SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İspanya’da Luis Enrique’nin korktuğu başına geldi! Katar’a gelmeden evvel ‘penaltı ödevi’ vermiş… Tam 1000 kere…

2022 FIFA Dünya Kupası’nda penaltı atışları sonucunda Fas’a elenen İspanya’nın vedasında enteresan bir öykü ortaya çıktı. 2018 Dünya Kupası’nda Rusya’ya, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda ise İtalya’ya yeniden penaltılarla boyun eğen İspanya’da Luis Enrique’nin öğrencilerine Katar’da gelmeden evvel yapmalarını söyleyerek verdiği ödev olay oldu.

İspanya’da Luis Enrique’nin korktuğu başına geldi! Katar’a gelmeden evvel ‘penaltı ödevi’ vermiş… Tam 1000 kere…
Akacan The Mall
07.12.2022 09:57
0
A+
A-

İspanya’da Luis Enrique’nin korktuğu başına geldi! Katar’a gelmeden evvel ‘penaltı ödevi’ vermiş… Tam 1000 sefer…
2022 FIFA Dünya Kupası’nda penaltı atışları sonucunda Fas’a elenen İspanya’nın vedasında enteresan bir kıssa ortaya çıktı. 2018 Dünya Kupası’nda Rusya’ya, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda ise İtalya’ya tekrar penaltılarla boyun eğen İspanya’da Luis Enrique’nin öğrencilerine Katar’da gelmeden evvel yapmalarını söyleyerek verdiği ödev olay oldu.

Katar’da devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası Son 16 Çeşidi gayretinde Fas ile İspanya karşı karşıya geldi. Education City Stadyumu’nda oynanan ve Arjantinli hakem Fernando Rapallini’nin düdük çaldığı müsabakada çeşit atlayan taraf, penaltı atışları sonucunda Fas oldu.

Normal mühleti golsüz eşitlikle tamamlanan gayretin iki uzatma kısmında de gol sesi çıkmayınca çeyrek finalisti belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Fas’ta Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziyech ve Achraf Hakimi penaltıları gole çevirirken; Bedir Benoun ise penaltıyı kaçırdı.

Akacan The Mall

İspanya’da ise birinci 3 penaltıyı kullanan Pablo Sarabia, Carlos Soler ve Sergio Busquets gol sevinci yaşayamayınca çeyrek final biletini cebine koyan taraf Fas oldu. Turnuvanın favorilerinden İspanya’yı epik bir halde saf dışı bırakan Fas, çeyrek finalde Portekiz ile eşleşti.

BONO’DAN TARİHİ PERFORMANS

Dünya Kupası tarihinde seri penaltı atışlarında 3 penaltı kurtaran 4 kaleci yer alıyor. Japonya maçında 3 penaltı kurtararak Hırvatistan’ın çeyrek finale yükselmesinde büyük hisse sahibi olan Livakovic ardınan Fas file bekçisi Yassine Bounou da birebir muvaffakiyete imza attı.

2006 Ricardo (Portekiz)
2018 Subasic (Hırvatistan)
2022 Livakovic (Hırvatistan)
2022 Bounou (Fas)

PENALTILARDA EN FAZLA ELENEN ÜLKE

2018 Dünya Kupası’nda son 16 cinsinde Rusya’ya penaltı atışlarında 4-3 yenilerek elenen İspanya’nın bahtı Katar’da 2022 Dünya Kupası’nda da değişmedi. 2022 Dünya Kupası’nda Fas’a son 16 tipinde penaltı atışlarıyla elenen İspanya, geçen yıl Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde de İtalya’ya penaltılarla kaybetmişti.

Opta bilgilerine nazaran, Dünya Kupası tarihinde seri penaltılar sonucunda en fazla elenen ülke olan İspanya (4), turnuvada penaltı vuruşlarını gol atamadan tamamlayan iki kadrodan biri pozisyonunda (0; İsviçre-2006)

LUIS ENRIQUE’NİN KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

2022 Dünya Kupası’nda İspanya’nın Son 16 Tipi’nde penaltı atışları sonucunda Fas’a elenmesi, teknik yönetici Luis Enrique’nin müsabaka öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamaları akıllara getirdi.

Luis Enrique; 2018 Dünya Kupası’nda Rusya’ya, EURO 2020’de ise İtalya’ya penaltı atışları sonrası elendikten sonra oyuncularına Katar’a gelmeden evvel idmanlarda 1000 penaltı atmalarını istemişti. Fakat İspanya, Fas karşısında kullandığı 3 penaltı atışını da gole çeviremedi ve turnuvaya farklı bir öyküyle veda etti.

İspanyol teknik adam, “Bir yılı aşkın bir mühlet evvel, İspanya kamplarından birinde onlara turnuvaya en az 1000 penaltı atmış olarak gelmeleri gerektiğini söyledim. Umarım ödevlerini yapmışlardır. Fakat penaltı idmanı yapmak, kâfi olmadı. Bu, azamî tansiyonun olduğu bir an. Bilhassa kalecilerin daha fazla tesiri var. Çok düzgün kalecilerimiz var, bu durumda üçünden rastgele biri çok düzgün iş çıkarabilir. İdmanı her bitirdiğimizde, çok sayıda oyuncunun penaltı attığını görüyorum. Konsantre olmak için bir vakit sonu yok. Benim için penaltılar bir baht oyunu değil.” halinde konuşmuştu.

HAKIMI’DEN LUIS ENRIQUE’YE SERGIO RAMOS GÖNDERMESİ

Fas’a çeyrek final biletini getiren penaltıda yaptığı serinkanlı panenka vuruşuyla İspanya’nın hayallerin yıkan Achraf Hakimi, gol sevincinde İspanya teknik yöneticisi Luis Enrique’ye Sergio Ramos göndermesi yaptı.

Achraf Hakimi, attığı penaltı golünden sonra PSG’den ekip arkadaşı olan Sergio Ramos’un gol sevinciyle bir kutlama gerçekleştirdi. Avrupa basını, Achraf Yargıcı’nın bu gol sevincini Sergio Ramos’u İspanya Ulusal Grubu’na almayan Luis Enrique’ye gönderme olarak yorumladı.

KADRO AÇIKLANINCA ELEŞTİRMİŞTİ

24 yaşındaki savunmacı, 11 Kasım tarihinde yaptığı paylaşımla Sergio Ramos’un İspanya ulusal grubuna davet edilmemesine reaksiyon göstermişti. Achraf Hakimi, grup arkadaşı için, “Sergio Ramos dünyanın en yeterli savunma oyuncusu” yazmıştı.

ROMAIN SAISS GÖZ DOLDURUYOR

Süper Lig gruplarından Beşiktaş forması giyen başarılı savunmacı Romain Saiss kaptanlığındaki Fas, 2022 Dünya Kupası’nda çıktığı 4 müsabakada yalnızca 1 gol yerken 32 yaşında oyuncunun performansı dikkat çekti.

Tüm maçlarda müddet alan Romain Saiss, gruba önderlik ederken başarıda en büyük hisse sahiplerinden biri oldu. İspanya karşısında 120 dakika misyon alan Saiss; Hırvatistan, Belçika ve Kanada maçlarında ise 90 dakikada alanda kaldı. Romain Saiss, Belçika maçında bir sefer de ağları havalandırdı.

TARİHİ BAŞARISIZLIK SONRASI İSTİFA SİNYALİ

Karşılaşmanın akabinde açıklamalarda bulunan İspanya Teknik Yöneticisi Luis Enrique, “Yaşanan her şey benim yanlışım, herkesten özür dilerim. Gelecek hafta geleceğim hakkında konuşacağız, artık bunu tartışmak için hakikat vakit değil.” kelamlarıyla istifa sinyali verdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.