SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

“İsmael’in çizgisi maalesef Pereira’yı andırıyor”

“İsmael’in çizgisi maalesef Pereira’yı andırıyor”Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmeleri ele alınırken Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş’ın oyun …

“İsmael’in çizgisi maalesef Pereira’yı andırıyor”
Akacan The Mall
10.05.2022 07:22
0
A+
A-

“İsmael’in çizgisi maalesef Pereira’yı andırıyor”
Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmeleri ele alınırken Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş’ın oyun yapısını kıymetlendiren Uğur Meleke, Bilhassa F.Bahçe derbisi sonrası işler güzel gidiyor üzere görünüyorken Beşiktaş topluluğunu şimdiden uyarmak isterim. Bütün ataklarınız süratli olamaz. Blok halinde kapanan Anadolu ekiplerine karşı set atağıyla gol atabilmeyi bilmelisiniz. İsmael’in oyunu büsbütün uzun top, çabukluk ve kaos odaklı. Oyun repertuvarını geliştirmezse işi güç olabilir bu ligde” dedi.

1- Derbide kazanan çıkmadı, ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş alandan keyifli ayrıldı. Toplam 16 şut atılan, buna karşılık 35 faul sayısına ulaşılan kaotik bir derbi çabası izledik Vodafone Park’ta. Nasıl buldunuz genel olarak futbol kalitesini? 

UĞUR MELEKE: BU FUTBOLA BU PARA FAZLA

Akacan The Mall

Toplam 100 dakikayı aşan bir karşılaşmada top 41:15 oyunda kalmış. Yani pazar akşamı tv başında geçirdiğimiz iki saatin yalnızca yüzde 40’ında futbol izledik. Vaktimizin yüzde 60’ı çalındı bizden. Stada giden taraftar bilete bir servet ödüyor. Konutunda izleyen sporsever, Digiturk’e önemli bir meblağ ödüyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerine ve futbolcularına sesleniyorum buradan: Şayet maça çıkıp müddetin yüzde 60’ını itişip kakışarak geçirecek, futbol oynamayacaksanız, o vakit insanların parasının yüzde 60’ını iade edin! Bu futbola bu para çok fazla.

MEHMET ARSLAN: iSMAEL BENi ŞAŞIRTTI 

Kalitesi değil, heyecanı hayli yüksek, keyif veren bir derbiydi. Açıkçası tam da beklediğim üzereydi. Ancak ben maçın Fenerbahçe üstünlüğünde geçeceğini düşünürken, tam zıddı bir tabloyla karşılaştım. Beşiktaş’ın oynadığı futbolun İsmael’e olan itimadı pekiştirdiğini düşünüyorum. Fenerbahçe ise geçtiğimiz haftaların bilakis daha mahkûm bir futbol sergiledi. Bu derbiye bakarak gelecek dönem daha heyecanlı bir lige hazır olmalıyız diyorum.

GÜNTEKİN ONAY: KALİTE DEĞİL GAYRET

Derbide genel manada futbol kalitesinden çok çaba yoğunluğu öne çıktı. Beşiktaş’ın ikili çabalardaki agresif oyunu Fenerbahçe’yi bozdu. Daha çok isteyen ve galibiyete yakın olan taraf Beşiktaş idi. Lakin yeniden de 2 grubun çok fazla kolay top kaybıyla oynaması oyun kalitesini aşağıya çekti. Topun oyunda kaldığı mühlet yalnızca 41 dakika ve durum oyunla ilgili her şeyi özetliyor.

2- G.Saray’ın ‘Gönderilmesi kesin’ denilen Torrent’le Başakşehir maçına çıkması ne derece hakikat? Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, 4-0 galip gelebilecekleri maçı Muslera’nın güzel performansı sebebiyle kazanamadıklarını söyledi. Sözer haklı mı?

MEHMET ARSLAN: BAŞAKŞEHiR MAÇI TEFERRUAT

Galatasaray için bunları söylemek hakikaten içimi acıtıyor. Lakin ne yazık ki söylemek zorundayım. Ortada ne bir ekip ne bir teknik adam ne de bir idare var. Allah aşkına bu kadronun neyini eleştireceğiz. Başakşehir maçına Torrent’le çıksa ne olur, çıkmasa ne olur, kazansa ne olur, kazanmasa ne olur. Gelecek dönem ne olacağını bilmiyoruz. Lider kim olacak, teknik yönetici kim olacak, grup nasıl oluşacak? Hiçbir fikrimiz yok. Asıl sorun bu. Başakşehir maçı teferruat.

GÜNTEKiN ONAY: 3 OYUNCU yeterliydi

Üç maç kala Torrent’in kadronun başında olması olağan. Tez yok, gaye yok. Galatasaray; Muslera, Nelsson ve Alparslan’ın uygun oyunlarıyla 1 puan aldı. Başakşehir bilhassa ikinci yarıda nitelikli bir baskı kurdu lakin Gulbrandsen tam bir santrfor olmadığı için tesirli oyununu sonuca dönüştüremedi. Sarı kırmızıların hamle performansı ise bir defa daha hayal kırıklığı yarattı.

UĞUR MELEKE: SAHA iÇi Gücü düzgün DEĞiL

Galatasaray’ın saha içi gücü âlâ değil. Domenec Torrent’in de fizyonomisi incelendiğinde gelecek dönem İstanbul’da kalacakmış üzere bir hissiyat edinmiyorsunuz esasen. Her maç sonrası bir yerlere bildiri verme telaşında. Saha içine baktığınızda Galatasaray’ın rastgele bir oyuncusunun geliştiğine dair bir ışık yok. Galatasaray’ın saha içi rastgele bir departmanda geliştiğine dair de bir sinyal yok. Galatasaray’ın hemen bu kaos ortamından çıkıp sağlıklı adımlar atması gerekiyor gelecek dönemle ilgili.

3- İsmael, derbide stoperde Umut’a, kanat bekte Kenan’a talih verdi. Sonra, Necip-Josef’e döndü. İleri üçlüde Ghezzal-Larin-Batshuayi başladı, Can-Güven-N’Koudou bitirdi. Çok değişiklik fazla değil mi?

UĞUR MELEKE: BÜTÜN ATAKLARINIZ SÜRATLİ OLAMAZ 

İşler güzel gidiyor üzere görünüyorken Beşiktaşlılar’ı uyarmak isterim: İsmael’in çizgisi maalesef Vitor Pereira’yı andırıyor. Pereira’nın Fenerbahçe’de muvaffak olamayacağını 3. haftada Altay’ı yendikten sonra söylemiştim. O sırada namağluptu, gol bile yememişlerdi. Bu futbolla dönemi tamamlayamayacaklarını tabir etmiştim. İsmael’in de bu daima uzun top, telaşlı futbol ve kaos stratejisi büyük maçlarda işe yarıyor üzere görünse de, ligdeki 20 kadronun 12-13 adedini çözemeyecektir. Büyük grupların vakit zaman sabırlı oynaması, topa sahip olması, oyunu domine etmesi gerekir. Bütün ataklarınız süratli olamaz, daima çabuk oynanamaz, blok halinde kapanan Anadolu ekiplerine karşı set hamlesiyle gol atabilmeyi bilmelisiniz. İsmael’in oyunu şu ana kadar büsbütün uzun top, çabukluk ve kaos odaklı. Oyun repertuvarını geliştirmezse işi sıkıntı olabilir.

GÜNTEKiN ONAY: BATSHUAYi BU OYUNA UYGUN DEĞiL

Beşiktaş’ın oyunu yüksek efor gerektiriyor. İsmael son kısımda ekibi canlı tutmak için değişiklikler yaptı ancak istediğini alamadı. Her şeye karşın Ghezzal alanda kalmalıydı. Beşiktaş’ın daima uzun top ve direkt oyun anlayışı çok fazla top kaybını da beraberinde getirdi ve siyah beyazlılar kaybettikleri topları geri kazanmak için büyük güç sarf etti. Bu oyun büyük kadro oyunu mudur? Tartışılır. Siyah beyazlıların gerektiğinde pas oyununu da alana yansıtması kural. Batshuayi bu oyunun santrforu değil. Hem yüksek topları alamıyor hem de gücüyle rakip stoperlere üstünlük kuramıyor.

MEHMET ARSLAN: iSMAEL, YÜREKLİ BiR TEKNiK ADAM

Çok yanlışsız, hatta harika. Teknik adamlık yalnızca oyuncu değiştirmekten ibaret değil. Yeteneklerine nazaran oyuncu durumlarını ve grup oyununu, oyun içinde yorumlamak ve yine inşa etme marifeti. Bu açıdan artık Beşiktaş, risk almaktan çekinmeyen, oyunu okuyan ve hatta alıştığımız kalıplara meydan okuyan yiğit bir hocaya sahip olduğunu net bir biçimde söyleyebiliriz.

4- Trabzon, Hatay’da son dakikalardaki golle 2 puan kaptırdı. Bordo mavililerin son haftalardaki futbolunun ışığında bir kıymetlendirme yapacak olursak; Kayseri karşısındaki bahtları ne?

UĞUR MELEKE: Önemli VE iSTEKLiYDi 

Trabzonspor şampiyonluğu garantilemesine karşın Hatayspor maçındaki ciddiyeti takdire kıymet. Topla yüzde 56 oynadılar, şutlarda 15-10 üstündüler. Galibiyeti de uzatmalarda kaçırdılar. Murat Cem Akpınar, Ahmetcan Kaplan, Serkan Asan birinci 11’de. Taha Altıkardeş, Emrehan Gedikli nihayet kulübede. Gelecek yılın takımının da ufak sinyallerini içeriyordu Hatayspor müsabakası. Trabzonspor’un Kayserispor’la oynadığı birinci kupa maçı tonu farklıydı. Ciddilerdi, isteklilerdi, iştahlılardı. O iştahı koruyacaklarını zannediyorum.

GÜNTEKiN ONAY: FiNAL BAHTI YÜKSEK

Şampiyonluğu garantiledikten sonra rehavet yaşamaları pek olağan. Üstelik hafta içi bir de Türkiye Kupası’nın yarı final maçı varken. Trabzonspor 1-0’ın avantajıyla Kayseri’ye gidecek ve final bahtı hayli yüksek.

MEHMET ARSLAN: GERİLİM ETKiLEDi

Trabzonspor, bu dönem hak ettiği bir şampiyonluk kucakladı. Son 5-6 haftaya kadar Muhteşem Lig’in açık orta en uygun futbol oynayan kadrosuydu. Şampiyonluk gerilimi oyununu olumsuz tarafta etkiledi. Bu bir gerçek. Artık önlerinde ikinci bir baht daha var; ikili kupayla dönemi kapatmak. Hem bu kapasiteleri hem de güçleri var. Ben Trabzonspor’u, bugün oynayacağı Kayserispor maçında da favori görüyorum. Tarihi muvaffakiyetler ve rekorlarla dolu bu dönemi iki kupayla taçlandıracaklarına inanıyorum.

5- TFF Yöneticisi Hamit Altıntop, “Futbolda Türk ekolü geliştirmeliyiz. O yetenek ve tutkumuz var” dedi. Futbolda Türk ekolü geliştirmek mümkün müdür ve gerekli bir durum mudur?

MEHMET ARSLAN: İNANÇ ORTAMI OLUŞTURULMALI

“Futbolda Türk ekolü…” Röportajı okuduğum vakit Hamit Altıntop’un bu kelamına bayıldım. Bir ekol geliştirmek mümkün. Lakin bunun için Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik yapıyı büsbütün ortadan kaldırmak, itimat ortamı ve sakinlik yaratmak gerekiyor. Temel gereksinimimiz bu. Sportif muvaffakiyet ve şampiyonluk elbette kıymetli fakat kulüplerimizin de denk bütçe hatta kârlı bütçeyi öncelemesi gerekiyor. Kulüp batsın lakin ben yeniden de şampiyon olayım anlayışıyla yol alabilmek çok mümkün değil.

GÜNTEKiN ONAY: HAMiT ALTINTOP GERÇEK iSiM

Hamit Altıntop’un Türk ekolü fikrini 17-18 yıl evvel TFF’de iken merhum babam Gündüz Tekin Onay ortaya atmış ve bütün teknik adam ve o periyottaki ulusal ekip oyuncularına bu ekolü inşa etmek için formlar yollamıştı. Bu yeni bir proje değil. Lakin bu fikri destekliyorum ve Hamit Altıntop’un bu iş için yanlışsız isim olduğunu düşünüyorum.

UĞUR MELEKE: BiN YILLIK KLiŞELER

Hamit Altıntop tam sayfa röportaj vermiş. Söylediği şeyler, Türk ekolü oluşturalım; Üstün Lig’de genç antrenörlere talih verelim üzere bin yıllık klişeler! Harika Lig’de genç antrenörlere talih verilmediğini argüman eden Altıntop, ulusal kadronun başına 60 yaşında bir Alman’ı getirdi! Üstelik o Alman’ın kendi liginde bir karşılığı yok. Ayrıyeten şu anda Muhteşem Lig’de antrenörlerin yaş ortalaması 47. Avrupa’nın 5 büyük liginden hepsinden genciz o departmanda! Doğrusu ben Altıntop’tan daha spesifik, daha altı dolu teklifler beklerdim. Mesela, Muhteşem Lig’de topun oyunda kalma mühletini nasıl artıracağız? Avrupa ülkeler sıralamasında 20’nci basamaktan üste nasıl tırmanacağız? Yabancıyı sınırlayarak nereye varmak istiyorlar? Bu ligde yabancıyla rekabet edip onu yenemeyen yerli, tıpkı yabancıyı milletlerarası maçta nasıl yenecek?

6- Ali Koç’un Trabzonspor Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu aleyhindeki ait açıklamaları büyük yarattı. Siz o kelamları nasıl değerlendiriyorsunuz? 

MEHMET ARSLAN: HAKKINI VERECEKSiN

Türkiye’de şampiyon olan kadroların şampiyonluklarını toplayın, bir de Muhteşem Lig’in yaşını hesaplayın. Sayılar tutmuyor değil mi? İki şampiyonluk fazla çıkıyor. Beşiktaş kazandığını ve hak ettiğini düşündüğü anasının ak sütü üzere helal iki şampiyonluğu aldı. Pekala Fenerbahçe neden alamıyor? Haksız mı Ali Koç? Kendisi Fenerbahçe Başkanlığı müddetince pek çok yanılgı yaptı. Ve en başta ben bunları tüm açıklığıyla lisana getirdim. Ancak, Sezar’ın hakkı Sezar’a. Bırakın isimleri ve kulüpleri Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurumları için söylediği kelamlar bile alkışa kıymet. Lider Ali Koç’un son yaptığı açıklamalarına imzamı atarım.

GÜNTEKiN ONAY: HAYLİ SERT KELAMLAR

Sayın Koç’un açıklamaları epeyce sert. Fenerbahçe ile Trabzonspor ortasındaki tansiyon bu halde asla sona ermeyecek ve devam edecek. Liderler seviyesinde yapılan bu açıklamalar topluma da ne yazık ki nefret ve öfke olarak yansıyor.

UĞUR MELEKE: FARK YARATMALILAR 

Kent milliyetçiliğinden hiç hoşlanmadım, bunu da hayatım boyunca her fırsatta söz ettim. Yanı başınızdaki koltukta sizinle tıpkı işi tıpkı başarıda yapan bireyden yalnızca farklı bir coğrafyada doğmuş olmanız size hayatta ekstra bir avantaj sağlamamalı. Benim unsurum meritokrasi. Her koltuğa liyakatle gelinmeli, zekasıyla, bilgisiyle, yaptığı işle fark yaratanlar hak ettikleri yerlerde olmalı

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.