir kalite, çok âlâ bir yetenek. Saha içinde aslında herkes biliyor. Saha dışında da çok eğlenceli, önemli manada çok uyumlu biri.  Portekizce konuştuğu için kendisiyle irtibatım daha rahat oluyor. Çok âlâ bir çocuk. Önemli manada saha içinde de saha dışında çok profesyonel ve çok güzel biri. Gedson’un transfer edildiğini öğrendiğimde çok memnun oldum. Zira Gedson’a karşı oynamak istemezdim. Gedson’la bir arada oynamak Gedson’a karşı oynamaktan çok daha yeterli. Zira çok âlâ bir oyuncu, beni çok zorlardı.”

“ALEX TEİXEİRA KARAKTERİNİ ÇOK NET BİR FORMDA GÖSTERDİ”

Yakın arkadaşı Alex Teixeira’nın gruptan ayrılması hakkında da konuşan Josef, “Alex Teixeira Türkiye’ye gelmeden evvel yaklaşık 1 yıl futbol oynamamıştı. Bunun çok büyük tesiri oldu. Burada tam adapte olmaya başlarken sakatlıklar geçirdi ve bu sakatlıklar yüzünden tam form yakalayacakken birtakım durumlarda gruptan uzak kaldı. Alışılmış ki Çin’den gelmesi son vakitte Türkiye’deki sertlik manasında tahminen de düşünce yaratmış olabilir. Lakin Alex önemli manada çok büyük karakter. Esasen yakın arkadaşız biliyorsunuz. Brezilya’da kimi ailevi durumları var. Çok büyük sıkıntılar değil tabi ki. Şunu yapabilirdi, başı Brezilya’dayken Türkiye’ye gelip kontratını bitirip egzersizlere çıkabilirdi. Alex bunu tercih etmedi. O başım şu an burada değil deyip çok düzgün, çok onurlu bir davranışla kontratını sonlandırdı. Yani devam edebilirdi, güzel oynayamazdı. Lakin Alex. ’Ben şu an hazır değilim, güzel hissetmiyorum. Faydalı olamam. Faydalı olamayacaksam da burada kontratımı sona erdireceğim’ dedi. Onu çok seviyorum. Burada da karakterini çok net bir halde gösterdi” tabirlerini kullandı.

“TARAFTARLARA GEÇEN DÖNEM İSTEDİĞİ PERFORMANSI GÖSTEREMEDİĞİ İÇİN ÇOK ÜZGÜNDÜ”

Teixeira’nın ekipte kalmasını istediğini, bu dönem performansının daha âlâ olabileceğini söylemesine rağmen yıldız oyuncunun ayrılma kararı aldığına dikkat çeken Josef de Souza, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Ben Alex’in kalmasını istedim. Zira çok yakın arkadaşım ve ben problemlerin çözülebileceğini düşünen bir beşerim. Meseleler her neyse Alex’in başının rahatlaması konusunda ona çok yardımcı olacağımı söyledim. Bu problemleri çözeriz ve sen ikinci yılında, burada kendini gösterebilirsin dedim. Fakat Alex az evvel söylediğim üzere başının burada olmadığını ve bunu yapamayacağını söyledi. Taraftar konusunda çok üzgündü. Onu çok isteyen, ondan çok beklentisi olan taraftarlara geçen dönem istediği performansı gösteremediği için çok üzgündü. Bu türlü bir karar aldı. Ben ona çok hürmet duyuyorum. Önemli manada yaptığı çok büyük bir karakter örneği.”

“KAPTANLARDAN BİRİ OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR”

Siyah-beyazlı takımda kaptanlık misyonuna getirildiği için onur duyduğunu söyleyen 33 yaşındaki orta saha, “Yani benim için aslında kaptanlık pazubandı sadece bir ayrıntı. Zira benim futbol karakterim; gençken de her vakit, oynadığım her grupta, soyunma odasında, alanda kadro arkadaşlarımı daima motive etmek; savaşmaları, alanda işleri yoluna koymaları için her vakit onlarla konuşmaktı. Bu yüzden ben kendimi daima kaptan üzere hissediyorum zati. Lakin doğal ki Beşiktaş’ın bu onuru bana vermesi hasebiyle da müteşekkirim, teşekkür ediyorum. Atiba üzere Necip üzere kulübün kıymetli simge isimleriyle birlikte, kaptanlardan biri olmak benim için büyük bir onur. Önemli manada mutluyum” dedi.

“BEN ŞU ANDA JOSEF DE SOUZA’YSAM BU, TÜRKİYE’NİN SAYESİNDE”

Türk vatandaşı olma ve ulusal ekipte forma giyme isteğini yineleyen Josef, “Şu anda bu durumla ilgili bir gelişme yok. Bu isteğimi daha evvel lisana getirmiştim. Ailem de bu türlü istiyor. Bunun kolay olmadığını esasen biliyoruz. Bürokratik bir süreç. Türkiye benim için çok bedelli ve değerli. Bana her şeyimi veren bir ülke diyebilirim. Ben şu anda Josef de Souza’ysam bu Türkiye’nin sayesinde. Türk halkı önemli manada bana çok büyük bir sevgi gösterdi. Beni çok hoş kabul etti. Bende bu sevginin karşılığını onlara vermek istiyorum. Gençlere yardım etmek istiyorum. Gerek futbolculara, gerek öteki insanlara yardım ediyor, tavsiyeler veriyorum. Ulusal grupta oynamak ve bu sevginin karşılığını Türk halkına, ulusal gruba yardım ederek vermek benim isteğim. Tabi ki bu bürokratik bir şey, kurallarla, maddelerle ilgili bir şey” formunda konuştu.

“DERBİLERDE BİR TEK BEŞİKTAŞ’A GOL ATMADIM, BU ALLAHIN BANA BİR LÜTFU”

Derbilerde attığı goller hakkında kanılarını açıklayan Josef de Souza, “Bu bahiste İlah bana hakikaten yardım ediyor. Bu manada çok müteşekkirim, daima şükrediyorum. Zira Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye, Trabzonspor’a gol attım. Fenerbahçe’de oynarken de. Lakin Beşiktaş’a gol atmadım. Beşiktaş’a karşı golüm yok. Başakşehir’e de gol attım. Bu yüzden önemli manada bu mevzu benim için çok değerli bir ayrıntı. İlahın bana bir lütfu diyeyim bunun için. Tabi ki derbilerde gol atmak çok kıymetli. Derbiler kıymetli ayrıntılar. Yani ligin önemli manada zevkini arttıran maçlar. O yüzden derbide gol attığım için daima şükrediyorum tanrıya” diye konuştu.

“FENERBAHÇE VE GALATASARAY’A ATTIĞIM GOLLER DE DEĞERLİ LAKİN BAŞAKŞEHİR’E ATTIĞIM GOL HEPSİNİN BİR TIK ÜSTÜNDE”

2020-21 döneminde 3-2 kazandıkları Başakşehir maçında galibiyeti getiren golü kaydeden Josef de Souza, bu golün kendisi için başka gollerinden daha üstte olduğunu söyledi. O golün şampiyonluk yarışı için ehemmiyetine dikkat çeken deneyimli oyuncu, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Attığım çok kıymetli goller var. Fenerbahçe’ye Kadıköy’de gol attım. Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarıyla Galatasaray’a gol attım. Bunlar önemli manada çok pahalı ve kıymetli goller. Lakin benim için en kıymetli gol 3-2’lik Başakşehir maçındaki attığım gol. Zira o süreçte Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı şampiyonluk yarışında çaba içerisindeydik. Maç 2-2’ydi ve o golü atmam şampiyonluk ismine çok değerliydi. Fenerbahçe ve Galatasaray’a attığım goller de kıymetli lakin Başakşehir’e attığım gol hepsinin bir tık üstünde.”

“FENERBAHÇE GALATASARAY TRABZONSPOR DEPLASMANLARINDA GOL ATIP 40, 50 BİN KİŞİNİN SUSTUĞUNU GÖRMEK ÇOK FARKLI BİR DUYGU”

Brezilyalı futbolcu iç saha mı yoksa deplasman derbilerinde mi gol atmanın kıymetli olduğu sorusuna “Yani ikisi de tabi çok hoş fakat bence deplasmanda gol atmak. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon üzere deplasmanlarda gol atıp 40, 50 bin kişinin sustuğunu görmek, onlar susarken sevinçle bağırmak ve golü kutlamak önemli manada çok pahalı bir şey. Tabi ki kendi taraftarlarımızın önünde gol attığımdaki o Coşkuyu da hissetmek benim için çok değerli lakin deplasmanda atıp taraftarların sustuğunu görmek çok farklı bir duygu” diye karşılık verdi.

“KARİYERİMİN SONUNA KADAR BEŞİKTAŞ’TA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Daha evvel Fenerbahçe’de forma giyen Brezilyalı yıldız, ileriki yıllarda Galatasaray’dan teklif gelmesi halinde karşılığının ne olacağıyla ilgili, “Şu anda 33 yaşındayım ve burada inanılmaz memnunum. Kendimi Beşiktaş’ta çok düzgün hissediyorum. Tüm kadrolara hürmet duyuyorum lakin bundan sonra bu türlü bir ihtimal asla olamaz. Ben Türkiye’de Beşiktaş’ta devam edip, çok uygun bir dönem geçirip, şampiyon devam etmek istiyorum. Buradan ayrıldığım vakit da o denli bir ihtimal olmaz zati. Hürmet duymakla bir arada tahminen Brezilya’ya dönüp Brezilya’da yetiştiğim grupta oynayıp, orada futbolu bırakırım. Lakin Beşiktaş’ta olabildiği kadar devam etmek istiyorum tahminen de burada bırakırım. Mesleğimin sonuna kadar Beşiktaş’ta devam etmek istiyorum” formunda konuştu.

TARAFTARLARA BİLDİRİ: “GEÇEN DÖNEM YAŞATAMADIĞIMIZ MUTLUTLUĞU, BU DÖNEM YAŞATACAĞIZ”

Son olarak yeni dönem öncesinde Beşiktaşlı taraftarlara iletisi sorulan deneyimli yıldız, kelamlarını şöyle noktaladı:

“Bizi desteklemelerini istiyorum. Zati bu bahiste onlara hiçbir şey diyemiyorum, inanılmazlar. Geçen sene ne kadar başarısız olsak da stadyumu daima doldurdular. Onlarsız bir şey düşünemiyorum. Onlar olmasaydı geçen yıl ligi çok daha makûs bir durumda bitirebilirdik. Bu sene şundan emin olsunlar kendi adıma da grubum ismine da söylüyorum. Alanda savaşan, her şeyini veren bir Beşiktaş görecekler. Bu yüzden bu sene bizi desteklemeye devam etsinler. Onlara geçen dönem yaşatamadığımız memnunluğu, sevinci bu dönem yaşatacağımızın kelamını veriyorum. Onlar için savaşacağız.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.