SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İngiltere’de yeni kabine belirli oldu

İngiltere’de yeni kabine aşikâr olduİngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, hükümetin yeni kabinesini belirledi. Buna nazaran eski Başbakan …

İngiltere’de yeni kabine belirli oldu
Akacan The Mall
26.10.2022 01:22
0
A+
A-

İngiltere’de yeni kabine aşikâr oldu
İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, hükümetin yeni kabinesini belirledi. Buna nazaran eski Başbakan Truss devrindeki Dışişleri Bakanı James Cleverly ve Savunma Bakanı Ben Wallace’ın misyonlarında değişiklik yapılmadı. Eski Başbakan Johnson devrinde Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak vazife yapan Raab ise tekrar Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak atandı.

İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, İngiltere Hükümdarı 3. Charles tarafından resmi olarak Başbakan olarak atandıktan sonra yeni kabinesini belirledi. Başbakan Sunak, eski Başbakan Boris Johnson periyodunda Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak vazife yapan Dominic Raab’ı yine Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak atadı.

Eski Başbakan Truss devrindeki Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Dışişleri Bakanı James Cleverly, Savunma Bakanı Ben Wallace, Kuzey İrlanda Bakanı Chris Heaton, Kültür Bakanı Nichelle Donelan, Milletlerarası Ticaret Bakanı Kemi Badenoch, İskoçya Bakanı Alister Jack, Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat, Avam Kamarası Lideri Penny Mordaunt ve Lordlar Kamarası Lideri Lord True’nun vazifelerinde değişiklik yapılmadı.

Akacan The Mall

İSTİFA EDEN BRAVERMAN, TEKRAR İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

Truss periyodunda İçişleri Bakanı olarak atanan fakat geçen hafta çarşamba günü istifa eden İçişleri Bakanı Suella Braverman ise yine İçişleri Bakanı olarak atandı.
Sunak’ın yaptığı yeni atamalar ile Ulaştırma Bakanı Mark Harper, İskan Bakanı Michael Gove, İş, Güç ve Endüstriyel Strateji Bakanı Grant Shapps, Eğitim Bakanı Gillian Keegan, Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride, Etraf Bakanı Therese Coffey, Sıhhat Bakanı Steve Barclay, Galler Bakanı David Davies, Göçmenlik Bakanı Robert Jenrick, Kabine Ofisi Bakanı Jeremy Quin ve Hazine Bakanı John Glen oldu. Truss periyodunda Eşitlik Bakanı olan Nadhim Zahawi Muhafazakar Parti Başkanlığına, Victoria Prentis ise Başsavcı olarak atandı.

Yeni kabinede, Johnny Mercer Gaziler Bakanı, Gavin Williamson Kabine Bakanı, Andrew Mitchell Kalkınma Bakanı, Simon Hart Hazine Parlamento Sekreteri, Oliver Dowden ise Lancaster Dükalığı’nın Maliye Bakanı olarak misyon alacak.

 

BAZI BAKANLAR İSTİFA ETTİ

Sunak’ın resmi olarak Başbakan olarak atanmasının akabinde birtakım bakanlar ise istifa etti. Vazifesinden istifa eden Bakanlar ortasında, İş Bakanı Jacob Rees-Mogg, Adalet Bakanı Brandon Lewis, Etraf Bakanı Ranil Jayawardena, İskan Bakanı Simon Clarke, İş ve Emeklilik Bakanı Chloe Smith, Galler Bakanı Robert Buckland ve Eğitim Sekreteri Kit Malthouse yer aldı.

“EKONOMİK İSTİKRARI SAĞLAYACAĞIM”

Başkent Londra’daki Downing Street’te bulunan Başbakanlık Ofisi önünde başbakan olarak birinci konuşmasını yapan Sunak, “Şu anda ülkemiz derin bir ekonomik krizle karşı karşıya. Covid-19’un tesirleri hala devam ediyor. Putin’in Ukrayna’daki savaşı, dünya çapında güç piyasalarını ve tedarik zincirlerini istikrarsızlaştırdı. Fakat Başbakan olarak ekonomik istikrarı ve inancı bu hükümetin gündeminin merkezine koyacağım. Ülkemizi kelamla değil, aksiyonla birleştireceğim. Hizmetleri teslim etmek için her gün çalışacağım. Bu hükümet her seviyede dürüstlük, profesyonellik ve hesap verebilirliğe sahip olacaktır” demişti.

İNGİLTERE TARİHİNİN EN GENÇ VE HİNT KÖKENLİ BİRİNCİ BAŞBAKANI

İngiltere’deki başbakanlık yarışından Penny Mordaunt’un çekilmesi üzerine 42 yaşındaki Sunak oylama yapılmadan İngiltere tarihinin hem en genç hem de Hint kökenli birinci başbakanı olmuştu. İngiltere’de ekonomik meseleler nedeniyle baskı altında kalan Truss, 20 Ekim’de başbakanlık vazifesinden istifa ettiğini açıklamıştı. Truss, 45 gün vazifede kalarak ülke tarihinde en kısa mühlet vazife yapan başbakan olmuştu.

Johnson’ın kabinesinden birinci istifa eden bakanlardan olmuştu
Öte yandan Eski Başbakan Boris Johnson periyodunda Maliye Bakanı olan Sunak, Johnson’ın istifa süreci öncesinde kabineden birinci istifa eden bakanlardan biri olmuştu. Daha sonra Sunak, Johnson’ın istifasıyla birlikte yeni Başbakan olmak için adaylığını koymuş ve eski Başbakan Truss ile final oylamasına kadar yarışmıştı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.