SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Huawei MatePad 10.4 incelemesi

Huawei MatePad 10.4 incelemesiHuawei yeni bir tablet modelini Türkiye’de satışa sundu. MatePad 10.4 ismiyle karşımıza çıkan bu yeni tableti …

Huawei MatePad 10.4 incelemesi
Akacan The Mall
08.08.2022 16:52
0
A+
A-

Huawei MatePad 10.4 incelemesi
Huawei yeni bir tablet modelini Türkiye’de satışa sundu. MatePad 10.4 ismiyle karşımıza çıkan bu yeni tableti, bulunduğu segmentteki rakiplerinden ayıran birçok gelişmiş özellik var. Bu içeriğimizde MatePad 10.4’ün öne çıkan özelliklerini mercek altına alıyoruz.

Huawei ekosistemindeki eserlere sürat kesmeden yenilerini katmaya devam ediyor. Tablet tarafını boş bırakmayan ve güçlü modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkan Huawei, bu kere hem uygun fiyatı hem de sunduğu gelişmiş özelliklerle öne çıkan MatePad 10.4 ile dikkatleri üzerine çekti.

MatePad 10.4, evvelki modellere nazaran değerli güzelleştirmelerle geliyor. Modelin isminden da anlayacağınız üzere 10.4 inç büyüklüğünde 2K FullView bir ekranımız var. Ekran gövde oranı yüzde 84 düzeylerinde, yani bu noktada özel bir tezi yok. 2000×1200 piksel ekran çözünürlüğü sunulurken, bu ekran tıpkı vakitte 1300:1 kontrast oranı sağlıyor.

Akacan The Mall

470 NIT parlaklık düzeyine ulaşması sayesinde geriden ışığın geldiği durumlarda da sorun yaşamıyor ve ekrandaki içerikleri rahatça görebiliyoruz.

Diğer Huawei eserlerinden de alışık olduğumuz üzere yeni MatePad’in ekranı da kullanıcıların göz sıhhatine dikkat ediyor. Ziyanlı mavi ışık ve ekran titremeleri aktif bir biçimde azaltılırken, göz yorgunluğu üzere bir kaygımız de kalmıyor.

Cihazın ses performansını da beğendim. 4 hoparlörle gelen ve Huawei Histen 7.0 dayanaklı Harman/Kardon ses tahliliyle donatılan yeni MatePad, daha güçlü ve net ses efektleri sunuyor, daha güçlü ve canlı ses detaylarını kulağımıza ulaştırıyor. Böylelikle sinema izlerken ya da müzik dinlerken tatmin edici bir performans ortaya koyuyor. 

Yeni MatePad, 7250 mAh kapasiteli bataryasıyla geliyor. Bu büyük batarya, sık sık şarj etme sıkıntısıyla bizi uğraştırmıyor, bir sefer tam şarj ederek 13.5 saate kadar kesintisiz görüntü izlememizi sağlıyor. Bu müddet, elbette aygıtta yüklü bir görüntüyü izlediğimizde geçerli. İnternet üzerinden görüntü izlerken bu müddet farklı olabilir.

Yeni MatePad, yalnızca yenilenen donanımıyla değil yenilenen ana sayfa dizaynıyla da öne çıkıyor. Üretkenliği artıran bu yeni tasarım sayesinde aradığımızı hem kolay kolay bulabiliyor hem de bilhassa de Servis Widget’ıyla MatePad’i çok daha kullanışlı ve süratli bir hale getirebiliyoruz. Servis Widget’ına ulaşmak için parmağımızla yavaşça rastgele bir uygulamanın üzerine dokunup üst kaydırıyoruz ve o noktadan sonra kartı masaüstüne sabitleyebiliyoruz. Böylelikle tek bir tıklama ile istediğimiz bilgiye süratlice ulaşabiliyoruz.

Bunun dışında iki parmağımızla ekrana uygun biçimde dokunarak duvar kağıdı, araçlar yani Widget’lar, geçişler ve Başlangıç ekranı ayarlarına da ulaşabiliyoruz. Burada pek çok widget’a ulaşabiliyoruz ve gereksinimimize nazaran bu seçeneklerden faydalanabiliyoruz.

Gördüğünüz üzere MatePad 10.4 ile ekranı dilediğimiz üzere kişiselleştirebilmek mümkün.

Yeni dizaynda dikkat çeken Alt İstasyon denilen kısımda da sıkça kullandığımız uygulamalar ekrana geliyor. Böylelikle siz ayrıyeten müdahalede bulunmasanız da MatePad, son eriştiğiniz ve sıkça kullandığınız uygulamaları elinizin altına getiriyor.

Akıllı Çoklu Pencere özelliği de hayli kullanışlı. Tıpkı anda birden fazla pencere açarak uygulamaları eş vakitli olarak ekranda görebiliyoruz. Bilhassa de iş ve eğitim odaklı geniş bir kitleye hitap eden yeni MatePad’de bunu görmek katiyen güzel.

Huawei’nin istediği yalnızca bir aygıtı pazara sunmak değil, tıpkı vakitte o eserleri bir ekosistemde buluşturmak ve kendi aygıtlarının birbirleriyle etkileşimde kalmasını sağlamak. Bu açıdan Çoklu Ekran İşbirliği uzun bir müddettir hayatımızda ve öteki Huawei aygıtlarında olduğu üzere yeni MatePad’de de bu özellik bulunuyor. Denetim Paneli altından ulaşabileceğiniz bu özellik ile telefon ve tableti birbiriyle eşleyip telefon ekranını tablete yansıtabiliyor ve telefonunuzu tablet üzerinden de kullanabiliyorsunuz.

MatePad 10.4’ü tıpkı vakitte bilgisayara da bağlayabiliyoruz. Huawei dizüstü bilgisayarınızla yeni MatePad üç farklı yolla birbirine bağlanabiliyor. Ayna Modu ile tablet ekranını bilgisayara yansıtabilirken, böylelikle çizim yaparken daha büyük bir ekranı kullanma bahtı buluyorsunuz. Genişlet Modu ise bilgisayar ve tabletin ekranını birleştiriyor, genişletiyor. Bu da daha verimli bir çalışmaya imkan sağlıyor.

Huawei’nin uzunluğundan büyük işler yapan M-Pencil’ını da bu tablette kullanabiliyoruz. Not alırken ya da çizim yaparken bize mahzur olmayan, tersine işimizi kolaylaştıran bir dizayna sahip. Yeni altıgen tasarımı ile tutması kolay ve rahatça çalışabiliyorsunuz. 4096 basınç derecesi ve 2ms gecikme müddetiyle öne çıkan yeni M-Pencil, çift tıklama özelliği ile de fırça ve silgi ortasında geçiş yapmamızı kolaylaştırıyor.

MatePad 10.4, beraberinde özel bir klavye ile geliyor. Klavye ile bütünleştiğinde yanına mouse da eklediğinizde bir bilgisayara dönüşüyor. Klavye ergonomik bir dizayna sahip ve ekranı istediğimiz açıdan kullanmamızı sağlıyor. Klavye, tıpkı vakitte taşıma kılıfı olarak da yeni MatePad’le bütünleşiyor.

Huawei Kirin 710A işlemciden gücünü alan yeni MatePad, 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip. İstenirse microSD hafıza kartı takviyesi ile toplam hafıza 512 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

MatePad 10.4’ün ön ve art yüzünde kamera da bulunuyor. Manzaralı görüşme yapmak istediğimizde ön yüzdeki 8 MP çözünürlüğünde imaj alan kamerayı kullanıyoruz. İmajlı görüşmeden kelam açılmışken şunu da söyleyeyim: Aygıtın üzerinde yer alan üç mikrofon ve Huawei’nin geliştirdiği gürültü engelleme teknolojisi ile gürültü sorunu yaşamadan sesimizi net bir halde karşı tarafa iletebiliyoruz. Geliştirilen özel algoritmalar insan sesiyle gürültüyü başarılı bir halde ayrıştırabildiğinden irtibatın kalitesi de artmış oluyor.

Arka yüzdeki 13 MP kamera ile de fotoğraf ya da görüntü çekimi yapabilme talihimiz var. Tablet kullanırken çok muhtaçlık duymasam da elimin altında olması yeterli.

7.35 mm inceliğinde ve 450 gram tartısında olan MatePad 10.4, hem taşınabilir yaşama ayak uydurabilecek çapta hafif ve ince, hem de bilhassa de iş ya da eğitim hedefli tercih edebileceğiniz, üretkenliği artıran çok istikametli bir tablet.

Detaylı bilgi için tıklayın.

İlandır

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.