SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İstikametini şaşırıyor, isimleri unutuyor! Biden’ın neyi var

Yönünü şaşırıyor, isimleri unutuyor! Biden’ın neyi varGelecek ay 80 yaşına basacak olan ABD Lideri Biden’ın kekemeliğin yanı sıra dalgınlığı …

İstikametini şaşırıyor, isimleri unutuyor! Biden’ın neyi var
Akacan The Mall
22.10.2022 07:38
0
A+
A-

Yönünü şaşırıyor, isimleri unutuyor! Biden’ın neyi var
Gelecek ay 80 yaşına basacak olan ABD Lideri Biden’ın kekemeliğin yanı sıra dalgınlığı, isimleri unutması, şaşkın haldeki manzaraları 2024’teki başkanlık seçimleri öncesinde Amerika’da tartışma konusu oldu.

ABD Lideri Joe Biden’ın basına yansıyan yolunu şaşırması, ‘boşlukla tokalaşması’, konuşma metninde okumaması gereken satırları okuması üzere hareketlerine bir yenisi daha eklendi. Evvelki gün Pensilvanya eyaletinde tamiratı biten Fern Hollow Köprüsü’nün açılışına katılan Amerika’nın 79 yaşındaki önderi, konuşması bittikten sonra ardına dönerek boşluğa gerçek konuştu. Kürsüde de istikametini şaşıran Biden, kendi etrafında bir cins döndükten sonra görevlilerin yönlendirmesiyle koşarak sahneden indi.

‘JACKIE, BURADA MISIN’

Akacan The Mall

Bu ve gibisi durumlar gündemde. Joe Biden’ın çocukluktan kalan kekemeliği siyasi hayatı boyunca ABD medyası tarafından pek gündeme getirilmedi. Lakin şimdilerde kekemeliğin üzerine unutkanlık da eklenmiş üzere. Geçen ay Washington’daki bir aktiflikte sahnede, 3 Ağustos’ta trafik kazasında vefat eden milletvekili Jackie Walorski’nin toplantıya katılıp katılmadığını, “Jackie, burada mısın? Jackie nerede? Burada olmalı” diye sorması unutkanlığını tekrar gündeme taşıdı.

ANA AKIM SESSİZ

Cumhuriyetçilere yakın Newsweek mecmuası ünlü Amerikalı sunucu Joe Rogan’ın Biden’ın bu davranışlarını “Bir çeşit bilişsel gerileme kelam konusu” diye yorumlamasını geçtiğimiz günlerde haber yapmıştı. Lakin, CNN, CBS, MSNBC, ABC üzere Amerikan ana akım haber kanalları da birkaç gün sonra Biden’ın bu gafına programlarında yer vermek zorunda kaldığında, bu kez Trump’ın 2019 Beyaz Saray aktifliği sırasında Apple CEO’su Tim Cook’a kazara ‘Tim Apple’ olarak atıfta bulunmasını da gündeme getirdiler.

 

KEKEMELİK

Fox News ve Newsmax başta olmak üzere sağcı medya, Biden’ın vakit zaman yaşadığı kekemeliklerini daima ekrana yansıtması ana akım medyada ilkokul çocuklarının birbirlerine yaptığı zorbalıkla muadil görülüyor. Öğrencilik yıllarından beri kekemeliğin üstesinden gelmeye çalışan Biden’ın son devirde dikkat çeken şaşkınlığı, unutkanlığı, 2024’te yine aday olursa ülkeyi nasıl yönetecek diye de soru işaretlerine neden olmuyor değil.

 

TRUMP ‘DEMANS’ DEMİŞTİ

2020 Başkanlık seçimi kampanyası sırasında eski ABD Lideri Donald Trump, Biden’ın Mitt Romney’in ismini unutmasının ‘demansının’ kötüleştiğinin ispatı olduğunu söylerken, bir tweet’inde de, “Bu bariz ve süratle berbatlaşan ‘demans’ ABD için kabul edilemez” biçiminde paylaşımda
bulunmuştu.

 

İŞTE O TUHAF ANLARDAN ÖRNEKLER

* 3 Ekim’de Beyaz Saray’da düzenlenen İbrani Takvimi’nde Yeni Yıl kutlaması konuşması sonrası kürsüde yolunu şaşıran Biden’a eşi Jill’in ‘yol göstermesi’ kameralara yansımıştı.

* 28 Eylül’de Lider Biden ve eşi First Lady Jill Biden, “Engelliler Onur Ayı” için düzenlenen bir aktifliğe katılarak konuşma yapmıştı. Biden’ın, eşi Jill’in konuşmasını bitirdiği sırada kürsüden inmek üzereyken yolunu şaşırdığı görülmüş, First Lady, kürsüden inmek isteyen Başkan’a yolu göstererek, “Buradan aşağı gideceksin” sözünü kullanmıştı.

* 22 Eylül’de New York’taki BM toplantıları çerçevesinde The Küresel Fund (Küresel Fon) etkinliğinde Biden’ın konuşması sonrası kürsüden indikten sonra sağa sola bakan ve bir şeyler söylemesi yeniden gündem olmuştu.

* 14 Temmuz’da İsrail’e resmi ziyaret yapan ABD Lideri Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmesi sonrası ‘boşlukla tokalaştığı’ imajları de gündem olmuştu.

* 8 Temmuz’da Beyaz Saray’da ABD Yüksek Mahkemesi’nin kürtaj hakkı kararını iptal etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kendisi için yazılan “cümlenin sonu, cümleyi tekrar oku” biçimindeki notları da okumuştu.

* 18 Haziran’da Lider Biden, Delaware eyaletindeki meskeni yakınlarında bisikletten düşmüştü.

BİLGİ NOTU: Halk ortasında ‘bunama’ olarak da tabir edilen demans, beyinde hasardan kaynaklanan ve ilerleyen bir bozukluk olup şahısta yaşından beklenen beyin performansını gösterememesi olarak tanımlanıyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.