SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İTO Lideri: Doluluk oranı yüzde 98’lere vardı – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

İTO Lideri: Doluluk oranı yüzde 98’lere vardıİTO Lideri Avdagiç, şu andaki rezervasyonlara nazaran, mayıs ayında İstanbul’da otellerde yer …

İTO Lideri: Doluluk oranı yüzde 98’lere vardı – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
08.05.2022 12:52
0
A+
A-

İTO Lideri: Doluluk oranı yüzde 98’lere vardı
İTO Lideri Avdagiç, şu andaki rezervasyonlara nazaran, mayıs ayında İstanbul’da otellerde yer bulunamadığını belirterek, ”Birçok otel şimdiden dolmuş durumda ve toplam doluluk oranı yüzde 98’lere vardı. Haziran ve temmuz ayı için de bu ilginin devam ettiğini görüyoruz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Lideri Şekib Avdagiç, kompozit materyalleri üreten sanayicileri Paris’te bir ortaya getiren JEC World Fuarı kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avdagiç, dünya çapında artan enflasyonist baskılara yönelik görüşlerinin sorulması üzerine, “Türkiye’de fiyatların bu kadar süratli artmasını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyoruz. Burada enflasyondaki süratli gidişatı dikkate alarak ileriye yönelik realist olmayan artışların yapılmaması gerek. Bu noktada üreticiden tüketiciye tüm taraflara sorumluluk düşüyor. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Şayet süreci hakikat yönetirsek, enflasyonu evvel yataya döndürüp sonra düşüşe geçirebiliriz” sözlerini kullandı.

Avdagiç, İstanbul’da en meyyit dönem olarak nitelendirilen mart ayında otellerin doluluk oranının yüzde 92’yi bulduğunu, bu oranın salgın öncesi periyotta bile yakalanamadığını kaydetti.

Akacan The Mall

“EMTİADA ULAŞILAN FİYATLARIN KISA VADEDE GERİ GİDECEĞİNE DAİR BİR EMARE YOK”

Bilgilerin, Suudi Arabistan’dan 250 bin turist geleceğini gösterdiğini aktaran Avdagiç, şöyle devam etti: “Şu andaki rezervasyonlara nazaran, mayıs ayında İstanbul’da otellerde yer bulamayacaksınız. Birçok otel şimdiden dolmuş durumda ve toplam doluluk oranı yüzde 98’lere vardı. Haziran ve temmuz ayı için de bu ilginin devam ettiğini görüyoruz. Sanayi tarafına baktığımızda, orada esasen bir sorun yok. Başka taraftan son devirde herkesin gündeminde iki bahis var; elektrik ve doğal gaz faturaları… Ünite fiyatlar kısa müddette birkaç katına çıktı fakat bu bütün dünyada bu formda gerçekleşti. Önümüzdeki iki çeyrek için petrolde 135 düzeyleri konuşuluyor. Yapılan çalışmalara da baktığımızda, Rusya-Ukrayna savaşının da tetiklemesi ile emtiada ulaşılan fiyatların kısa vadede geri gideceğine dair bir emare yok.”

Avdagiç, istihdam konusunda firmaların uygun gittiğini belirterek, global çapta yaşanan gelişmeler sonrası her ne kadar iptal edilen siparişler olsa da bunların yerine yenilerinin alındığına dikkati çekti.

Uzak Doğu’da yine canlanan Covid-19 salgını sonrası Avrupalıların siparişler konusunda garantiye gittiğini anlatan Avdagiç, “Avrupalılar Uzak Doğu’ya yüksek sipariş vermek yerine riske atmayarak daha küçük ölçülerde eser alabileceği ülke olarak Türkiye’yi seçiyor. Türkiye’nin fiyat, kalite ve tedarik konusunda çok yeterli bir performansı var. Ülkemizin üretim gücüyle gurur duyabiliriz” sözlerini kullandı.

Avdagiç, Avrupa ile Geçiş Dokümanı sorunları olduğunu anımsatarak, Uzak Doğu’daki zahmetlerden sonra Avrupa’nın birçok ülkesinin uygulamayı kaldırdığını, Türkiye’nin tedarik manasında muhtaçlıkları karşılamasıyla burada fırsatlar doğduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE, SONU AŞAN ELEKTRONİK TİCARETİ GELİŞTİRMELİ”

Şekib Avdagiç, gelen bir soru üzerine yetkililerle e-ticaret düzenlemesi hakkında yaptıkları görüşmeden bahsederek, şöyle devam etti:

“Biz görüşmede fikirlerimizi aktardık. Ümit ediyorum ki buradan çıkacak sonuçla hem e-ticaret alanında yer alan firmaların sayısı artacaktır hem de burada bir monopolleşme yahut pazarı domine etme konusunu denetim altına alacaklardır. Pazar yerleri ile alakalı çok fazla dal var. Mesela kargo dalının 3’te 2’sini e-ticaret kapsıyor. Bu yüzden olay yalnızca e-ticaret alanındaki firmaları değil, onların bağlantılı olduğu kesimlerin regülasyonunu da içeriyor. Bakanlık bu noktada hem direkt hem ötürü etkilenebilecek tüm kesim paydaşlarını içine alan titiz bir süreç yürüyor.”

Misyona geldikleri birinci günden bu yana Türkiye’nin hududu aşan elektronik ticareti geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptıklarını belirten Avdagiç, “Sınır aşan e-ticaret birçok mikro işletmeyi ayağa kaldırıyor ve gelir dağılımının güzelleşmesine katkı sağlıyor. Burası çok kuvvetli bir pazar vadediyor, bütün dünya bu hususta üzerinde çalışıyor ve şimdi oturmuş, kabul edilmiş bir durum yok. Daima birlikte baş yormamız ve geliştirmemiz lazım” formunda konuştu.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Gerçek, Tarafsız ve Aktüel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir halde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.