SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İndirim izdihamı: AVM’ler doldu taştı, eserler kapanın elinde kaldı

İndirim izdihamı: AVM’ler doldu taştı, eserler kapanın elinde kaldıTüm dünyada markaların büyük indirimlerle adeta alışveriş çılgınlığı yarattığı …

İndirim izdihamı: AVM’ler doldu taştı, eserler kapanın elinde kaldı
Akacan The Mall
26.11.2022 07:23
0
A+
A-

İndirim izdihamı: AVM’ler doldu taştı, eserler kapanın elinde kaldı
Tüm dünyada markaların büyük indirimlerle adeta alışveriş çılgınlığı yarattığı ‘Muhteşem Cuma’ indirimlerinden yararlanmak isteyenler, Türkiye’nin birçok kentindeki AVM’lere akın etti. Mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu, indirimli eserler kapanın elinde kaldı. TÜİK’e nazaran, son bir yılda yüzde 41 artan kıyafet enflasyonuna işaret eden BMD Lideri Öncel, “Enflasyon nedeniyle süratle artan fiyatlar, bu hafta mağazalarımızda değerli oranda düştü” dedi.

Noel’den evvelki son cuma gününe verilen isim olarak kabul edilen Black Friday (Muhteşem Cuma) dün başladı. Kasım ayının son cumasında uygulanan indirimler kimi mağazalarda erken başlarken; e-ticaret platformları ve dünyaca ünlü markalar da 25 Kasım’ı beklemeden indirimlere başladı. Biz de Hürriyet olarak 25 Kasım günü mağazalardaki durumu görmek için İstanbul’daki birtakım AVM’leri gezdik. Saat 10’da kapılarını açan Anadolu yakasındaki bir AVM’de uzun kuyruklar oluşurken; sabah erken saatte gelerek kuyruğa girenler, beklerken hangi eseri alacaklarını kararlaştırdıklarını belirtti. Kimi tüketiciler de her yıl bu indirim devrini takip ettiklerini söyledi. AVM’ye gelenlerin büyük bir kısmı perşembe akşamı online platformda başlayan indirimlerde istedikleri eseri bulamadıkları için mağazaya geldiklerini söz etti.

GEÇEN SENEYİ GEÇTİ

Akacan The Mall

AVM’nin kapılarını açmasıyla tertipli olan sıra birden bozularak, izdiham yaşanırken; sırada bulunanlar toplu halde x-ray aygıtından geçmeye çalıştı. Birinci kez Harika Cuma indirimleri için AVM’ye gelenler gördükleri görünüm karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediğini söyledi. Konuştuğumuz bir mağaza müşterisi, geçen seneye oranla bu yılın daha kalabalık olduğunu belirtti. Bir öteki kişi ise gördüğü kalabalık karşısında bu sıralara girmenin anlamsız olduğunu söyledi. Tüketici talebini gözlemlemek için gittiğimiz bir öbür AVM’de de manzara değişmedi ve tekrar tıpkı markanın kasa sırası metrelerce uzunluğu buldu. Uzun müddettir kasa sırasında bekleyenler yorulup bir kenarda oturmayı tercih ettiklerini belirtirken, kalabalıktan ötürü askı ve reyonlardaki eserlerin yerlere yüzeysel atıldığı görüldü.

‘GÜLÜMSETEN CUMA’

TÜİK’in açıkladığı ekim ayı bilgilere nazaran, ayakkabı ve giyside enflasyon oranı yüzde 41.3 olarak gerçekleşti. Fakat, markalı eserlerde bu oran çok daha yüksek derecede hissediliyor. Tüketiciler önümüzdeki yıl fiyatların yine artacağı beklentisi ile bu indirimleri bir fırsat olarak pahalandırıyor. İndirim haftasının uzun vakittir beklenen bir hafta olduğunu tabir eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Lideri Sinan Öncel, “Enflasyon nedeniyle süratle artan fiyatlar, bu hafta mağazalarımızda değerli oranda düştü. Bu durum da canlılığı getiriyor ve tüketiciye bir nefes aldırıyor. Herkes için ‘gülümseten bir cuma’ olduğunu üşünüyorum” diye konuştu.

 

ÜRÜNLER YERLERE SAÇILDI

İSTANBUL’da birçok alışveriş mağazasında ‘Muhteşem Cuma’ indirimleri nedeniyle izdiham yaşandı. Bayrampaşa’da bulunan bir AVM’deki mağaza, yüzde 40’ı aşan indirim yapınca çok sayıda kişinin akınına uğradı. Beğendikleri eserleri standlarda bulabilmek için kalabalık ve vakitle yarışanlar, metreler boyunca uzanan kasa kuyruğuna da aldırış etmedi. İndirimden habersiz geldiğini belirten bir tüketici, “Çok büyük bir indirim göremedim. Haberim de yoktu bu indirimlerden, şaşırdım” dedi. Alışveriş yapmak için indirimleri takip ettiğini belirten bir kişi ise “İndirimleri takip etmek zorunda kalıyoruz, insanları bu hale getiren sistem. 20 dakikadır sırada bekliyorum, bir 20 dakika daha beklerim” diye konuştu. Kalabalıktan ötürü standlardaki eserler yerlere saçıldı, yoğunlukla gayret etmeye çalışan mağaza çalışanlarının ise güç anlar yaşadığı görüldü. (DHA)

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.