SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İki bakanlık ‘bağımlılığa birlikte dur diyecek’

“Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim” tanıtım programı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Ankara’da düzenlendi.

İki bakanlık ‘bağımlılığa birlikte dur diyecek’
Akacan The Mall
11.01.2023 15:05
0
A+
A-

İki bakanlık ‘bağımlılığa birlikte dur diyecek’
“Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim” tanıtım programı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Ankara’da düzenlendi.

Toplum sağlığı ve güvenliğini tehdit eden bağımlılıkla mücadele için Millî Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğinde öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri ve velilere yönelik eğitimler düzenlenmesini kapsayan ‘Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim’ tanıtım programı tanıtıldı. Ankara’da MEB Şûra Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sadece akademik olarak başarılı değil; dilini, tarihini, coğrafyasını bilerek kültürüyle, sanatıyla hemhâl olmuş nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

BAĞIMLILIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ
Bağımlılık konusunun bir millî güvenlik meselesi olduğunu belirten Bakan Özer, özellikle internet gibi ortada bir madde yokmuş gibi görünmekle birlikte davranışları etkileyen bağımlılığın yaşandığını söyledi. Özer şöyle konuştu: “Gençleri evlerinden çıkamaz hâlde farklı bir sanal ortamda sürekli vakit geçirmeye mahkûm eden, dolayısıyla her ülkede kültürün transferini engelleyen, onları yavaş yavaş sanal bir ortamda farklı bir düzleme götüren bir durum var. İşte bugün tanıtımını yaptığımız projeyle bunların hepsiyle mücadele edeceğiz. Nasıl ki yaşamda her şey birbiriyle bağlantılıysa eğitimde de her şey birbiriyle bağlantılı. Eğitimde bir problemi çözmek için adım attığınızda sadece o alandaki problemi çözmüş olmuyorsunuz. Hiç öngörmediğiniz farklı alanlardaki problemlerin çözümlerini de kolaylaştırıyorsunuz.

Akacan The Mall

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Okul öncesi eğitim alan bireylerle ilgili yapılan boylamsal çalışmalar şunu gösteriyor: Okul öncesi eğitime giden bireyler, eğitimde ve istihdamda okul öncesi eğitime gitmeyen bireylere göre daha fazla kalıyor. Suça, madde bağımlılıklarına bulaşma oranı daha düşük gerçekleşiyor. İşte okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla biz sadece bilişsel becerileri güçlü değil, aynı zamanda madde bağımlılıklarına karşı dirençli nesiller yetiştirmeyle ilgili çok büyük bir imkâna kavuşmuş olduk.”

‘AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, bazı internet uygulamalarının küresel bir vesayet sistemi oluşturmaya çalıştığına dikkat çekerek her türlü bağımlılıkla mücadelede yapılanlar ve yapılacakları şu sözlerle anlattı: “Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede çocukların küçük yaşlarda eğitilmesi çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığı’mız son dönemlerde stratejik adımlar atıyor. Meslekleştirme, stratejik adımdır. Anadolu’da gittiğim her yerde aldığım rakamlar, heyecanla arkadaşlarımızın söyledikleri, meslekleşme konusunda genç neslimizin eğilimi bizi bambaşka ümidin içine sevk ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklarımızla özellikle yoğun iç ve dış göç almış ilçeler ve iller üzerinden ortaklaşa bir çalışmayı sürdürüyoruz. Bazı yoğun göç almış ilçelerimizde 2 ya da 3 anaokulu vardı. Bugün Türkiye’nin her yerinde okul öncesi eğitim konusunda çok önemli adımlar atıldı. Biz oralarda aile içi ve kadına yönelik şiddeti, trafik eğitimini, uyuşturucunun zararlarını anlatırız. Ağaç yaşken eğilir. Doğru yöntem budur.”

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLECEK
Program çerçevesinde bağımlılıkla mücadele konusunda tüm öğrencilere; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı kapsamında madde, alkol, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülleri üzerinden yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından eğitimler verilecek.
Öğretmen, rehber öğretmen psikolojik danışman ve okul yöneticilerine bağımlılık konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenlenecek.
Ayrıca öğrencilerin bağımlılıkla mücadele konusunda desteklenmeleri amacıyla velilere yönelik İçişleri Bakanlığı iş birliğiyle yeni hazırlanan bağımlılıkla mücadele eğitim programı da rehber öğretmen psikolojik danışmanlar tarafından düzenlenecek. İl emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları tarafından narkotik suçlar, madde bağımlılığı ile mücadelede arzın azaltılması ve yasal süreçlerle ilgili bilinçlendirme faaliyetlerine katkı sunulacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.