SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İlaçta ikinci el uyarısı

Bulunmayan ilaçların yerini geçersiz ilaçların aldığını söyleyen TEİS Lideri Nurten Saydan, “Bulunamayan ilaç sorunu uydurma ilaç sorununu de ortaya çıkardı. En büyük telaşımız eczanelerimizde ilaç bulamayan hastalarımızın devayı yasa dışı ilaç satan yerlerde yahut internet üzerinden satılan geçersiz ilaçları alarak şifa araması. Pek yakında ilaç hırsızlıklarına ve internette ikinci el ilaç satışlarına rastlamaktan telaş duyuyoruz” diye konuştu.

İlaçta ikinci el uyarısı
Akacan The Mall
13.12.2022 07:22
0
A+
A-

İlaçta ikinci el uyarısı
Bulunmayan ilaçların yerini geçersiz ilaçların aldığını söyleyen TEİS Lideri Nurten Saydan, “Bulunamayan ilaç sorunu geçersiz ilaç sorununu de ortaya çıkardı. En büyük tasamız eczanelerimizde ilaç bulamayan hastalarımızın devayı yasa dışı ilaç satan yerlerde yahut internet üzerinden satılan uydurma ilaçları alarak şifa araması. Pek yakında ilaç hırsızlıklarına ve internette ikinci el ilaç satışlarına rastlamaktan telaş duyuyoruz” diye konuştu.

Tüm Eczacı Patronlar Sendikası (TEİS) Lideri Nurten Saydan, bulunamayan ilaç meselesinin, geçersiz ilaç problemini beraberinde getirdiğini belirterek, “Geçen günlerde İstanbul’da bir apartman dairesinde binlerce uydurma ilaç yakalandı. Yakalanan bu ilaçların yüzde 80’i kanser tedavisinde kullanılan, bulunması son vakitlerde çok zorlaşan ilaçlar. Piyasada ikinci el ilaç tasası var” dedi.

İLAÇ KURU GÜNCELLENMELİ

Akacan The Mall

“Yokluğu geri dönülmez sonuçlara neden olur. Yetkililer bir an evvel ilaç kurunu güncelleyerek, ekonomik gerçeklere uygun hale getirmek ve vatandaşın ilaca ulaşmasını sağlamak zorundalar. İlaç yokluğunun ana nedeni artan maliyetler ve uygulanan ilaç kurunun düşük olmasının sonucudur. Sıhhat otoriteleri ise ilaç talebinin çok yüksek olduğunu söyleyerek, aslında kâfi üretimin yapıldığı, lakin gereksinime yetmediğini ileri sürüyorlar. Halbuki ilaç üreticileri son derece profesyonel çalışan şirketler. Her yıl üretim ölçüleri istatistikler hazırlanarak, dikkatlice belirlenir. Hangi ilaçtan ne kadar üretileceği, nüfus ve başka değişkenler de göz önüne alınarak hesaplanır. Bütün mazeretleri bir kenara bırakıp, ilaç üretim maliyetlerini düzeltecek tahliller üretilmediği sürece bu firmaların kâfi ölçüde ilacı üretip, piyasaya vermesini beklemek çok da mantıklı değil. Bu firmaların da ticari birer işletme olduğunu ve varlıklarını devam ettirmek zorunda olduklarını unutmamak gerekir.”

Nurten Saydan

SAHTE İLAÇLAR YAKALANIYOR

“Eczanelerimizde asla geçersiz yahut kaçak ilaç bulunmaz” diyen Saydan, “Eczanelerimizde bulunan ilaçların hepsi İlaç Takip Sistemi’ne kayıtlı ve bakanlık denetiminde. Bu nedenle üreticiden gelen az ölçüde ilaçla hastalarımızın gereksinimlerini karşılamak için gayret gösteriyoruz. Fakat en büyük telaşımız eczanelerimizde ilaç bulamayan hastalarımızın devayı karaborsa ilaç satan yerlerde yahut internet üzerinden satılan geçersiz ilaçları alarak şifa araması” şeklide konuştu. Saydan, “Şu an ülkemizde görülen ilaç yokluğunun sonucu fırsatçıların harekete geçtiğini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir apartman dairesinde 25 bin 538 adet uydurma ilaç yakalandı. 6 bin 750 adet düzmece boş ilaç kutusu, 1400 ilaç etiketi, 1595 adet ilaç prospektüsü, 5 bin ilaç kapağı tespit edildi. İstanbul’da yakalanan bu ilaçların yüzde 80’i kanser tedavisinde kullanılan bulunması son vakitlerde çok zorlaşan ilaçlar. Kanser hastalarının yaşamak için bel bağladıkları ilaçları bulmak için her koşulu zorladığı ve bu nedenle bulduğu her ortamdan ilaç almak zorunda kaldıklarını bilen fırsatçılar bu hastalarımızı suistimal ediyor. Pek yakında ilaç hırsızlıklarına ve internette 2. el ilaç satışlarına rastlamaktan tasa duyuyoruz” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.