SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İTÜ 250 yaşına girmeye hazırlanıyor

İTÜ 250 yaşına girmeye hazırlanıyorİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kuruluşunun 250’nci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. İTÜ, yeni akademik …

İTÜ 250 yaşına girmeye hazırlanıyor
Akacan The Mall
26.10.2022 13:52
0
A+
A-

İTÜ 250 yaşına girmeye hazırlanıyor
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kuruluşunun 250’nci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. İTÜ, yeni akademik yılında ‘Geleceği Dönüştür’ mottosuyla mühendislik eğitimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. 250’nci Yıl Etkinlikleri Tanıtım Toplantısında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Hedeflerimiz doğrultusunda “Geleceği Dönüştürürken” üniversitemizin vizyonunu ortaya koyan üç temel başlıktan hareket edeceğiz. Bunlar; aktif öğrenme, etki odaklı Ar-Ge, teknolojik ve dijital dönüşüm modelleri. Esasında, son yıllarda yaptığımız birçok çalışmayla bu vizyonumuzun altyapısını ortaya koyan adımları da atmış bulunduk” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, konuşmasında İTÜ’nün 250’nci yıl dönümü için heyecanlı olduğunu ifade ederek, “2023’te Cumhuriyetimiz 100’üncü yaşına girmiş olacak. Bu açıdan çok heyecanlıyız. 2023 yılını bizim için daha özel yapan ise, aynı zamanda İTÜ’nün 250’nci yılını da kutlayacak olmamızdır. 1773 yılındaki Mühendishane-i Bahri Hümayun’dan, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne” dedi. Prof. Dr. Koyuncu, “Geleceği Dönüştür” adını verdikleri bu vizyonla birlikte “mühendisliği yeniden tanımlamayı” hedeflediklerinin altını çizerek, “İTÜ, Avrupa Mühendislik, Öğrenim, İnovasyon ve Bilim Birliği (EELISA) adı verilen bir Avrupa Üniversitesi konsorsiyumu içerisinde, tüm Avrupa coğrafyasında mühendislik eğitimine yön veren lider bir üniversite konumunda yer alıyor. Mühendislikten mimariye, yapay zekadan robotiğe kadar teknolojiyi en üst düzeyde geliştirirken, aynı zamanda yeni öğrenme ve deneyimleme biçimleri inşa ediyoruz. Bu anlamıyla İTÜ ‘mühendisliği baştan tanımlıyor’ veya ‘mühendisliğin tarifini yeniden yapıyor’ diyebiliriz” dedi.

İTÜ’nün 3. Rektörü, o dönemki ismi ile Baş hocası Hoca İshak Efendinin Kavaid-i Ressamiye eserinden alınmış çizimler. Arazilerin sınırlarını çizmede izlenecek yolları anlatan bir eseri.

Akacan The Mall

İTÜ BELGESELLERİ YAYINA HAZIRLANIYOR
Üniversitenin 250’nci yıl etkinlikleri kapsamında İTÜ Belgeseller Dizisi’nin çalışmalarına da başlandı. Belgesellerin, 250’nci yıl etkinlikleri arasında çok önemli bir yerde durduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Koyuncu, “İTÜ gibi köklü bir kurumu tek bir belgeselde anlatmanın elbette imkânı yoktu. Bu yüzden bir seri olarak tasarladık. Bir ana belgeselle birlikte 12 tane tematik belgeselden oluşan İTÜ Belgeselleri serimiz ile üniversitemizin tarihini, köklü geçmişini, bugününü ve ülkemize katkılarını anlatacağımız gibi, aynı zamanda eğitimde, Ar-Ge’deki gücünü ve gelecek vizyonunu da ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi. Belgesellerle birlikte eş zamanlı olarak yürütülen bir diğer çalışma ‘Teknik Üniversite Yıllarım’ adlı video serilerini oluşturuyor. Bu video serisiyle de İTÜ mezunu ve İTÜ’de akademisyenlik yapmış kişilerin anılarında yer alan teknik üniversite imgesinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

İTÜ YAYINEVİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin köklü akademik birikimini ortaya koyan en önemli unsurlardan birinin de akademisyenlerinin yayın faaliyetleri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Koyuncu, 250’nci Yıl Etkinlikleri kapsamında İTÜ bünyesinde yapılan yayınların yeniden ayağa kaldırılması çabası içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Epeydir, değerli hocalarımızla İTÜ Yayınevi’nin yeniden yapılandırılması, yeni yayınların çıkarılmasına dair toplantılar yapıyor ve çalışıyorduk. Bu çabamız meyvelerini vermeye başladı ve yayınevimizden şimdiden yedi tane yeni bilimsel eser yayımlandı. Ayrıca bu kapsamda, İTÜ matbaalarından yayımlanmış 4 bin 157 kitabın yüksek çözünürlüklü olarak taranması ve dijitalleştirilme çalışmasını da tamamlamış bulunuyoruz. İTÜ Yayınevi’ni çok kısa bir zaman içerisinde dünyanın en prestijli yayınevlerinden birisi haline getirmek en önemli hedeflerimizdendir. Tüm akademi camiasını İTÜ Yayınevi üzerinden yayın yapmaya davet ediyorum.”

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENECEK
Ayrıca üniversitenin 250’nci yılı kapsamında birçok spor etkinliği düzenlendiğini ve önümüzdeki yıl bu etkinliklerin 10 farklı branşta devam edeceğini söyleyen Koyuncu, 27-29 Ekim tarihleri arasında 27-29 Ekim tarihleri arasında bir basketbol turnuvası düzenleneceğini belirterek, “Bu turnuvayla Üniversitelerarası ‘3×3 Dünya Basketbol Şampiyonası’ heyecanına da ortak oluyoruz. Ülkemizde ilk kez İTÜ’de düzenlenen bu uluslararası etkinlikte, dünyanın dört bir yanından gelecek üniversiteler ile ülkemizi temsil edecek takımlar Ayazağa Kampüsümüzde yarışacak” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.