SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İş dünyasında seferberlik

İş dünyası, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki zelzelenin gerisinde enkaz altındaki vatandaşları kurtarma seferberliği başlattı. Şirketler bölgedeki tüm teşkilat ve teçhizatlarını kurtarma çalışmalarının hizmetine sundu. AFAD ile koordineli yürütülen çalışmalarda öncelik hakikat gereksinimi, hakikat tertiple adrese ulaştırmak.

İş dünyasında seferberlik
Akacan The Mall
07.02.2023 07:39
0
A+
A-

İş dünyasında seferberlik
İş dünyası, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki zelzelenin gerisinde enkaz altındaki vatandaşları kurtarma seferberliği başlattı. Şirketler bölgedeki tüm teşkilat ve teçhizatlarını kurtarma çalışmalarının hizmetine sundu. AFAD ile koordineli yürütülen çalışmalarda öncelik gerçek gereksinimi, yanlışsız tertiple adrese ulaştırmak.

Türkiye, 6 Şubat sabahına merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki sarsıntıyla uyandı. Gerisinden tekrar birebir bölgede 7.5 büyüklüğündeki ikinci zelzeleyle yıkım arttı. Gözler başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Diyarbakır olmak üzere zelzeleden etkilenen vilayetlere çevrildi. Binlerce bina yıkılırken tüm Türkiye enkaz altındaki canları kurtarmak için seferber oldu. İş dünyası da dört koldan bu seferberliğin değerli aktörlerinden olduğunu vurgulayan iletiler yayınladı. TÜSİAD, TÜRKONFED, MÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasının çatı örgütleri teyakkuza geçti. İhracatçı birliklerinden art geriye haberler geldi.

Hürriyet İktisat grubu bölgedeki iş beşerlerine ulaştı. “Öncelikle çalışanlarımızın ve ailelerinin hayati bilgilerine ulaşmaya odaklandık. Etrafımızda büyük yıkım var. Elimizdeki tüm imkânları koordineli bir formda kurtarma çalışmalarının hizmetine sunuyoruz” bilgileri geldi.

Akacan The Mall

TOBB Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu sarsıntıdan etkilenen tüm vilayetlerdeki oda ve borsalarla birlikte uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, sarsıntının akabinde toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İş dünyası olarak dün olduğu üzere bugün de milletimizin, devletimizin yanında olacağız” dedi.

Tüm iş örgütlerinde gün boyunca fevkalâde gündemle toplantılar yapıldı. Zelzele müdahale yol haritaları belirlendi.

TÜSİAD, “Deprem Dayanak Ağı” oluşturdu. 2019’dan bu yana faaliyette olan Maksatlar İçin İş Dünyası Plyatformu da acil toplandı. UDNP, TÜRKONFED ve TÜSİAD iştirakinde kurulan platform, Cenevre’yle bağlandı. Meksika ve Japonya’dan acil yardım birliklerinin yola çıkmasına karar verildi. Platformun Lideri İrem Oral Kayacık, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Kısa, orta ve uzun vadeli afet müdahale planı hazırladık. İş dünyasının tekrarlanmış yardımlarını önlemek için koordineli çalışıyoruz” dedi.

KRİZ İDARESİ YOL HARİTASI DEVREDE

TÜRKONFED İdare Konseyi Lideri Süleyman Sönmez, büyük zelzelenin akabinde birlik ve beraberlik ruhuyla seferber olduklarını vurguladığı bir duyuru yayınladı. Zelzelenin birinci anından itibaren başta valilikler ve lokal idareler olmak üzere ilgili tüm bölümlerle ağır bir uyum sürecine girdiklerini belirten Sönmez, “İlk etapta sarsıntıdan etkilenen 10 vilayetteki beş federasyon ve 44 dernekle irtibata geçtik. Arama kurtarma çalışmaları dahil gereksinimlerin tespiti ve bunların karşılanması ismine üzerimize düşen tüm vazifeleri acilen yerine getirmek için ‘doğal afet kriz idaresi yol haritamız’ı devreye aldık. Bu kapsamda derneklerimiz muhtaçlık tespiti için çalışmalarına devam ediyor. Daha evvel de acı bir deneyim olarak deneyimlediğimiz üzere afet bölgelerinin ekonomileri önemli manada etkileniyor, toparlanmaları güç oluyor. Bu nedenle ikinci basamakta zararın boyutunu ve yapılması gerekenleri tespit edip, federasyonlarımız ve derneklerimiz kanalıyla bölgedeki ekonomik hayatın tüm aktörleriyle görüşeceğiz” sözlerini kullandı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı da sarsıntının akabinde süratle MÜSİAD Kriz Masası oluşturulduğunu açıkladı. Bu masa aracılığıyla afet bölgesindeki şubelerden gelen acil muhtaçlık talepleri kriz merkezinde toplanarak uyum halinde yetkili makamlara iletiliyor. Bölgedeki vatandaşlara ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Asmalı, “MÜSİAD olarak, sarsıntıdan etkilenen bölgelerde bulunan şubelerimiz nezdinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Bununla birlikte oluşturulan MÜSİAD Kriz Masası ile ilgili makamlarımızla tam uyum halinde sarsıntıdan etkilenen vatandaşlarımız için çalışmalarımızı başlattık. MÜSİAD Gaziantep Şube Binamız tüm depremzedeleri-mize açıktır” dedi.

EGELİ İHRACATÇILAR OLARAK ÇIRPINIYORUZ

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Lideri Jak Eskinazi de zelzelenin akabinde tüm birliklerle birlikte harekete geçtiklerini duyurdu. Eskinazi, “2023 yılı içinde yapmayı hedeflediğimiz tüm projelerimizi minimumda tutarak, tüm kaynaklarımızla zelzelenin yaralarını sarma kararı aldık” dedi. Yazılı bir açıklama yayınlayan Eskinazi, şu iletisi verdi: “Hepimizin bugüne kadar öncelikli gördüğü tüm başlıklar artık rafa kaldırılmıştır. Memleketler arası yardım davetine çıktığımız ortamda, İş dünyası olarak bugüne kadar dillendirdiğimiz tüm gündemlerimiz tali hale gelmiştir. Zelzelenin etkilediği coğrafyanın büyüklüğü, milyonlarca insanımızı etkiliyor olması, kış mevsiminin çetin kaideleri çok koordineli bir çalışmayı gerektiriyor. Sarsıntı anından itibaren İzmir iş dünyası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesindeki 61 ihracatçı birliğimizle yaraları sarmak için çırpınıyoruz.”

VODAFONE’DAN 25 MİLYON TL’LİK YARDIM FONU

Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada, sarsıntı bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yardım için ağır bir çalışma yürütüldüğü açıklandı. Bölgedeki kurtarma gruplarının bağlantısına takviye verdiğini duyuran şirket, dün akşam saatlerinde de dev bir fon oluşturulduğunu açıkladı. Açıklamada, “Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın gereksinimlerinin karşılanması için kamu tarafından yetkilendirilmiş sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulmak üzere 25 milyon TL’lik fon oluşturduk” denildi.

BDDK’DAN BANKALARA TAVSİYE KARARI AÇIKLAMASI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tavsiye kararı yayınladı. Bildiride, “Mücbir halin gerçekleştiği bölgelerde adresi bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek süreçlerine ait bildirimlerin Risk Merkezi zorlayan hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması konularında gerekli hassasiyetin gösterilmesi” tavsiye edildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.