SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesiŞu sıra ‘kablosuz kulaklık olarak sanki ne alsam sorusunu kendinize soruyorsanız yanlışsız yerdesiniz. Bu …

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi
Akacan The Mall
02.08.2022 12:22
0
A+
A-

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi
Şu sıra ‘kablosuz kulaklık olarak sanki ne alsam sorusunu kendinize soruyorsanız yanlışsız yerdesiniz. Bu içeriğimizde Huawei’nin Türkiye’de satışa sunduğu en gelişmiş kablosuz kulaklık modellerinden biri olan ve Devialet iştirakinde geliştirilen FreeBuds Pro 2’yi yakından inceliyoruz.

Kablosuz kulaklıklar artık o kadar yaygınlaştı ki kablolu olan modelleri görmez olduk. Çok düşük fiyatlara da temin edilebilen bu kulaklıkların elbette hepsi tıpkı düzeyde değil ve kullanıcıların muhtaçlıklarının pek birçoklarına karşılık veremeyecek haldeler. Kiminin tasarımı makus, ergonomik değil ve kulaklarla uyumlu olmaması sorun yaratırken, kimi de ses kalitesiyle tatmin etmiyor ve gelişmiş pek çok özelliği içermiyor.

Bu nedenle gün içinde sıkça kullanacağımız bu kulaklıkların olabildiğince yeterli olması çok kıymetli. Huawei’nin geliştirdiği ve Türkiye’de de artık satın alabileceğiniz FreeBuds Pro 2, şirketin en argümanlı eserlerinden biri. Evvel isterseniz dizaynıyla başlayalım.

Akacan The Mall

Tasarımından evvel konuşmak istiyorum, zira bir kablosuz kulaklıktan bahsediyorsak evvel ergonomik yapısına bakmamız gerekir. Öncelikle şarj kasası tam avucun içine girecek derece hem küçük hem de hafif yapıda. Bu konforlu tasarım da haliyle FreeBuds Pro 2’yi her şartta daha taşınabilir hale getiriyor. Bu kasa; Gümüş Mavi, Gümüş Orman ve Beyaz Seramik olmak üzere üç farklı renkte geliyor.

Kulaklıklarda da bu güzelleştirilmiş ergonomik yapıyı görüyoruz. Kulaklıkların her üzere hem daha ince hem de daha kısa. Ayrıyeten kulağa da tam yerleşiyor. Yatarken, otururken ve hatta koşarken yerinden kımıldamadıklarını görüyoruz. Yani duruşunuz ne olursa olsun kulaklıkları problemsizce kullanabiliyoruz. Kulaklara yeterlice yerleştiklerinden düşme yahut kaybolma üzere riskler de azalıyor.  

Suya ve tere karşı sağlam yapısı da tasarım tarafında eserin öne çıkan özelliklerinden biri. IP54 sertifikasıyla gelen FreeBuds Pro 2, su sıçramalarından etkilenmiyor, ter yahut yağmur bu kulaklıklara işlemiyor.

Ses performansına gelelim. Huawei’nin bu noktada kıymetli bir işbirliği yaptığını görüyoruz. Ses teknolojisinin kıymetli isimlerinden Fransa merkezli Devialet iştirakinde geliştirilen FreeBuds Pro 2, ses kalitesini hayli güzel bir noktaya taşımış ve kristal niteliğinde bir ses kalitesi kelam konusu. Daha evvel ortalama bir kulaklık kullanan biriyseniz bu kulaklıkları kullanmaya başladığınızda ortadaki farkı çabucak anlayacaksınız.

Hepimizin kulakları birbirinden farklı ve kullanım biçimimiz de birbirine pek benzemiyor. İşte bu noktada Triple Adaptive EQ teknolojisi devreye giriyor. Bu teknoloji kulaklıkların sahibine nazaran şekillenmesini ve bu sayede optimum tecrübesi sağlıyor. Pekala bu ne demek?

Bu teknoloji sayesinde FreeBuds Pro 2, gerçek vakitli şahsileştirilmiş ses için kulak kanalı yapısına, kullanım duruşuna ve ses seviyesine nazaran sesi otomatik olarak ayarlayabiliyor. Kulaklıkta bulunan LDAC yüksek çözünürlüklü ses kodek protokolü de işin içine girdiğinde ultra yüksek tarifli dinleme tecrübesinin de optimize edildiğini görüyoruz.

Bu kulaklıklar, yüksek çözünürlüklü çiftli ses sistemi ile geliyor. FreeBuds Pro 2, iki sürücüyü akıllı bir halde koordine ederek daha uygun bir ses performansı için ahenk içinde çalışmalarını sağlayan bu özel ses sistemini kullanıyor.

FreeBuds Pro 2’nin ses tarafında sunduğu özellikler bunlarla da sonlu değil. Eser, tıpkı vakitte 18 Hz – 48 Hz frekans aralığı sunarak kendi sınıfındaki en geniş frekans aralığını sağlıyor. Dişli rakipleri dahi bu frekans aralıklarına ulaşamadıklarından yeni FreeBuds Pro’nun gölgesinde kalmaktan kurtulamıyor.

ANC yani faal gürültü engelleme teknolojisi de elbette bu kulaklıkta mevcut. Lakin başka pek çok ANC özellikli kulaklığın tersine gürültü engellemede yüzeysel kalmıyor, başarılı bir performans gösteriyor. 47 desibele kadar gürültüyü başarılı bir halde engelleyebilmesinin yanı sıra açık ya da kapalı alanlarda fark etmeksizin gürültüyü tesirli bir halde bastırıyor.

Üçlü Mikrofon ANC Sistemi ile birlikte ANC derinliğini evvelki modele nazaran yüzde 15 oranında artıran FreeBuds Pro 2,  Akıllı Dinamik ANC 2.0 ile de harici ses alanı ortamını yanlışsız bir halde yakalayarak gürültüyü faal bir biçimde yok ediyor. Metrobüste, uçakta yahut gürültülü bir kafede otururken kulaklıkları taktığınızda dünya ile bağınız kesiliyor ve dinlediğiniz içeriğe rahatça odaklanabiliyorsunuz.

Telefon görüşmesi yaparken de ‘acaba sesim karşı tarafa net sarfiyat mi’ üzere bir kuşkuya düşmenize gerek yok. Zira nerede olursanız olsun bağlantınız sekteye uğramadan devam ediyor. Pekala bunu nasıl başarıyor? Kulaklıklarda Pure Voice arama gürültü engelleme teknolojisi kullanılıyor. Gürültüyü engelleyen bu sistem, insan sesini ayrıştırabiliyor ve daha hakikat bir formda alabiliyor. Yani nerede olursanız olun, sesli yahut imajlı arama yaptığınızda net ses kalitesinden ödün vermiyorsunuz.

Şimdi de FreeBuds Pro 2’nin dikkatimi çeken öbür özelliklerine bakalım. Tıpkı anda iki aygıta bağlanabilen FreeBuds Pro 2’nin bizi tek bir aygıta mahkum etmiyor olması kulağa güzel geliyor. Örneğin Huawei tabletinizde kulaklığınızla görüntü izlerken, o sırada telefon araması alırsanız hiçbir şey yapmadan otomatik olarak telefona geçiş yapıp kulaklığınızla görüşme yapabiliyorsunuz.

Kulaklığı kullanmaya başlamak da epey pratik. Bluetooth üzerinden süratlice eşleştirme yaptıktan sonra AI Life uygulaması üzerinden de aygıt kolaylıkla bulunabiliyor. Uç ahenk testi yaparak kulak uçlarının uygunluğunu test edebilir, bu sayede en uygun kulak ucunu kullanarak kulaklıktan daha fazla randıman alabilirsiniz.

Hızlı şarj olabilmesinin yanı sıra 30 saati bulan batarya ömrü de FreeBuds Pro 2’nin güçlü özelliklerinden biri. Yani şarj kutusu ile birlikte bir hafta boyunca gücü tükenmeyen bir aygıtı yanınızda taşıyorsunuz. ANC özelliği açık olduğunda da bu mühlet 18 saati buluyor. Kulaklıkların her biri ise ANC kapalıyken yaklaşık 6.5, açıkken de 4 saatlik batarya ömrü sunuyor.

Kulaklığı kullanmak da çok kolay. Kulaklık sapının iki yüzüne birden basılı tuttuğumuzda müziği durdurup devam ettirebilirken, sapı iki defa sıkıştırdığınızda da bir sonraki müziğe geçebiliyoruz. Bir evvelki müziğe geçmek istediğimizde ise bu defa üç kere sapı sıkıştırmamız kâfi. Ses düzeyini ayarlarken sapın üzerinde parmağımızı üst aşağı kaydırmamız gerekiyor. Gürültü modları ortasında geçiş yapmak için de sapın iki yüzüne parmağınızı basılı tutuyorsunuz.

FreeBuds Pro 2, gördüğünüz üzere pek çok kullanışlığı özelliği bünyesinde barındıran kullanışlı bir kulaklık olmuş. Eserin fiyatı da 3499 TL.

Eğer daha uygun bütçeli bir kulaklık bakıyorsanız Huawei’nin fiyat/performans odaklı alternatif bir tahlili de var. Türkiye’de satışta olan FreeBuds SE’yi 499 TL’ye sahip olabiliyorsunuz. Göz atmanızı öneririm.

Huawei FreeBuds Pro 2 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

İlandır

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.