SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hürriyet muhabiri o gecenin izini sürdü: Stockholm’de PKK şov yaptı, İsveç ‘Beyaz Geceler’e sığındı

Hürriyet muhabiri o gecenin izini sürdü: Stockholm’de PKK şov yaptı, İsveç ‘Beyaz Geceler’e sığındıPKK’ya dayanak verdiği için Türkiye’nin NATO …

Hürriyet muhabiri o gecenin izini sürdü: Stockholm’de PKK şov yaptı, İsveç ‘Beyaz Geceler’e sığındı
Akacan The Mall
18.06.2022 07:37
0
A+
A-

Hürriyet muhabiri o gecenin izini sürdü: Stockholm’de PKK şov yaptı, İsveç ‘Beyaz Geceler’e sığındı
PKK’ya dayanak verdiği için Türkiye’nin NATO üyeliğine itiraz ettiği İsveç’in başşehri Stockholm’de terör örgütü sahnedeydi. PKK terör örgütünün sembolü ve ele başı Öcalan’ın resmi, projeksiyonla binalara yansıtıldı. İsveç polisi savunmasında, havanın çok geç karardığı ‘beyaz geceler’ nedeniyle projeksiyonla duvara manzara yansıtabilmek için şovun gece yapılmış olabileceğini, o saatte de hiçbir yetkilinin olmadığını söyledi.

Terör örgütü PKK yandaşları, İsveç’in başşehri Stockholm’de kışkırtıcı bir aksiyona imza attı. PKK’nın toplumsal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda; örgüte ilişkin semboller ile Öcalan’ın fotoğrafının, Stockholm belediye binası ve kentin değerli aktiflik merkezi Globen Avicii Arena’nın dış yüzeyine yansıttığı görüldü. Evvelki gece karanlıkta ve müsaadesiz gerçekleştirildiği sav edilen hareket, Türkiye’nin “terör örgütlerine alan sağladığı” gerekçesiyle İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıktığı bir periyoda rastlıyor.

BÜYÜKELÇİ: KAMERA YOK ŞAHİT YOK

Akacan The Mall

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, “Polis olayın gerçekliğine dair bir soruşturma yürütüyor. Sav edilen aksiyonların en azından birinin gerçekleştiğini biliyoruz” dedi. Hareketin neden kapalı kaldığına dair sorumuz üzerine Yunt, “Geç bir saatte ve görgü şahidi yok. Stockholm’de pek güvenlik kamerası da yoktur. Bu nedenle ispat yok lakin bu harekete İsveç makamlarının müsaade ettiğine inanmak için de bir neden yok” diye konuştu. İsveç kanunlarına nazaran yansıtılan görsellerin kabahat olmadığını anlatan Büyükelçi Yunt, İsveç hükümetinin Ankara’nın itirazlarını yumuşatmak için işaret ettiği 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni yasanın da durumu değiştirmeyeceğini aktardı.

STOCKHOLM POLİSİ: GÖRMEDİK, BİLMİYORUZ

İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunu riske atan gelişmeye dair temas kurduğumuz Stockholm polisi ise “Böyle bir aksiyonun yaşandığını doğrulayamayacaklarını” bildirdi. Kentin güvenliğinden sorumlu polisin, belediye meclisi önünde gerçekleşen aksiyona dair “bilgisinin olmadığını” argüman etmesi dikkat çekti. Öte yandan polis basın ofisinden Hürriyet’e yapılan açıklamada, argüman edilen olay yaşansa bile bunun “ifade özgürlüğü” hudutları içinde olduğu aktarılarak, “Bir topluluğa karşı etnik kökeni, dini inancı ya da cinsel yöneliminden dolayı saldırganlık içermediği surece bu tıp aksiyonlar cezalandırılmaz” denildi. İsveç polisi ayrıyeten ülkede havanın çok geç karardığı ‘beyaz geceler’e de atıfta bulunarak, projeksiyonla duvara imaj yansıtabilmek için saatin 23.30’u geçmiş olması gerektiğini, bu saatte de hiçbir yetkilinin bulunmadığını söyledi.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ

İsveç hükümeti 1 Temmuz’da “yeni ve daha sert” terör yasasının yürürlüğe gireceğini ve bunun Türkiye’nin kaygılarını gidermesini umduklarını açıklamıştı. Fakat PKK, İsveç kanunlarına nazaran terör örgütü sayılsa da evvelki gün yaşandığı tez edilen olaylar, bu yeni yasanın varlığında da kabahat olarak tanımlanmıyor. Öte yandan halihazırda üzerinde tartışmaların devam ettiği ve gelecek yıl yürürlüğe girmesi hedeflenen bir diğer yasa ile terörün propagandasına dair tedbirlerin sertleştirilmesi olası.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: NE KADAR GEVŞEK OLDUKLARINI GÖSTERİYOR

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Stockholm’deki terör gösterisine, “İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor” diyerek reaksiyon gösterdi. Hırvatistan ziyareti kapsamında bulunduğu Zagreb’de konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Belediye Lideri ile Büyükelçimiz bir yerdeydi, beraberlerdi ve Büyükelçimiz çabucak sorduğu vakit, Belediye Lideri, ‘Kesinlikle bu türlü bir şey olmadı’ dedi. Yetkililere sorduğumuz vakit da haberleri olmadığını söylediler ancak bugün İsveç polisi bu türlü bir olayın gerçekleştirildiğini açıkladı. Terörle gayrette, İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor, öbür taraftan bu terör örgütü PKK, ismi üstünde terör örgütüdür, yalnızca Türkiye’ye bize değil İsveç’in de ulusal çıkarlarına ziyan vermeye çalışıyor. Bilhassa de İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor… İsveç içinde de görüyoruz, İsveç’in NATO üyesi olmasını istemeyen yetkililer de var, kurumlar da var. Ancak bilhassa PKK terör örgütü, YPG/PKK her türlü çabayı sarf ediyor.”

İSVEÇ DIŞİŞLERİ: NATO AMACIMIZA KARŞI KAMPANYA

HÜRRİYET’in soruları üzerine İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Manipüle edildiğine inandığımız iletiler ve imgeler, toplumsal medyada İsveç’in PKK’yı desteklediği teziyle dolaşıyor. Bu, açık halde İsveç’in NATO’ya iştirakini engellemek maksadıyla kasıtlı ve makûs niyetli bir kampanyadır. İsveç, bir terör örgütü olan PKK’yı ve terörün her türlü biçimini açıkça kınıyor. Dışişleri Bakanı Ann Linde, manipüle edilmiş görüntüyü şiddetle reddediyor” denildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.