İstanbulspor Teknik Yöneticisi Zeki Osman Korkmaz: “Bizde tutku ve dinamizm var”
İstanbulspor Teknik Yöneticisi Zeki Osman Korkmaz: “Bizde tutku ve dinamizm var”Süper Lig’e yükselen İstanbulspor’un teknik yöneticisi Zeki Osman …
İstanbulspor Teknik Yöneticisi Zeki Osman Korkmaz: “Bizde tutku ve dinamizm var”
Süper Lig’e yükselen İstanbulspor’un teknik yöneticisi Zeki Osman Korkmaz, muvaffakiyetin sırrını şöyle açıkladı. Kadro planlamasının ehemmiyetine vurgu yapan Zeki Osman Korkmaz, “Takım mühendisliği ve beklentiler yönetilince muvaffakiyet gelir. Bu dönem yaptıklarımızı ülkemizde en üst düzeyde yapmak ve olağan ki futbolumuzu Avrupa’ da temsil etmek istiyoruz. Bizim çalıştırdığımız grupları izleyenler dinamizmi ve tutkuyu görebiliyor. Üstün Lig’de de keyif veren bir oyun kültürü oluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.
Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Bandırmaspor’u 2-1 yenen İstanbulspor, 17 yıllık ortanın akabinde Harika Lig’e çıkarken, bu muvaffakiyetin mimarlarından biri olan teknik yönetici Zeki Osman Korkmaz, Hürriyet’e verdiği özel röportajda bu muvaffakiyetlerini Üstün Lig’de de devam ettirmek istediklerini söyledi. 40 yaşındaki teknik yöneticinin öne çıkan kelamları şu formda:
OYUNCULAR EZBERDEN SIYRILMALI · Oyun ideolojiniz nedir? Futbolculardan alanda öncelikle neleri yapmalarını istiyorsunuz?
Sayısal üstünlük, topu kaybettiğinde en kısa vakitte geri kazanmak için baskı yap ve topa sahipken ezberlerden sıyrıl ve seçenek oluştur. Alanda numaralar vardır. Bizim için ve her numaranın öncelikli rolü belirlidir. Alanda neredeyiz ve o bölgede nasıl davranacağız. Aslında bunu anlatmak çok uzun sürer lakin özetle bizim çalıştığımız grupları izleyenler dinamizm ve tutkuyu görebilirler.
İNGİLİZCE VE İSPANYOLCA BİLİYORUM · Teknik yöneticilikteki maksadınız ne? Şayet Avrupa ise bu hususta özel bir çalışmanız var mı?
Bu dönem yaptıklarımızı ülkemizde en üst düzeyde yapmak ve ileride alışılmış ki futbolumuzu Avrupa’da temsil etmek istiyorum. İngilizce ve İspanyolca konuşulan ülkelerde rahatlıkla kadro çalıştırabilirim zira bu iki lisanı de uygun biliyorum. Bildiğim lisanlara yenilerini de eklemek istiyorum. Yalnızca profesyonel manada değil şahsî bir hobi benim için lisan öğrenmek. Matematikle aram hiç yeterli değildir lakin toplumsal hünerlerim kötü değildir.
BÜTÇEMİZ DEĞİL, BİZ İDDİALIYIZ
· Kulübünüzün mütevazı bir bütçesi olduğunu biliyoruz. Bu bütçelerle grubu Muhteşem Lig’de tutmak mümkün olabilir mi?
Spor Toto 1. Lig de yaptığımız işe bakılırsa ortalama bütçelerin altında yakalanan bir muvaffakiyete ulaştığımız görünüyor. Evet Üstün Lig için bizim bütçemiz argümanlı değil tahminen fakat öbür bütçeler de rasyonel değil. Ederinin çok üzerinde maliyetler kelam konusu. Burada kıymetli olan husus, kadro mühendisliği ve beklentiler.. Biz ekip içi istikrarları bozmadan gelişime açık oyuncular bulacağız ve yeniden keyif veren bir oyun kültürü oluşturacağız. Varacağımız yer değil seyahatin kendisi keyifli.
iDMANI DRONE’LA ÇEKiP CANLI YORUMLUYORUZ
· Türkiye’de idmanları drone ile çekip, anında canlı olarak yorumlayan birinci ekipsiniz…
Evet idman esnasında geri bildirim vermek bir birinci ülkemizde. Antrenörün düşündüğünü alanda uygulatması ve kadronun buna adapte olması ismine tesirli bir prosedür olduğunu gördük.
Daha evvel Kartal, Samsun, Bolu, Eskişehir, Gaziantep, Ankaragücü, Rizespor ve Konyaspor’da yardımcı antrenörlük yapan Zeki Osman Korkmaz, Ağustos 2021’de birinci teknik yöneticilik tecrübesini yaşadığı İstanbulspor’da kadrosu.
EZBERLERDEN SIYRILMIŞ BiR Grubun BAŞARISI
“Bir sır mı bilmiyorum ancak daima bir arada elde edilen bir muvaffakiyet, sır olamaz herhalde. Ön yargılardan ve ezberlerden sıyrılmış, samimi bir takım çalışması diyebilirim. Ön kabul yok değiştirmek ve geliştirmek için çaba var.”