STERLIN
23,3130
DOLAR
19,0200
EURO
20,3749
ALTIN
1.212,04
BIST
4.975,47
SON DAKİKA
Asya borsaları bankacılık krizinin hafiflemesiyle yükselişte
‘Hatay’da Cumhuriyetimize yakışan 3 okul açıyoruz’
Her keseye nazaran iftar var… Fiyatlar 160 ila 3.500 TL ortasında değişiyor
Konut aidatı cep yakıyor
Geçersiz ilaca tedbir teklifi Meclis’te
Ramazan pidesinin fiyatı aşikâr oldu: 10 TL
Sarsıntı endişesiyle satılık meskenler arttı
Merkez bankalarından ortak swap adımı
Galatasaray’da yüzleri güldüren gelişme! Yıldız isimler dönüyor, kadro klasik formatına kavuşuyor
Fenerbahçe, Beşiktaş maçı öncesi ağır yaralı! Yıldız isimlerin derbiye yetişmesi sıkıntı
Hakem tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken kıymetlendirme: İki kadro da dorukta lakin daima hakları yeniyor | 2 ayda yalnızca 5 maç Galatasaray’ı bozdu
Son dakika: Beşiktaş’ta 48 milyon TL’lik Dele Alli problemi! Veda için kural koştu
Afet Yine İmar Fonunun kurulmasını öngören kanun Resmi Gazete’de
İktisat ve siyaset gündemi – 21 Mart 2023
Putin ve Şi’nin Moskova’daki görüşmesi başladı
Hektaş’ın yurtdışı iştiraki sermaye artırımı kararı aldı
Resmi Gazete’de bugün (21.03.2023)
Çavuşoğlu: Bağışların 4,3 milyar eurosu uygun kredi
Memleketler arası Bağışçılar Konferansı’nda 7 milyar euroluk yardım taahhüdü
Suudi Arabistan’dan Marmarabirlik’e ilgi
Azerbaycan’dan deprem bölgelerine 100 milyon dolarlık konut
A Milli Futbol Takımı’nda Ermenistan ve Hırvatistan maçlarının hazırlıkları başladı
Sakaryaspor sahasında kazandı
Adebayor, futbolu bıraktığını açıkladı
MHK Başkanı Lale Orta: “Hiçbir şekilde, hiç kimseye baskı yapmadım”
Depremin maliyeti 104 milyar dolar! – KIBRIS HABER
“Hükümet hiç kimseye vergi muafiyeti yapamaz”! – KIBRIS HABER
Stoltenberg, Türkiye’nin Finlandiya kararından memnun
ABD’den Ukrayna’ya 350 milyon dolarlık ek güvenlik yardımı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batı, Rusya ve Ermenistan’ın arasını bozmaya çalışıyor

IMF’nin 2 numaralı isminden merkez bankalarına davet

IMF’nin 2 numaralı isminden merkez bankalarına çağrıUluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Lider Yardımcısı Gita Gopinath, merkez bankalarının …

IMF’nin 2 numaralı isminden merkez bankalarına davet
CyborNFT
26.08.2022 22:06
0
A+
A-

IMF’nin 2 numaralı isminden merkez bankalarına çağrı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Lider Yardımcısı Gita Gopinath, merkez bankalarının enflasyonu maksada döndürmek için kararlı davranmaları gerektiğini tabir etti.

Gopinath, Jackson Hole İktisat Siyaseti Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgını ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonucunda merkez bankalarının işinin çok daha güç olduğunu kaydetti.

Salgın ve savaşın siyaset yapıcılar için değerli derslerle birlikte ülkelerin para siyaseti çerçeveleri için “stres testleri” olarak hizmet ettiğini belirten Gopinath, salgın toparlanmasının, bazen uygun bir strateji olsa bile iktisadın ısınmasının kıymetli enflasyon riski yarattığını gösterdiğini anlattı.

CyborNFT

Gopinath, “İşsizliğin düşük düzeylere inmesi ve kilit bölümlerin arz kısıtlamaları ile karşı karşıya kalması nedeniyle enflasyon baskıları, çok daha ağır hale gelebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Merkez bankalarının enflasyonu denetim etmek için daha agresif reaksiyon vermesi gerekebilir”

Ekonomik sakinliği ölçmedeki zorlukların enflasyonun tam olarak ne vakit vuracağını söylemeyi zorlaştırdığına işaret eden Gopinath, lakin sıcak bir iktisatta risklerin kıymetli ölçüde attığını kaydetti.

Gopinath, siyaset yapıcıların süreksiz arz şoklarını inceleme usulünü nasıl uyguladıklarını düzeltmeleri gerektiğini vurguladı.

Salgın ve savaşın, bir iktisat çok güçlü olduğunda yahut şoklar çok büyük olduğunda süreksiz arz şoklarının enflasyon üzerinde daha geniş ve daha kalıcı tesirleri olabileceğini düşündürdüğünü belirten Gopinath, bu şartlar altında, merkez bankalarının enflasyonu denetim etmek için daha agresif reaksiyon vermesi gerekebileceğini aktardı.

Gopinath, gelecek 5 yıla bakıldığında, para siyaseti için değerli bir yapısal riskin enflasyon beklentilerinin değişmesi olduğunu kaydetti.

Merkez bankalarının gelecek birkaç yıl içinde enflasyonu amaca geri getirmeyi başaracaklarını umduğunu belirten Gopinath, lakin enflasyonun onlarca yılın en yüksek düzeylerinde ilerlemesi ve kimi enflasyon beklentilerinin kalıcı hale gelme risklerinin değerli olduğunu tabir etti.

“Merkez bankaları kararlı davranmalı”

Gopinath, bir başka yapısal riskin toplam arzın daha belgisiz ve değişken hale gelmesi olduğuna dikkati çekerek, salgının getirdiği değişikliklerinin ışığında personel sayısını varsayım etmenin çok daha sıkıntı hale gelebileceğini aktardı.

İklim değişikliği ve ivedilikle muhtaçlık duyulan pak güç geçişindeki gecikmelerin de besin ve güç fiyatlarını yükseltebileceğini ve oynaklığı artırabileceğini vurgulayan Gopinath, ülkelerin ticareti önemli halde kısıtlaması halinde ise global bedel zincirleri aracılığıyla sağlanan mal ve hizmetlerin daha kıymetli yahut kullanılamaz hale gelebileceği ihtarında bulundu.

Gopinath, bu türlü bir ortamda büyümeye ziyan vermeden enflasyonu denetim etmenin sıkıntı olacağını, potansiyel çıktının da bilhassa gelişmekte olan ülkelerde düşebileceğini kaydetti.

IMF Lider Yardımcısı Gopinath, “Bu riskleri azaltmak için merkez bankaları kararlı bir halde enflasyonu amaca döndürmeli ve enflasyon beklentilerini sabitlemeli.” sözünü kullandı.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.