SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hull City 2. Lideri Tan Kesler: Türkiye’den birkaç oyuncuyla daha mukavele imzalayacağız

Hull City 2. Lideri Tan Kesler: Türkiye’den birkaç oyuncuyla daha kontrat imzalayacağızHull City 2. Lideri Tan Kesler, “Bu dönem gayelerimiz var …

Hull City 2. Lideri Tan Kesler: Türkiye’den birkaç oyuncuyla daha mukavele imzalayacağız
Akacan The Mall
11.07.2022 11:22
0
A+
A-

Hull City 2. Lideri Tan Kesler: Türkiye’den birkaç oyuncuyla daha kontrat imzalayacağız
Hull City 2. Lideri Tan Kesler, “Bu dönem gayelerimiz var. Play-off için ekip kurduk. Oraya yönelik bir yapılanma yapıyoruz. Play-off derken yanlış anlaşılmasın, en makûs ihtimalle oradan Premier Lig’e çıkmaya odaklı bir takımımız olacak” dedi.

Türk iş insanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship gruplarından Hull City’de 2’nci lider Tan Kesler, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Acun Ilıcalı’nın her vakit İngiltere’de bir kulüp almak istediğini, yaptıkları ayrıntılı araştırmalar sonucunda da en uygun yapının Hull City’de olmasıyla satın alma sürecine geçtiklerini belirten Tan Kesler, “Hull City’i almak için Acun Beyefendi ile 1 sene evvel karar verdik. Birçok kulübe bakıp, araştırma yaptık. Kendisinin hayali her vakit İngiltere’de bir futbol kulübünün sahibi olmaktı. Zira; kendisinin İngiliz futboluyla ilgili geçmişten kalan çok hoş anıları var. Hasebiyle İngiltere ile son noktada başladık. Daha evvel Avrupa’nın birçok kulübünden partnerlik teklifleri geldi ancak bu işin en hakikat yapılabilecek yerin Premier Lig, Premier Lig’e en çok oyuncu veren Championship olacağını düşündük. Championship kolay bir lig değil. Münasebetiyle 6 aylık bir süreç, araştırmalar, birçok kulübün finansal yapısını, takım yapılarına baktık. Günün sonunda Hull City ile en sağlıklı, en hakikat proje, birebir vakitte da Acun Bey’in her zamanki ideolojisi olan muvaffakiyet, yaptığımız işin bir mana tabir etmesi için Hull City’nin bizimle birleştiğine inandık. Daha sonrasında da satın alma sürecine geçtik” tabirlerini kullandı.

“LİGDE KALMAYI BİTİME 5 HAFTA KALA GARANTİLEDİK LAKİN BU BİZİM İÇİN BİR MUVAFFAKİYET DEĞİL”

Akacan The Mall

İngiltere’de kulüp satın almanın çok kolay olmadığını, Hull City’i resmen satın aldıklarını, sırada da transfer devrinin kapanmasına 1 hafta kaldığına dikkat çeken Kesler, çok fazla destek bahtı olmadıklarını lisana getirdi. Ekibin 5 hafta kala ligde kalmayı garantilediğini lakin bunun kendileri için bir muvaffakiyet olmadığını kelamlarına ekleyen Tan Kesler, “Biz kulübü 1 sene evvel almaya karar verdik. Ancak İngiltere’deki kulüp devralma süreçleri çok kolay değil. ‘Param var kulüp alayım, kulüp almak istiyorum ben geldim’ deyince olmayan bir süreç. Çok önemli bir filtrelemeden geçiyorsunuz. Sağ olsun Acun Beyefendi geçti, biz de geçmesi için her türlü takviyesi verdik. Sonunda ocak ayının üçüncü haftasında kulübü resmi olarak devralabildik. Bu da transfer için bize yalnızca 1 hafta bıraktı. O süreçte de kulübe çok fazla dokunuş yapamadık. Yapmak istediğimiz oyuncular da o noktaya kadar bizi beklemelerine karşın, artık bir yerden sonra öteki kulüplerle anlaştılar. Hasebiyle biz geldiğimizde 4 destek yaptık. Bu desteklerden sonra da artık döneme kulübü devraldığımız idarenin planlamasının üstüne çıkarak bitirmeye çalıştık. Onlar büsbütün ligde kalmaya odaklı bir kadro kurmuştu. Yaptığımız ufak dokunuşlarla biz ligde kalmayı bitime 5 hafta kala garantiledik. Bizim için bir muvaffakiyet değil. Fakat en azından bu kadar kısa müddette gelişmelerin içerisinde kulübü Championship’te bırakmayı başardık. Bir orta play-offa kadar yükseldik. Ancak, lig çok uzun ve takım yapısı, derinliği çok değerli. O noktalarda sakatlıklar vs. 18, 19’uncu sıralarda ligi tamamlamaya çalıştık. Geçen sene bu türlü sonuçlandı” formunda konuştu.

“HEDEFİMİZ EN MAKÛS İHTİMALLE PLAY-OFF’TAN PREMIER LIG’E ÇIKMAK”

Hedeflerinin Premier Lig’e yükselmek olduğuna dikkat çeken Kesler, “Bu dönem amaçlarımız var. Play-off için grup kurduk. Oraya yönelik bir yapılanma yapıyoruz. Play-off derken yanlış anlaşılmasın, en makus ihtimalle oradan Premier Lig’e çıkmaya odaklı bir takımımız olacak. Birinci 3’te bizim paraşüt dediğimiz; bir evvelki sene ligden düşüp, yardım alıp, Premier Lig yardımıyla alt ligde rekabet eden, takım kuran gruplarla da baş başa çaba edebilecek bir takım kurduğumuza inanıyorum. Acun Beyefendi de bu türlü düşünüyor. Çok heyecanlıyız bu konuda” diye konuştu.

“BEĞENDİĞİMİZ OYUNCULARI İNGİLTERE’YE KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İzleyip, beğendikleri oyuncuları transfer etmek için gayret harcadıklarını belirten Kesler, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin ligi makûs bir lig değil. Bizim ligimiz çok güzel bir lig, yalnızca değerli bir lig. Fakat güzel oyuncuları buluyoruz. Türkiye’ye getiriyoruz. İngiltere’deki fark şu. İngiltere’de kulüpler dar bütçelerle oyuncuları yetiştiriyor ve onlara sahip çıkıyor. Sonrasında satmaya çalışıyor. Biz izlediğimiz oyuncuları almaya çalışıyoruz. Yıllardır Acun beyefendi ile birlikte, danışmanlarımız var. Kendileri bize Türkiye’den scouting manasında yardım ediyorlar. Onların yıllardır bu liglerde görüp, inandığı, beğendiği, bizim beğendiğimiz oyuncuları İngiltere’ye kazandırmaya çalışıyoruz.”

“TÜRK OLAN VE AYRIYETEN DAHA EVVEL TÜRKİYE’DE OYNAYAN BİRKAÇ OYUNCUYLA GÖRÜŞÜYORUZ”

Türkiye’de oynayan ve daha evvel Türkiye’de forma giyen birkaç isimle daha transfer görüşmelerinde son evreye geldiklerini söyleyen Tan Kesler, “Türkiye’den birkaç oyuncuyla daha kontrat imzalayacağız. Onları da yakın vakitte açıklayacağız. Görüştüğümüz, muahede evresinde olduğumuz oyuncular var. Traore yetenekli bir oyuncu. Her ne kadar ufak bir sakatlık sorunu olsa da tedavisini gerçekleştiriyoruz. Ondan çok umutluyuz. Seri var. Uzun bir bekleyişten sonra birçok kulübün peşinde olduğu Seri’yi kulübümüzün projesine ikna etti Acun Beyefendi. Ozan, çok özel bir oyuncu bizim için. Çok yeterli bir başkan, bize çok büyük katkılar vereceğini düşünüyorum. Türk futboluna ve ulusal ekibe tekrar büyük hizmetler edecektir. Çok çalışıyor, çok motive. Bunun dışında 1, 2 oyuncuyla daha son noktaya geldik. Türk olan ve ayrıyeten daha evvel Türkiye’de oynamış birkaç oyuncuyla görüşüyoruz” dedi.

“BİZ KULÜBÜ DEVRALMADAN HER MAÇ TRİBÜNDE TÜRK BAYRAĞI AÇILIYORDU”

Hull taraftarının kendilerini çok sıcak karşıladığını belirten Kesler, şöyle konuştu:

“Biz bunu daima söylüyoruz. Kulübü devraldıktan sonra herkes toplumsal medya hesaplarına Türk bayrakları koydu. Tribünde her maç Türk bayrağı açılıyordu ki biz kulübü şimdi devralmamıştık. Acun beyefendi bunların birinci başta koordineli olduğunu düşünüyordu, sonra ne kadar doğal olduğunu fark etti. Sokağa çıktığı anda insan seliyle karşı karşıya kalıyor. Herkes fotoğraf çektirmek istiyor, yorum yapıyor. Premier Lig’e çıkarsak inanılmaz olur. Hull, bulunduğu yer itibariyle küçük gözükse de yüz ölçümü açısından çok büyük. İngiltere’de taraftarı olan, eski ve tarihi bir kulüp. Çok farklı şeyler olabilir.”

“BİZ TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYORUZ”

Türkiye’den gelecek takviyeleri de hissetmek istediklerini söz eden Tan Kesler, kelamlarını şöyle noktaladı:

“Biz bunu milliyetçi hislerle yaptık. Ben orada da burada da inanılmaz gururlanıyorum. Devralma sürecinden sonraki dönemde, beşerler bize inanılmaz takviye veriyor. Vatandaşlarımız, bizim de yurt dışında bir kulübümüz oldu gözüyle bakıyor. Esasen burada gaye büsbütün seyirciyle iç içe olabilmek. İngiltere’deki taraftarlar neden Acun Ilıcalı’yı çok seviyor. Türkiye’de önemli bir güvenilirliği var. Taraftar kitlesi, hayranları var. İngiltere’ye yeni geldiğimizde beşerler bizim kulübü devralırken olan samimiyetimize inandı. Ben de şu an birebir şeyi bekliyorum. Biz elimizden geldiğince bu kulübü Premier Lig’e çıkartmak için uğraş göstereceğiz. Onlar da bize ellerinden geldiğince dayanak olsunlar. Eleştirsinler lakin her vakit yapan olsunlar. Sonuçta biz Türkiye’yi, onları temsil ediyoruz. Bize çok gurur veriyor. O dayanağı hissetmek istiyoruz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.