SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Ian Kasırgası binlerce kişiyi mahsur bıraktı! Kamerasını bıraktı, yardıma koştu…

Ian Kasırgası binlerce kişiyi mahsur bıraktı! Kamerasını bıraktı, yardıma koştu…Küba’dan sonra ABD’nin Florida eyaletini vuran Ian Kasırgası, 2 …

Ian Kasırgası binlerce kişiyi mahsur bıraktı! Kamerasını bıraktı, yardıma koştu…
Akacan The Mall
29.09.2022 13:52
0
A+
A-

Ian Kasırgası binlerce kişiyi mahsur bıraktı! Kamerasını bıraktı, yardıma koştu…
Küba’dan sonra ABD’nin Florida eyaletini vuran Ian Kasırgası, 2 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Binlerce kişi evlerinde mahsur kalırken, bölgeden gelen görüntülerde bir kameramanın yayını keserek insanların yardımına koştuğu görüldü. Saatteki hızı 250 kilometreyi bulan kasırga için Ulusal Hava Servisi direktörü Ken Graham ‘Bu tarihi bir olay’ ifadesini kullanırken, Florida Valisi Ron DeSantis insanlardan dua etmelerini istedi.

Geçtiğimiz hafta Küba’yı vuran ve ülkeyi elektriksiz bırakan Ian Kasırgası şimdi de ABD’nin Florida eyaletini etkisi altına altı. Kasırganın saatteki hızı 250 kilometreyi bulurken kasırga güzergahı üzerindeki milyonlarca kişiye evlerini tahliye etme talimatı verildi.

ÜLKEYİ ŞİMDİYE KADAR VURAN EN GÜÇLÜ KASIRGA

Akacan The Mall

Ülkeyi şimdiye kadar vuran en güçlü kasırgalardan biri olarak tarihe geçen ‘Ian Kasırgası’ Florida üzerinde iki milyondan fazla kişiyi elektrik bıraktıktan sonra önümüzdeki günlerde Florida, Georgia ve Güney Carolina’nın güneydoğu eyaletlerinde birkaç milyon insanı daha etkilemeye hazırlanıyor.

“BU YILLARCA KONUŞACAĞIMIZ TARİHİ BİR OLAY”

Ulusal Hava Servisi direktörü Ken Graham kasırga için “Bu tarihi bir olay. Uzun yıllar boyunca konuşacağımız bir fırtına olacak” derken Florida Valisi Ron DeSantis önümüzdeki iki günün çok kötü geçeceğini belirterek ‘Dua edin’ diyerek vatandaşlarını uyardı.

BİNLERCE KİŞİ MAHSUR KALDI

Ulusal Kasırga Merkezi’nin (NHC) ‘son derece tehlikeli’ olarak değerlendirdiği kasırga sahil kenti Napoli’de evleri ve yolları sular altında bıraktı ve araçları süpürdü. Yetkililer binlerce kişinin evlerinde mahsur kaldığını belirtiyor

Florida Fawcett Hastanesi’nden bir doktor, rüzgarın hastanenin çatısını delip geçtiğini ve acil servis ve yoğun bakım ünitesinin sular altında kaldığını duyurdu.

KAMERASINI BIRAKTI YARDIMA KOŞTU

Bölgeden gelen görüntülerde insanların sokakta zorlukla yürüdüğü ve sularda sürüklendiği görülüyor. Sosyal medyaya düşen görüntülerde kasırga haberlerini yapan ekipten Avustralyalı kameraman Glen Ellis’in bir ailenin fırtınanın ortasında mahsur kalmasına kayıtsız kalamadığı ve kamerasını yere bırakarak yardıma koştuğu görülüyor.

SEL SULARINA KAPILAN YAŞLI ADAMI KURTARDILAR

Dikkat eken başka bir görüntüde, bir grup adamın sel sularına kapılan yaşlı adamı kurtarması görülüyor. Kurtarma ekibinde olan Benny isimli bir adam Collier County Cowboys isimli instagram sayfasında kurtarma anlarını paylaşarak, “Selin ortasında arabasında mahsur kalan yaşlı bir adam gördük. Hemen yardımına koştuk ancak adam şokta olduğu için başta çıkmak istemedi. Kendisine yardım edeceğimiz güvencesini vererek onu arabasından çıkarıp kıyıya götürdük’ dedi.

ELEKTRİK HAFTALARCA KESİK KALACAK

Saatte 15 kilometre hızla ilerleyen ve yavaş ilerleyen bir kasırga olarak değerlendirilen Ian’ın daha da yavaşlaması ve kasırganın etkilerini uzatması bekleniyor. Bazı bölgelerde 60 santimi bulan yağışlar bekleniyor. Londra ve Washington gibi kentler bu yağışı altı ayda alıyor.

Uzmanlar yağışın çoğunun da yandan, açıyla geleceğini ve kasırganın gücüyle insanlara ve yapılara çarpacağını vurguluyor. Ulusal Meteoroloji Hizmetleri’nden Joel Klein “Bunun yol açacağı hasarı anlatamam. Elektrik haftalarca kesik kalacak” dedi.

Florida’nın güneyinde hortumlar da görülmeye başladığı belirtilirken, eyaletin güneybatı kıyılarında “durumun hızla kötüleştiği” vurgulandı.

Vali DeSantis halka “ihtiyatlı” olmaları çağrısında bulunurken, Florida sakinleri toptan şişe suları alıp, pencerelerini tahta bloklarla kapattılar. Okullar ve üniversiteler de tatil edildi.

KASIRGA, KATEGORİ 5 SEVİYESİNE YÜKSELEBİLİR

Florida’da karaya inmeden önce Meksika körfezinde ilerlediği sırada güçlenerek kategori 4 seviyesine çıkan Ian Kasırgası’nda rüzgarın hızı saatte 249 kilometreye ulaşırken, kasırga kategori 5 seviyesine çok yaklaştı. Saffir-Simpson ölçeğine göre rüzgar hızı saatte 252 kilometre (157 mil) hıza ulaşan kasırgalar kategori 5 olarak kabul ediliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.