SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Jorge Jesus’a takım eleştirisi: Fenerbahçe’de birtakım oyuncular imtiyazlı | Galatasaray’da muvaffakiyetin sırrı süper 4’lüde

Spor Toto Üstün Lig’in 20. haftası tamamlanırken Hürriyet Müellifleri Fırat Aydınus, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini masaya yatırdı.

Jorge Jesus’a takım eleştirisi: Fenerbahçe’de birtakım oyuncular imtiyazlı | Galatasaray’da muvaffakiyetin sırrı süper 4’lüde
Akacan The Mall
25.01.2023 07:22
0
A+
A-

Jorge Jesus’a takım eleştirisi: Fenerbahçe’de kimi oyuncular imtiyazlı | Galatasaray’da muvaffakiyetin sırrı mükemmel 4’lüde
Spor Toto Üstün Lig’in 20. haftası tamamlanırken Hürriyet Müellifleri Fırat Aydınus, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini masaya yatırdı.

Hürriyet Müellifleri Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri kıymetlendirdi.

1-Şenol Güneş 7 lig maçında 5 galibiyet aldı. İsmael tıpkı galibiyet sayısına 11 maçta ulaşmıştı. Güneş-Ismael periyotlarının farkı ne?

Akacan The Mall

FIRAT AYDINUS: ÖNÜMÜZDEKi 7 MAÇ ÇOK KRiTiK

Evet Şenol Güneş ile Valerien İsmael devirlerine istatistiksel açıdan baktığımızda sayılar Şenol hocayı başarılı kılıyor. Pekala ya oynanan futbol manasında taraftarı tatmin eden bir Beşiktaş var mı alanda? Bence Güneş hâlâ başındaki istediği sistemi ve oyunu tam manasıyla entegre edemedi ekibe. Natürel ki bunun aşikâr başlı nedenleri var. Şu ana kadar istediği şablonu oturtacak kâfi mühlete sahip olamaması, sakatlıklar ve sürpriz ayrılıklar üzere. Lakin şu var ki, başta Cenk üzere Güneş’in gelmesiyle farklı havaya bürünen ve performansı artan futbolcular da mevcut. Beşiktaş’ın derbiye kadar oynayacağı ocak ve şubat ayı içerisindeki 7 maç hem Güneş’in farkı hem de ekibin bu yarıştaki pozisyonu hakkında bize net bir fotoğraf ortaya koyacak üzere gözüküyor.

GÜNTEKiN ONAY: DAHA DA güzel OLACAK

Şenol Güneş, her şeyden evvel Beşiktaş’ın vizyon ve misyonunu biliyor. Büyük ekip karakterine uygun bir Futbol oynatıyor. İsmael periyodunda bu yoktu. Eksiklere karşın üstüste 4 maç kazanıp yarışa tutunan Beşiktaş, Ghezzal, Josef’in dönüşüyle ve Aboubakar’ın kadroya monte olmasıyla daha da güçlenecektir.

UĞUR MELEKE: VALERiEN iSMAEL TEK PLANLI BiR HOCAYDI

Valerien İsmael’in Beşiktaş’ın gündemine geldiği birinci gün de belirtmiştim: İsmael tek planlı bir teknik yönetici. Dinamik ve yeterli geçiş oynayan ekipler yaratıyor. Bu strateji sizi düşük bütçeli ekipleri üste taşıma konusunda kahraman yapar. Lakin konvansiyonel büyükleri tek bir planla yürütemezsiniz. Beşiktaş yalnızca geriden uzun vuran ve sonra kaos kovalayan bir takım olamaz, maçların en az yarısında büyük grup üzere oyunu domine etmek zorunda. Şenol Güneş’in oyuncu kümesi, daha fazla büyük kadro davranışı gösteriyor bence.

MEHMET ARSLAN: SIRA DELE ALLi’Yi KAZANMADA

Sanki elinde sihirli bir değnek varmış üzere, eski yıldızları tek tek parlatıyor Şenol Güneş. Valerien İsmael’den daha âlâ bir teknik adam mı onu bilemem. Fakat bu ligin DNA’sını ve dinamiklerini ezberlemiş adeta. İsmael’den en büyük farkı bu. Kalede ve forvette radikal kararlar aldı ve bunun meyvelerini toplamaya başladı. Orta alanda da Dele Alli’yi fark yaratacak seviyeye taşırsa ikinci devrenin sürprizine hazır olun derim. Eminim bunun üzerine çalışıyor şu anda.

2- F.Bahçe, Ümraniye karşısında kazansa da ortaya koyduğu futbolla taraftarını keyifli edemedi. Sarı lacivertlilerin temel meseleleri neler?

UĞUR MELEKE: EKiM-KASIM iLE ARALIK-OCAK PERFORMANSLARI ÇOK FARKLI

Fenerbahçe’nin Ekim-Kasım ile Aralık-Ocak performansları ortasında çok besbelli farklar var. Jesus bence iki bahiste eski performansından çok uzak: Birincisi, Fenerbahçe savunmayı artık daha geride kuruyor, bu da önde eskisi kadar top kazanamamaları üzere bir bedel doğurdu. İkincisi, forma adaleti konusunda eskisi kadar hassas olmaması. Galatasaray maçında gereksiz bir kırmızı görüp 2 maç ceza alan İrfan’ın otomatik olarak 11’e dönmesi bence âdil değil. Arao-Crespo-Rossi üzere form düşüklüğü yaşayan birtakım oyuncular da imtiyazlı üzere.

GÜNTEKiN ONAY: iRFAN CAN FORMSUZ, ORTA ALANDA YARATICILIK SORUNU ÇOK NET

Fenerbahçe’nin eski temposunda olmadığı ortada. Tekrar de uygun oynamadıkları maçlarda Gaziantep ve Ümraniye maçlarını 6 puanla geçmek değerli. Fenerbahçe’nin fiziğe dayalı bir oyunu var ve her maçta sürdürülecek bir şey değil. Ayrıyeten rakipler de Jesus’un oyununu çözdü ve planlarını ona nazaran yapıyorlar. Ayrıyeten İrfan Can formsuz ve orta alanda yaratıcılık sorunu çok net.

FIRAT AYDINUS: FUTBOLCULARIN PERFORMANSI JESUS’A ENDEKSLENMiŞ

Ümraniyespor karşısında ortaya konan futbolun taraftarı şad etmemesi olağan zira Fenerbahçe taraftarı dönem başından beri şahit olduğu, orta saha ve forvet oyuncuları ile rakip alanda baskı kuran, saldıran ve iştahlı oynayan kadrosu bu maçta göremedi. Kadronun performansı ve heyecanı Jesus’a endekslenmiş üzereydi. Jesus’un o bildiğimiz saha kenarında en az futbolcular kadar efor sarfeden, maçı yaşayan imajından eser yoktu. Bu durum saha içine ister istemez sirayet ediyor Evet oyun ve performans manasında kadroda aşağı gerçek bir yönelme var; pekala Jorge Jesus’un performansında?..

MEHMET ARSLAN: OYUNU TEK BAŞINA ÇÖZEBiLECEK FARK YARATACAK BiR Başkanı YOK

Birbiriyle ahenk sağlayıp, eksiksiz gayret ettiklerinde hiçbir sorunu yok üzereydi Fenerbahçe’nin. Lakin vakitle birebir tip, standart futbolculardan oluştuğu ortaya çıktı. Hepsi birbirine benziyor. Fark yaratan, oyunu bazen tek başına çözebilecek yetenekte başkan oyuncu eksikliği kendini gösteriyor. Ve buna paralel yıldız oyuncusu yok. Daha da berbatı yıldız transfer etme yetisini kaybettiler. Bir teknik adam ekibi yaratmak istiyorlar, buna hürmet duyarım. Fakat topluluğun olmayan sabrı bunun en büyük pürüzü.

3- G.Saray doludizgin ilerliyor. Dönem başı 3. sağ bek olan Boey üzere, 3. sol bek Emre üzere oyuncuların çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

FIRAT AYDINUS: G.SARAY’DAKi MUVAFFAKİYETİN SIRRI MÜKEMMEL 4’LÜDE

Süper Lig’de 9 maçtaki galibiyet serisi 27 puandan öte Galatasaray’a moral, özgüven ve takımdaşlık ruhunu getirdi. Unutulmasın ki bu 9 maçlık serinin içinde Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe üzere ekiplere karşı alınmış galibiyetler de var. Dönem başında çeşitli nedenlerden ötürü sorgulanan Okan Buruk’un grup üstündeki otoritesi ve denetimi tam kapasiteye ulaştı. Natürel ki bu oyuncuların ferdi olarak gösterdikleri başarılı performansı gözardı edemeyiz. Lakin ister üçüncü sağ bek Boey, ister üçüncü sol bek Emre, ister Berkan olsun; Muslera, Nelsson, Mertens ve İcardi üzere futbolcuları baz aldığımızda, Galatasaray’ın omurgasını oluşturan bu dörtlünün etrafında oluşacak ekipte hangi mevkide olursan ol çıkış göstermemek mümkün olamazdı esasen.

MEHMET ARSLAN: BURUK ŞU ANDA USTALIK İMTİHANINI HARİKA VERiYOR

Göreve başlarken Bıruk’un en büyük handikapı teknik adam olarak kariyeriydi. Tamam lig şampiyonu olmuştu lakin itiraf edelim büyük grup hocası olmak daha farklı bir meslekti. Soyunma odasına sığmayan oyuncu egolarını, lider, taraftar ve idare beklentilerini karşılamak şampiyon olmaktan daha zordu. Buruk şu anda ustalık imtihanını harika veriyor. Her oyuncu onunla daha da gelişti. Bu da sergilediği liderlikte yatıyor.

GÜNTEKiN ONAY: KADROYU âlâ KULLANIYOR HER Konumda REKABET VAR

Okan Buruk elindeki kadroyu uygun kullanıyor ve her durumda bir forma rekabeti sağladı. Bu çıkışın temel nedenlerinden birisi bu. İcardi, Mertens, Torreira üzere memleketler arası yıldızlar da adanmışlıkla yeteneklerini alana yansıtınca grup ritmini buldu ve her geçen hafta kalitesini alana yansıtarak yola devam ediyor.

UĞUR MELEKE: OYUNCULARDAN YARARLANMA PUANI 10 ÜZERiNDEN 10

Gerçekten de Okan Buruk’un G.Saray’daki muvaffakiyetinde en temel ögelerden biri bu: Herkese eşit davranması. Geride kalmış üzere görünen oyuncuları geliştirmesi. Ve formayı âdil dağıtması. Derbiye Berkan ve Barış’la başlaması çok büyük bir risk üzere görünebilir lakin o günkü form grafiklerine nazaran hakkaniyetli bir 11 yapıp kazandı Kadıköy’de. Bu hafta sonu da Kerem-Rashica olağanüstü oynamamalarına karşın kanatlar Boey-Emre sayesinde işledi. Buruk’un Galatasaray takımının genişliğinden faydalanma puanı 10 üzerinden 10. gözüküyor.

4- Abdullah Avcı, Denswil, Peres, Yusuf üzere eskilere dönerek makus gidişatı durdurdu. Sizce Trabzon tekrar yarışa ortak olabilir mi?

MEHMET ARSLAN: GÜÇ OLAN KISMI GEÇiP Tekrar ÖZGÜVEN KAZANDI

Ciddi bir inanç buhranını aştılar. Trabzonspor üzere son derece hareketli, duygusal bir toplulukta sağlıklı ve serinkanlı kararlar almak sahiden çok güç. Mahallî basın ve taraftar baskısı bunun önüne geçiyor. Fakat başardılar. Hem inanç aşıladılar hem de Abdullah Avcı ile birlikte ekip da özgüvenini yine kazandı. Sıkıntı olan kısmı aştılar. Yarışa ortak olmaları uzak ihtimal lakin imkansız da değil.

UĞUR MELEKE: AVCI TRANSFERi DIŞARIDAN DEĞiL, iÇERiDEN YAPTI

Trabzonspor’un, Karagümrük-Alanya maçlarında kalesinde toplam 9 gol yiyerek kaybetmesi bir neşter gereksinimi doğurmuştu. Alanda hezimete itiraz etmeyen, isyan etmeyen bir ekip vardı. Abdullah Avcı’nın Başakşehir maçı öncesi radikal bir atılım yapması gerekiyordu; o da Peres, Denswil ve Djaniny gibilere dönerek gerçek bir strateji geliştirdi bence. Son iki karşılaşmada Yusuf Yazıcı da eklendi dönüşüm takımına. Trabzon’un çizgisinin değişmesinin ana nedeni bir “hafıza transferi”. Avcı transferi dışarıdan değil, içeriden yaptı adeta.

FIRAT AYDINUS: YUSUF YAZICI’NIN GÖSTERECEĞi PERFORMANS ÇOK ÖNEMLi

Açıkcası ben yarışın dışında kalmış bir Trabzonspor görmüyorum. Bu yarışın içinde olan Galatasaray’dan 10, Fenerbahçe’den 6, Başakşehir’den 2 puan geride ve bir maçı eksik Beşiktaş ile tıpkı puandalar. İnişli çıkışlı süreç yaşayan her kadro üzere bir virajda olan Trabzonspor’un önümüzdeki 3 hafta oynayacağı Hatay, Antalya ve Galatasaray maçlarında alınacak sonuçlar bu yarışta kendi ismine belirleyici faktör olacak. Üç puanlık sistemde bu fark kapatılabilir. Abdullah Avcı’nın Denswil ve Peres tercihleri makus gidişatı durdurmada etken oldu. Ayrıyeten Yusuf Yazıcı üzere bir yeteneğin performansı Trabzonspor ismine çok kıymetli. Makus gidişatın güzele yanlışsız evrilmesi mümkün bir süreçte Yusuf’un Trabzonspor’a olduğu kadar Trabzonspor’un da güzel bir Yusuf’a muhtaçlığı olacak.

GÜNTEKiN ONAY: DEPLASMAN SENDROMUNU AŞABiLiRSE YARIŞA TUTUNUR

Abdullah Avcı tecrübeli bir teknik adam ve krize dur demeyi bildi. Trabzonspor deplasman sendromunu aşabilirse bu yarışa güçlü bir biçimde tutunur. İç alanda sorun yaşamıyorlar lakin tekrar de güçlü ve atletik bir forvet oyuncusuna gereksinimleri var.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.