SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İtalya’da yüzlerce belediye liderinden Başbakan Draghi’ye davet: İstifa etme

İtalya’da yüzlerce belediye liderinden Başbakan Draghi’ye davet: İstifa etmeİtalya’da yüzlerce belediye lideri, geçen hafta istifa kararı alan …

İtalya’da yüzlerce belediye liderinden Başbakan Draghi’ye davet: İstifa etme
Akacan The Mall
18.07.2022 14:07
0
A+
A-

İtalya’da yüzlerce belediye liderinden Başbakan Draghi’ye davet: İstifa etme
İtalya’da yüzlerce belediye lideri, geçen hafta istifa kararı alan Başbakan Mario Draghi’ye kararından vazgeçmesi daveti yaptı.

Aralarında Roma, Milano, Floransa üzere esas büyük kentlerin de yer aldığı 1000’e yakın belediye, ortak bir davetle Draghi’den misyona devam etmesini istedi. Belediye liderleri ortak davette, “sorumsuzca” yaratılan hükümet krizini korkuyla takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Pandemi sonrasında ve sürmekte olan savaş nedeniyle ekonomik canlanma için, zorunlu kamu işleri için, toplumsal acil durumun yönetimi için görülmemiş bir çaba içinde olan kentlerimiz, yeni bir krizle baş edemez. Bugün kriz, eylemsizlik ve bölünme demektir, meğer şu anda aksiyona, güvenilirliğe, ciddiyete gereksinim var.”

Akacan The Mall

Belediye liderleri, kendilerinin her gün vatandaşların meselelerini yakından gördüklerini vurgulayarak “Mario Draghi’den yola devam etmesini ve hükümetin misyonda kalmasını mecburî kılan nedenleri parlamentoya açıklamasını istiyoruz” dedi.

Koalisyon ortaklarından Yaşayan İtalya Partisi de “Draghi, Chigi Sarayı’nda (başbakanlık) kalsın” davetiyle bir imza kampanyası başlattı. Kampanyaya bugüne kadar 90 binden fazla kişi imza verdi.

Draghi’yi istifa kararından vazgeçmeye ikna etme teşebbüsleri kapsamında şovlar yapılması da planlanıyor. Başşehir Roma’da bugün, “Draghi’yle yola devam” davetiyle bir şov düzenlenecek. Şovda, Draghi’nin Avrupa Merkez Bankası Başkanı’yken Euro’yu kurtarma uğraşlarına atıfla sarf ettiği “Ne kıymetine olursa olsun” kelamı slogan olarak belirlendi.

SONBAHARDA ERKEN SEÇİM İHTİMALİ

Geçen Perşembe günü Senato’da yapılan itimat oylaması sonrası Başbakan Draghi istifa kararı almıştı. Hükümet Senato’dan inanç oyu alsa da Draghi, koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi’nin oylamaya katılmaması nedeniyle istifasını sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise istifayı kabul etmeyerek Draghi’yi parlamentoda durum değerlendirmesi yapmaya davet etmişti. Draghi’nin Çarşamba günü Parlamento’ya seslenmesi bekleniyor.

Koalisyon ortaklarının bir kısmı, Çarşamba gününe kadar Draghi’nin vazifede kalmaya ikna edilmesi için çalışıyor. Çarşamba günü Parlamento’da tekrar itimat oylaması yapılması da gündemde. Bu oylama öncesi açık orta çoğunluğun garanti edilmesi için görüşmeler sürüyor.

Öte yandan koalisyon hükümetindeki siyasi partilerin son günlerde yaptıkları müzakerelerden şimdi meçhullüğü ortadan kaldıracak bir sonuç çıkmadı.

Koalisyonun sağ kanadındaki Lig ve Haydi İtalya partilerinin başkanları Matteo Salvini ve Silvio Berlusconi hafta sonunda acil bir tepe yaparak ortak tavır belirledi. Salvini ve Berlusconi, mevcut hükümetin 5 Yıldız Hareketi ile yola devam edemeyeceğini belirtti ve erken seçim sinyali verdi.

Hükümete itimat oyu vermese de koalisyondan çıkma kararı almayan 5 Yıldız Hareketi de hafta sonunda parti içi toplantı düzenledi. Toplantıdan basına yansıyan haberlere nazaran hareket içinde Draghi hükümeti yanlıları ile zıtları ortasında yeni bölünmelerin yaşanması mümkün.

5 Yıldız Hareketi önderi Giuseppe Conte ise Başbakan Draghi’ye 9 unsurluk bir liste sunarak bu kaideler yerine gelmezse hükümette kalamayacaklarını belirtti. Başbakanlık kaynakları ise Draghi’nin bu tıp “ültimatomlara” boyun eğmeyeceğini basınla paylaştı.

Geçen Perşembe günü Draghi’nin istifa kararını açıklamasından sonra oluşan belirsizlik gelecek Çarşamba’ya kadar devam edecek üzere görünüyor. Basındaki tahlillere nazaran mevcut tabloda Draghi’nin istifa kararında direnmesi ve erken seçimlere gidilmesi daha yakın ihtimal görünüyor.

Bu durumda, 2023’ün birinci yarısında öngörülen genel seçimlerin öne alınması ve gelecek sonbaharda sandığa gidilmesi bekleniyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.