SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

HP Türkiye, dolar bazlı ciroda %20’nin üzerinde büyüme bekliyor

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman,  şirketin bu yıl dolar bazlı ciroda yüzde 20’nin üzerinde büyüme beklediğini söyledi. Alaman, yüksek büyüme ivmesinde ertelenen talep ve tedarik zincirindeki problemlerin kısmi iyileşme sağlamasının etkili…

HP Türkiye, dolar bazlı ciroda %20’nin üzerinde büyüme bekliyor
Akacan The Mall
03.03.2023 16:19
0
A+
A-

HP Türkiye, dolar bazlı ciroda %20’nin üzerinde büyüme bekliyor
HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman,  şirketin bu yıl dolar bazlı ciroda yüzde 20’nin üzerinde büyüme beklediğini söyledi. Alaman, yüksek büyüme ivmesinde ertelenen talep ve tedarik zincirindeki problemlerin kısmi iyileşme sağlamasının etkili…

HANDE BERKTAN

Tüketici elektroniği sektörü, pandemi sonrasında da güçlü büyümeyi sürdürüyor.

Akacan The Mall

Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programı konuğu olan Amerikan bilgisayar, yazılım ve baskı işlemleri donanım üreticisi HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, HP Türkiye’nin bu yıl dolar bazlı ciroda yüzde 20’nin üzerinde büyüme sağlayacağını söyledi.

“2022’nin 4.çeyreğinde bilgisayar pazarında %15 üzerinde büyüme gerçekleşti”

Alaman değerlendirmesinde “2022 yılının ilk yarısında tedarik probleminde çözülme sağlandı. 2022 yılında pandemi etkisi ile birlikte artan yazıcı ve bilgisayarlara olan talebin yıl genelinde devam ettiğini görmüştük. Yeni açıklanan sektörel verilere baktığımızda, 2022 yılı yazıcı pazarında büyüme tedarik problemlerinin çözülmesiyle, bir önceki yıla göre yüzde 10 üzerinde oldu. Bilgisayar pazarında 2022 yılında talep yüksekti ancak tedarik problemleri ile ilk yarıyıl satışlar önceki yıla göre aynı kaldı. 2022 yılının 4.çeyreğinde tedarik zincirindeki sorunların çözülmesiyle birlikte bir önceki çeyreğe göre yüzde 15 üzerinde kuvvetli büyüme gördük.” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl dolar bazlı ciroda %20’nin üzerinde artış sağlayacağız”

Bu yıl genelinde ertelenen talebin devreye girmesiyle güçlü büyümenin devamını beklediklerini söyleyen Alaman “Önceki yıllardan ertelenen talep ve tedarik sorunlarının kısmi çözümüyle birlikte güçlü büyüme rakamları bekliyoruz. Şirket olarak 4.çeyrekte tüketici ve kurumsal pazarda güçlü büyüme sağladık ve pazar payımızı büyüttük. 2023 yılına iyi başladık. İlk 2 ay sonuçları HP Türkiye’nin 2023 yılında dolar bazlı toplam ciromuzda yüzde 20 üzerinde büyümeyi gerçekleştireceğimizi söylüyor. Servis satışlarında 2022 yılında rekor büyüme yakaladık ve bu yıl o birimi artık ayrı iş bölümü haline getirerek farklı satış departmanı oldu. Sektörde, oyun aksesuarları, oyun bilgisayarları ve 3 boyutlu yazıcılara talep artarak devam ediyor” dedi.

“Yapay zeka destekli siber güvenlik yazılımına sahip bilgisayarlara talep arttı”

Bilgisayar ve yazıcılarda öne çıkan teknolojiler hakkında değerlendirmede bulunan Alaman “Hibrit çalışmaya bağlı gelişen teknolojiler oldu. Şirketler yeni bilgisayar ve yazıcı satın alımlarını hibrit çalışmaya uygun donanıma sahip ürünlerden yapıyor. Yapay zeka ile güçlendirilmiş kamera ve mikrofonlar gibi. Bir diğer önemli özellik ise siber güvenlik konusu. Şirket çalışanları şirket dışından çalışmaya başladıklarından biz, cihazları, kendi güvenliklerini sağlayabilen cihazlar haline getiriyoruz. Yazılımsal ve servis özelliklerle siber saldırı atakları önlenebiliyor. Artık sadece anti virüs programı yükledim ve cihazım güvenli hale geldi diyemiyorsunuz. Çünkü ataklar kompleks hale geldi. Cihaz içindeki yapay zeka yazılımlarla daha önceden görülmeyen yöntemlerle yapılan siber atakları engelleyebiliyorsunuz Dolayısıyla cihaz, önceden bilmediği tehdidi yapay zeka yazılımla önleyebiliyor.” dedi.

“Tüketici elektroniğinde satış kanallarının dağılımı dengeye oturdu”

Tüketici elektroniği pazarının gidişatına ilişkin Alaman “Türkiye pazarı orta ve uzun vadede bilişim sektörü olarak büyümeye devam edecektir. Dijital dönüşüm devam ediyor ve güçlü sanayi ile birlikte bunu destekleyecekler. Eğitim sektörü de, pazarı güçlü kılmaya devam edecek. Sadece donanıma bağlı olmak krizlerde sizi zayıf kılıyor. Ancak Türkiye’de donanım dışında servis ve yazılım pazarındaki büyümenin de donanım pazarını desteklemesi sağlıklı pazar yapısı açısından önemli.” dedi.

Satış kanallarında, e-ticaret ile fiziki mağaza kanallarının dağılımının dengeye oturduğuna işaret eden Alaman “Pandemide yüksek artış yakalayan e-ticaret olması gereken dinamiğe geri döndü. E-ticaret yapısı güçlü ancak fiziki mağaza ciroları pandemi öncesi seviyelere döndü. Artık satış kanallarının dağılımı dengeye oturdu diyebiliriz. Diğer yanda kur, bu yıl sabit kalırsa bilgisayar fiyatlarında yüksek artış olmaz sadece küçük bir oynama olur. Tüketicilerin satın alım noktasında ilk belirleyici faktör, ihtiyaca bağlı özellikler oluyor. Türk kullanıcısı, ihtiyacı üzerinde özelliklere sahip ürünlere talep gösteriyor, bu da aldığı ürünü uzun yıllar kullanım düşüncesinin öne çıktığını gösteriyor. Ayrıca geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan ürünlere de gençlerin ilgisi yüksek.” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.