SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İngiliz basınında Tayvan savı… Yıl sonuna kadar ziyaret planlanıyor

İngiliz basınında Tayvan argümanı… Yıl sonuna kadar ziyaret planlanıyorÇin-Tayvan ihtilafında tansiyon ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy …

İngiliz basınında Tayvan savı… Yıl sonuna kadar ziyaret planlanıyor
Akacan The Mall
02.08.2022 00:37
0
A+
A-

İngiliz basınında Tayvan argümanı… Yıl sonuna kadar ziyaret planlanıyor
Çin-Tayvan ihtilafında tansiyon ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi’nin olası Tayvan ziyareti nedeniyle gerilmiş durumdayken hususla ilgili İngiliz basınında yeni bir sav yer aldı. İngiltere basınında yer alan habere nazaran İngiliz milletvekillerinin yıl sonunda Tayvan’ı ziyaret etmeyi planladıkları öne sürüldü.

ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi’nin olası Tayvan ziyareti nedeniyle ABD ile Çin ortasında başlayan tansiyon dünyanın gündemindeyken, İngiliz basınında yer alan bir haberde İngiltere Parlamentosu’nun bir alt kanadı olan Avam Kamarası’ndan Dışişleri Komitesi’nin bölgede artan tansiyona karşın kasım yahut aralık aylarında Tayvan’ı ziyaret etmeyi planladığı tez edildi. Haberde, birinci olarak bu yılın başlarında yapılması planlanan fakat heyetin bir üyesinin Covid-19 testinin olumlu çıkması nedeniyle ertelenen seyahatin İngiltere’nin Tayvan’a verdiği takviyesi göstermeyi amaçladığı aktarıldı. Habere nazaran Muhafazakar Parti milletvekili Tom Tugendhat’ın bu yıl Tayvan’a ziyaret edecek heyete başkanlık etmesi beklenirken, heyetin Tayvan Devlet Lideri Tsai Ing-wen ile görüşüp görüşmeyeceğinin ise belirli olmadığı tabir edildi.

Kaynakların öne sürdüğüne nazaran, heyet şu anda ziyaret tarihleri de dahil olmak üzere seyahatin detaylarını belirliyor. Bu yılın sonunda milletvekili Tugenhadt başkanlığında yapılacağı argüman edilen potansiyel ziyaret, İngiltere’nin Tayvan ile bağlarını güçlendirmek istediğinin bir işareti olarak görülüyor.

Akacan The Mall

Avam Kamarası’nın Dışişleri Komitesi daha evvel Çin’in kendisine ilişkin olduğunu öne sürdüğü demokratik olarak yönetilen Tayvan’ı ziyaret etme konusunda “uzun müddettir niyeti olduğunu” söylemiş fakat ziyaretin detayları hakkında yorum yapmaktan kaçınmıştı.
İngiltere’deki Tayvan temsilciliği ise, Tayvan’ın İngiltere’den yapılan ziyaretler de dahil olmak üzere İngiltere ile bağlarını güçlendirmek için her türlü fırsatı memnuniyetle karşıladığını aktararak, potansiyel ziyaret hakkında daha fazla detay vermedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, son aylarda batılı ülkeleri Tayvan’ın kendisini Çin’den koruyabilmesini sağlamaya çağırmıştı. Truss, haziran ayında yaptığı bir açıklamada İngiltere’nin Tayvan’a silah sağlaması gerektiğini belirtmişti.

TAYVAN’A ZİYARET KRİZİ

Geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi’nin Tayvan’ın başşehri Taipei’ye olası bir seyahat düzenleyeceği haberlerinin akabinde ABD ve Çin ortasında tansiyon yükselmişti. Çin, ABD’yi bu türlü bir harekete karşı tekraren uyararak, seyahat devam ederse “kararlı adımlar” atmakla tehdit etti.

ABD Lideri Joe Biden ile 28 Temmuz’da telefonda görüşen Çin Devlet Lideri Xi Jinping, Biden’a Tayvan üzerinde “ateşle oynamaması” konusunda ihtarda bulunmuştu. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ait yapılan yazılı açıklamada, “Ateşle oynayan kendini yakar. ABD tarafının bunu açıkça görebileceğini umuyoruz. ABD, tek Çin unsuruna hürmet göstermeli ve üç ortak bildiriyi hem kelamlı hem de fiili olarak uygulamalıdır” sözleri yer almıştı. Bugün ise Çin hükümetinden bir sözcü, ABD Temsilciler Meclisi Lideri Pelosi’nin Tayvan seyahatine devam etmesi halinde ordusunun “boşuna oturmayacağını” söyledi.

PELOSİ’NİN YARIN AKŞAM TAYVAN’A GİTMESİ BEKLENİYOR

Tayvan medyasının diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Pelosi’nin yarın mahallî saatle 22.30’da başşehir Taipei’de yer alan Songshan Havalimanı’na inmesinin beklendiği öne sürüldü. Pelosi’nin ayrıyeten çarşamba günü 08.00’de Tayvan başkanı Tsai Ing-wen ve kimi üst seviye yetkililer ile bir ortaya geleceği, öğlen saatlerinde de ülkeden ayrılacağı sav edildi. Haberlerde, Tayvan güvenlik ünitelerinin Pelosi’nin ziyareti için en üst seviyede güvenlik önlemleri alacağı da yer aldı.

TAYVAN LİSTEDE YER ALMAMIŞTI

Pelosi’nin merakla beklenen Asya seyahatinin bugün Singapur ile başlamasının öncesinde dün Pelosi’nin ofisinden yapılan açıklamada seyahat programında Singapur, Malezya, Japonya ve Güney Kore yer alırken, Tayvan’ın ismi geçmemişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.