SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

İdare kurulu’na ezber bozan üye aranıyor

Şirketlerin idare heyetlerindeki sandalyeleri dolduran beyin avcıları, pandemi sonrasındaki talebe yetişemiyor. Salgınla birlikte şirketlerde idare şurası ihtilali yaşandığını belirten avcılar, “Şirketler ezber bozan üye peşinde. Bayan üyeler tercih ediliyor. Bağımsız idare şurası üyeleri hâlâ profesyonellerden daha ucuz” diyorlar.

İdare kurulu’na ezber bozan üye aranıyor
Akacan The Mall
15.01.2023 07:25
0
A+
A-

Yönetim kurulu’na ezber bozan üye aranıyor
Şirketlerin idare heyetlerindeki sandalyeleri dolduran beyin avcıları, pandemi sonrasındaki talebe yetişemiyor. Salgınla birlikte şirketlerde idare heyeti ihtilali yaşandığını belirten avcılar, “Şirketler ezber bozan üye peşinde. Bayan üyeler tercih ediliyor. Bağımsız idare şurası üyeleri hâlâ profesyonellerden daha ucuz” diyorlar.

Pandemi sonrasında şirketler, idare konseylerinin performansını gözden geçirdi. Yani bu sefer topun ucunda yalnızca profesyoneller yer almadı. “Dönüşüm var, neyi kaçırıyoruz?” sorusu gündeme gelince CEO üzere üst seviye profesyoneller kadar idare konseyi üyelerinin de eksik kaldıkları tespit edildi. Pandemi sonrasında idare heyetlerini zenginleştirme atağına geçildiğini belirten beyin avcılarına talep yağdı. Şirketlerin idare şurası masasındaki sandalyeleri farklı görüşlerden, kesimlerden 55 yaş üstü tecrübeli isimlerle doldurma yarışı başlandı. Uzun yıllardır şirketlerin CEO, CFO üzere üst seviye koltuklarına yönetici bulan Korn&Ferry International Türkiye Onursal Lideri Şerif Kaynar, bugüne kadar rastlanmadık yoğunlukta idare konseyi üyesi talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

EN GÜZEL KARMANIN PEŞİNDEYİZ

Akacan The Mall

Salgınla birlikte şirketlerde idare şurası ihtilali yaşandığını lisana getiren Kaynar, “Şimdi idare konseylerindeki eksik yaklaşımı tamamlayacak isimleri tespit ediyoruz. Çeşitlilik çok değerli. Şirketler tek bir CEO’ya bırakılmayacak kadar değerli” diye konuştu. Türkiye’nin saklı zengini aile şirketlerinin idare konseylerinin yine tasarlandığını ve süratli bir isim trafiği yaşandığını anlatan Kaynar, şöyle devam etti:

“En güzel karmayı oluşturacak insanları arıyorlar. Trafik ağır. Bilimsel ve sanatsal tarafa bakıyorum. Fark yaratacak kişiyi bulmak için yaratıcılığına bakmak lazım. Hâlâ bağımsız idare konseyi üyeleri profesyonellerden daha ucuz. Çok uygun tecrübeler var lakin talep de çok.”

GEÇEN YILIN İKİ KATI TALEP VAR

Yönetim konseylerinde bağımsız üye talebinin geçen yıla yıla nazaran en az iki kat fazla olduğunu lisana getiren MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın ise şirketlerde harikulade bir değişim hareketi olduğunun altını çizdi. Bilhassa aile şirketlerinin arayışlarının arttığını söyleyen Yalçın, “Çok ucuza çok değerli bir tecrübe kaynağını ve networkü ailenin içine alıyorlar. İcra ile hissedarlar ortasında köprü vazifesi gören şahıslar artıyor. 2023’te bu talebin daha da artacağını düşünüyoruz” yorumunu yaptı.

“Aile Şirketlerinde Bağımsız İdare Şurası Üyeliği” isminde bir çalışma yaptıklarını ve aile şirketleriyle anket gerçekleştirdiklerini anlatan Yalçın, şu bilgileri verdi:

“Şirketlerin idare konseylerinde misyon yapan bağımsız üyelerin toplam üyelere oranı yüzde 19,60. Halka açık şirketlerde bu oran yüzde 30’larda. 2023’te Anadolu’dan çok fazla talep alıyoruz.”

 

HAREKET ARTINCA FİYAT DE ARTTI

Yönetim konseylerindeki bağımsız üyeler ekseriyetle 55 yaş üstündeki tecrübeli isimler ortasından aranıyor. Piyasa hareketlenince üyelere verilen fiyatların de arttığını belirten Müge Yalçın, bu şahısların ayda iki gün toplantıya katıldıklarını ve bunun karşılığında günlük 2500 üzere fiyatlar talep ettiklerini söyledi. Yalçın, “Yabancı üye isteyen şirketler de arttı. Bunun yanında çeşitlilik öne çıktı ve bayan üyelerin artması da gelen talepler arasında” diye konuştu.

 

CEO VE CFO HÂLÂ REVAÇTA

Egon Zehnder Türkiye Lideri Murat Yeşildere, 2022’den bu yana idare şurası üyesi piyasasının hareketli olduğunun altını çizdi. Bilhassa çok ortaklı ve memleketler arası irtibatlı şirketlerin taleplerinde artış yaşadıklarını anlatan Yeşildere, “Bunun yanında CEO ve CFO durumları hâlâ çok değerli. Bizim için bu talepler de sürat kesmedi. Şirketler yapılanma, strateji, performans odağında en güzelleri bir ortaya getirmek istiyor” sözlerini kullandı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.