STERLIN
23,6020
DOLAR
19,1206
EURO
20,7438
ALTIN
1.211,94
BIST
4.811,45
SON DAKİKA
İthal cep telefonlarına yapılacak ‘gümrük zammı’ iptal edildi
Mehmet Büyükekşi: “Hocamıza, oyuncularımıza teşekkür ediyorum”
İthal cep telefonlarına gümrük artırımı iptal edildi
Arda Turan: “Çok yetenekli ve kaliteli bir grubumuz var”
Resmi Gazete’de bugün (29.03.2023)
Çağlar Söyüncü: “Ronaldo’muz Messi’miz yok”
Türkiye – Hırvatistan maçı sonrası Stefan Kuntz’dan açıklamalar: Rakiple aramızdaki en değerli fark…
Türkiye – Hırvatistan maçı sonrası Stefan Kuntz’dan açıklamalar
Zlatko Dalic: “Modric’i alkışladıkları için Türk halkına teşekkür ediyorum”
Türkiye 0-2 Hırvatistan (Maç özeti)
Anadolu Efes, Olimpia Milano’yu farklı geçti
Türkiye – Hırvatistan maçında Stefan Kuntz’a tepki! Hakan Çalhanoğlu büyük üzüntü yaşadı, tribünler Arda Güler’i istedi ama…
‘Fed daha güçlü bankacılık düzenlemelerini değerlendiriyor’
Bursa’da anlamlı koreografi! Hırvatistan tribünlerinde duygulandıran pankart
Wizz Air, İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı
Arda Turan, Hırvatistan maçı öncesi ödüllendirildi
49 gün sonra enkazdan çıkarıldı! – KIBRIS HABER
Çamlıbel’de ormanlık alan içerisinde suçüstü yakalandılar! – KIBRIS HABER
ABD medyası:Türkiye rekor kırdı! ‘Erdoğan’ın 20 yıllık projesi meyvelerini veriyor’
Ersin Tatar, Londra temaslarına devam ediyor! Kıbrıs konusu gündemde – KIBRIS HABER
Filiz Besim; “Sağlık Bakanlığı’ndaki 85 personel, bir yıldır sosyal güvenceden yoksun çalışıyor”! – KIBRIS HABER
ABD’den Esad’ın kuzenleri dahil 6 kişiye yaptırım
TMO’nun buğday ithalatı ihalesinde maliyet belli oldu
AB gaz tüketimini düşürme kararını uzattı
Korsanlar gemiye saldırdı, mürettebat ile iletişim kesildi
Özdemir Berova; “Paniğe Gerek Yok”! – KIBRIS HABER
Afrika Birliği’nden Kenya’daki taraflara sükunet çağrısı
Fransa alarmda! İçişleri Bakanı’ndan ‘ateş ve kan’ uyarısı
Siemens Energy, İtalya’dan 1 milyar euroluk sipariş aldı
5 üniversiteden iş birliği

İnternette alan adı verme yetkisi artık BTK’da

“.tr” alan adı işlemleri için gerekli politika ve prosedürler 1991-1998 yıllarında ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca düzenlendi.2000 yılında Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kuruluna bağlı çalışan sektör temsilcilerinin yer aldığı ve 11 kurumsal üyeden oluşan “DNS Çalışma Grubu” oluşturuldu.

İnternette alan adı verme yetkisi artık BTK’da
CyborNFT
17.10.2020 20:37
0
A+
A-

“.tr” alan adı işlemleri için gerekli politika ve prosedürler 1991-1998 yıllarında ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca düzenlendi.

2000 yılında Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kuruluna bağlı çalışan sektör temsilcilerinin yer aldığı ve 11 kurumsal üyeden oluşan “DNS Çalışma Grubu” oluşturuldu.

İnternet kullanımındaki hızlı artış ve beraberinde ortaya çıkan elektronik ticaretteki gelişmelerle alan adları önem kazanmaya başladı. 2011’de yayımlanan “655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” kapsamında İnternet Kurulu feshedilerek, İnternet Geliştirme Kurulu kuruldu.

ODTÜ ve BTK’nin IANA/ICANN’e devir onayı için yaptığı ortak başvuru ise 3 Mayıs 2019‘da onaylandı.

CyborNFT

Protokole göre, “.tr Ağ Bilgi Sistemi”nin (TRABİS) devreye alınması çalışmaları kapsamında Resmi Gazete’de bugün yayımlanan İnternet Alan Adları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile alan adları yönetimine dair ihtiyaç duyulan bazı güncellemeler BTK tarafından yapıldı.

TÜRKİYE’DE 417 BİN 100 ALAN ADI VAR

Türkiye’de 2020 yılı birinci çeyrek itibarıyla “Nic.tr” kayıtlarında 417 bin 100 “.tr” uzantılı olan site yer alırken, en büyük pay yüzde 83,1 ile “com.tr” uzantılı internet sitelerine ait. Bunu yüzde 3,3’er ile “gen.tr” ve “gov.tr”, yüzde 2,6 ile “org.tr” uzantısına sahip siteler takip ediyor.

Söz konusu alan adlarını kullanan internet sitelerinin yüzde 78,1’i Türkiye’de, yüzde 10,4’ü ABD’de, yüzde 5,6’sı Almanya’da, yüzde 1,6’sı Fransa’da, yüzde 1,3’ü İngiltere’de, yüzde 1,2’si Hollanda’da ve yüzde 1,7’si diğer ülkelerde barındırılıyor.

Yaklaşık 10 milyon liralık pazara sahip olan bu alan adları için yıllık 5 ile 25 lira arasında ödeme yapılıyor.

Tebliğ değişikliği kapsamında kayıt kuruluşu, kişisel verilerin korunmasına ilişkin diğer mevzuata uymakla yükümlü olacak.

Öte yandan TRABİS’e entegre olan kayıt kuruluşları, sistemlerini ve yedeklerini Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunduracak.

CyborNFT
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.