SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İmtihan gerilimine karşı pijama partisi – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

İmtihan gerilimine karşı pijama partisiLGS gerilimi ve pandemi sonrası devrin olumsuz tesirlerini azaltmak için öğrencilerle birlikte eğlenceli …

İmtihan gerilimine karşı pijama partisi – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
06.05.2022 10:52
0
A+
A-

İmtihan gerilimine karşı pijama partisi
LGS gerilimi ve pandemi sonrası devrin olumsuz tesirlerini azaltmak için öğrencilerle birlikte eğlenceli aktiviteler düzenleyen İzmir Memleketler arası Kültür Eğitim ve Bilim Okulları (UKEB), pijama partisi yaptı. İlkokul, ortaokul ve anaokulundan 400 öğrenci ve 50 öğretmen okula pijamalarla gelip günü o pijamalarla geçirdi. Öğlen ortasında müzik ve dansla eğlenen öğrenciler günün sonunda patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde dizi izledi.

2006 yılında anaokulu olarak hizmete açılan UKEB Okulları, 2016 yılında ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitime başladı. Ruhsal Danışmanlık ve Rehberlik ünitesinin organize ettiği, öğrenciyi yaratıcı düşünmeye teşvik etmeyi hedefleyen ‘Farklı Düşünme Haftası’ kapsamında 5 güne 5 aktiflik belirlendi. Bir günü pijamayla geçiren öğrenciler, daha sonra farklı ve renkli çorap dizaynlarıyla okula geldi. Sırt çantasının yasaklandığı gün ise öğrenciler yaratıcılıklarını konuşturdu.

ÖĞRENCİLER PİJAMAYLA İMTİHANA GİRDİ
Projeyi yöneten öğretmenlerden biri olan Uzm. Psikolog Eylül Kaçmaz renkli aktiflikleri şöyle anlattı: “Farklı kıyafetlerle günü geçirmenin onlarda bırakacağı etkiyi görmek istedik. Bir gün evvel sınıflara girip herkese okula pijamayla gelmelerini söyledik. Öğrencilerimiz bunu duyunca hem şaşırdı hem de keyifli oldu. Sonraki gün sabah pijamayla okula geldiler biz de öğretmenler ve yönetimciler olarak pijamalarımızı giyip onları kapıda karşıladık. Daima birlikte yapılan sabah kahvaltısının akabinde sabah sporu için bahçeye çıktık. Ortaokul öğrencilerimiz pijamalarla imtihan oldu.

Akacan The Mall

PARTİ ÖĞLEN ORTASINDA BAŞLADI
Öğlen ortasında ise parti vakti geldi. Müzik seçimini onlara bıraktık, onlar da İngilizce pop müzik konusunda fikir birliğine vardılar. İstekleri doğrultusunda bir çalma listesi hazırladık. Ses sisteminden açtığımız müziklerle birlikte öğrenciler dans etmeye başladı. Yönetimciler ve öğretmenler olarak biz de onlara eşlik ettik. Yalnızca bir kıyafet olarak düşündüğünüz pijamayla okula gelmek onların memnunluklarını en üst düzeye çıkardı. İkindi kahvaltısı saati geldiğinde günlük ders yükleri hafiflemişti. Bütün günün cümbüşünün akabinde dinlenmeleri ve birlikte keyifli vakit geçirmeleri için tüm sınıflarda eş vakitli The Healing Powers of Dude (Dostum Benim) dizisini açtık. Toplumsal hüneri zayıf çocukların güçlü yanlarını destekleyen bir köpek var dizide. Akran zorbalığının makûs bir şey olduğunu güldürüyle anlattığı için bu diziyi seçtik.

RUTİNLERİN DIŞINA ÇIKMAK YARATICILIĞI GELİŞTİRİR
Rutinlerin dışına çıkmak yaratıcılığı artıran bir öge. Günlük alışkanlıkların dışında bir şey yaptığınızda, yataktan farklı bir açıyla kalktığınızda bile güne farklı başlamış olursunuz. Biz de öğrencilerimizle birlikte alışkanlıkların dışına çıkmayı hedefledik. Baharın gelmesiyle artan enerjiyi olumlu tarafa çevirmek, hoş hisler ve anılar bırakmak istedik.

OKUL ÇANTASI YASAKLANDI, ÇORAPLAN TASARLANDI
Pandemi sonrası da çocukların toplumsal ortama dönebilmesi vakit aldı. Bu nedenle onları memnun etmek, toplumsal ortama tekrar adapte olmalarını sağlamak için okul idaresi, birtakım etkinlikler daha planladı. Bu nedenle tüm haftaya yayılan aktifliklerin birincisi olan pijama partisinin akabinde öğrencilere ‘okul çantası icat edilmeseydi yerine ne kullanılırdı?’ diye soruldu. Öğrenciler kuş kafesi, tencere, damacana, alet çantası, bohça üzere değişik teklifler sunup, önerdikleri eşyalarla okula gittiler. Bir öğrenci okula ayaklı raf getirdi ve kitapları o rafa koyup taşıdı. Sevinçli ayaklar etkinliğinde farklı çorap dizaynlarıyla okula gittiler. Hafta boyunca 80’ler 90’lar partisiyle vakitte seyahat, çılgın saçlar aktifliğiyle sıra dışı modeller tasarlandı.

ÖĞRENCİ GÖZÜNDEN PİJAMA PARTİSİ
Mira Görçam (3’üncü sınıf): Okula pijama ile gelmek çok komikti. Güya uyanıp konutta geziyormuş üzereydi. Sinema vaktinde ve pijama partisinde çok eğlendik. Çanta yasağında çok düşündüm ve yaratıcı bir tahlil bularak okul malzemelerimi scootera astım. Farklı düşünme haftasında favorim 80’ler-90’lar günü. Bu aktiflik için o vakitleri çok araştırdım. Öğrenirken ve enteresan fikirler düşünürken hiç sıkılmadım.

Ada Erol (2’nci sınıf): Pijama partisi için okula koşarak geldim, dans ettiğimiz anları hiç unutamıyorum. Kendi yaptığımız dizaynlarla okula geldiğimiz ve onları arkadaşlarımızla paylaştığım için çok memnunum.

Ada Ersoyluoğlu (8’inci sınıf): Yapılacak aktiflikleri birinci duyduğumda bu kadar eğlenceli olacağını düşünmemiştim, içerikler aslında hoştu ancak öğlen teneffüslerinde yapılan müzikli partiler ile çok daha hoş oldu. LGS gerilimiyle daima ders çalıştığımız günlerde nefes aldığımızı hissettik. Çalışma isteğimi olumlu etkiledi, derslerimize öğretmenlerimizin pijamalarıyla gelmeleri, bizimle dans etmeleri nitekim çok motive ediciydi. Bu stil etkinlikler daha fazla yapılmalı. Okul ortamımız daha sıcak ve sevinçli oldu. Birbirimize daha çok yaklaştık.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Yanlışsız, Tarafsız ve Aktüel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir formda okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.