SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Hoşgeldin 2023 Menüsü… Konutta, otelde, restoranda ve yurtdışında her bütçeye nazaran yılbaşı seçenekleri

Yılbaşı planları yapılmaya başladı. Kimi meskende ailesi ve arkadaşları ile kimisi otellerde cümbüş eşliğinde neler yapacağını şimdiden planlıyor. Konuttaki programların vazgeçilmezi; yılbaşı süsleri, ışıklar, hindili menüler ve masa oyunları. Kimi vatandaşlar ise kayak otellerini hatta yurtdışı çeşitlerini tercih ediyor. Planlar meskenden hatta yaşanılan kentten uzaklaştıkça faturalar da kabarıyor…

Hoşgeldin 2023 Menüsü… Konutta, otelde, restoranda ve yurtdışında her bütçeye nazaran yılbaşı seçenekleri
Akacan The Mall
11.12.2022 07:24
0
A+
A-

Hoşgeldin 2023 Menüsü… Konutta, otelde, restoranda ve yurtdışında her bütçeye nazaran yılbaşı seçenekleri
Yılbaşı planları yapılmaya başladı. Kimi konutta ailesi ve arkadaşları ile kimisi otellerde cümbüş eşliğinde neler yapacağını şimdiden planlıyor. Meskendeki programların vazgeçilmezi; yılbaşı süsleri, ışıklar, hindili menüler ve masa oyunları. Birtakım vatandaşlar ise kayak otellerini hatta yurtdışı cinslerini tercih ediyor. Planlar konuttan hatta yaşanılan kentten uzaklaştıkça faturalar da kabarıyor…

Evde kutlamak isteyenler için 4-5 kişilik bir masanın maliyeti 700 TL ile 1300 TL ortasında değişebiliyor. Alkolsüz yılbaşı paketleri marketlerde 215 ile 350 lira ortasında. Beşiktaş’ta bir otelde 5 bin liralık eğlenceyi de Bakırköy’de bir otelde 1990 liralık bir eğlenceyi de tercih edebilirsiniz. Ya da Kapadokya’da 2 bin liraya, İzmir’de 3 bin liraya bir seçenek bulabilirsiniz. Avrupa için de 6 bin lirayı gözden çıkarmanız lazım.

 

Akacan The Mall

5 YILDIZLI OTELDE 5 BİN RESTORANDA 1500 LİRA

Koronavirüs pandemisiyle geçen iki yılın akabinde yılbaşını dışarıda geçirmek için tekrar planlar yapılmaya başlandı. Biz de otel ve restoranları arayarak yılbaşı gecesi program yapmak isteyenler için cümbüşün maliyetini hesapladık. Buna nazaran, İstanbul’da 5 yıldızlı otellerin yılbaşı programlarına katılmanın bedeli ortalama 5 bin TL’yi buluyor. İzmir’deki 5 yıldızlı otellerin yılbaşı programları 3 bin TL’ye yaklaşırken, Kapadokya üzere tatil bölgelerinde fiyatlar ortalama 2 bin TL düzeylerinde seyrediyor.

ANADOLU YAKASI DAHA UYGUN

İstanbul Beşiktaş’taki Four Seasons otelde kişi başı yılbaşı cümbüşünün fiyatı 5 bin 450 TL’den başlıyor. Çırağan Sarayı’nda yılbaşı programları 3 bin TL ila 5 bin TL ortasında değişirken, Raffles otelde de yılbaşı programlarının fiyatları 4 bin TL ve 5 bin 500 TL olmak üzere iki farklı seçenekle tercih edilebiliyor. Titanic Port Bakırköy’de de kişi başı bin 990 TL’ye yılbaşı programlarına katılınabiliyor. Anadolu Yakası’nda ise fiyatlar bir ölçü daha uygun. Seçkine World Grand Küçükyalı’da fiyatlar kişi başı 2 bin 200 ile 3 bin 800 ortasında değişirken, Tuzla’da bulunan beş yıldızlı bir otel 2 bin 900 TL’ye yılbaşı paketi sunuyor.

İstanbul dışındaki otellerde ise daha çok konaklamalı seçenekler ön planda. Swissôtel İzmir’de 1 gece konaklamalı yılbaşı fiyat iki kişi 7 bin 600 TL, yalnızca cümbüşün fiyatı kişi başı 2 bin 900 TL olarak belirlenmiş durumda. Sapanca’da bulunan Seçkine World Grand iki kişi 20 bin 500 TL konaklama dahil fiyat verirken, Kapadokya’da bulunan bir otel iki kişi 2 gece konaklama dahil 9 bin 500 TL fiyat veriyor. Antalya’da bulunan öteki bir otel yılbaşı gecesi için en az 3 gece konaklama yapılabileceğini ve fiyatlarının 19 bin 950 TL olduğunu söylüyor.

Karlar altında yeni yılı karşılamak isterseniz; Kartepe’de bir otel iki kişi için 1 gece konaklamalı 3 bin 500 TL, öteki bir otel 2 gece için 13 bin TL fiyat veriyor. Kars Sarıkamış’ta bulunan bir otel ise iki kişi 2 gece için 20 bin TL fiyatıyla karşımıza çıkıyor. Palandöken ve Uludağ’da fiyatlar gecelik ortalama 5 bin TL’yi bulurken, bu fiyatlara bir de yol fiyatı ekleniyor.

 

BOĞAZ’DA YILBAŞI KEYFİ 2 BİN TL

Yılbaşını İstanbul Boğazı’nda geçirmek isteyenler için davet gemilerindeki fiyatlar kişi başı 2 bin TL’den başlıyor. İstanbul’da bulunan restoranlarda ise yılbaşı cümbüşünün ortalama fiyatı bin 500 TL olurken cümbüşüne nazaran bu fiyat 4 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Daha uygun seçenekler de var; cümbüş ve menü içeriğine nazaran 750 TL fiyat veren restoranlar da bulunuyor. Tekrar İstanbul’da yalnızca DJ performansı dinlemek isterseniz fiyatlar 150-200 TL ortasında değişiyor.

 

EVLERDE KUTLAMA MALİYETİ 700-1300 TL

Evde yılbaşının maliyeti de 1000 TL’yi aşıyor. Pişmiş 4-5 kişilik bir hindinin fiyatı ortalama 750 TL. Pişmemiş hindinin kilosu ise 100 TL.Yılbaşı pastası da kesmek isterseniz; 4-6 kişilik bir pastanın fiyatı ortalama 200 TL. Yılbaşı akşamlarının bir öteki vazgeçilmezi ise kuruyemiş; lüks karışık kuruyemişin kilogram fiyatı 240-290 TL ortasında değişiyor. Şayet alkollü bir cümbüş planlanıyorsanız ortalama 150 TL bütçenize eklemeniz gerekiyor. Bu sofrayı daha ucuza getirmek için tavuk da düşünülebilir. Bütün tavuğun ortalama kilogram fiyatı 60 TL. 4-5 kişilik bir ailenin meskende yapacağı KUTLAMA gereksinime nazaran değişmekle bir arada ortalama 700 TL ile 1300 TL ortasında.

 

EVDEKİ ORTAMA ‘SÜSLÜ’ HAZIRLIK

Yeniyıl yaklaşırken konutlarda ve mağazalarda hazırlıklar başladı. Birçok kişi 2023’ü karşılamak üzere yılbaşı ağaçlarını ve süslerini kurarken, yılbaşı ağacı ve süsleri almak isteyenler için mağaza rafları hazırlandı. Biz de hem mağaza hem de e-ticaret sitelerini gezerek bu sene yılbaşı ağacı kurmanın maliyetini çıkardık. Buna nazaran, 2023’ü yeni bir yılbaşı ağacı ve yeni süslerle karşılamak isteyenlerin geçtiğimiz yıla kıyasla iki kat fazla harcama yapması gerekiyor. Yılbaşı süsü satışı gerçekleştiren mağaza yetkilileri bu yıl kâfi sayıda stok gelmediğini belirtirken, talebin yüksek olduğunun altını çiziyor.

ÇAM AĞACI 80 TL’DEN BAŞLIYOR

Boyutları gereksinime nazaran değişen yapay yılbaşı çam ağaçlarında 90 cm’lik olan modellerin fiyatı 80 ila 155 TL ortasında değişiyor. 180 cm’lik ağaçların fiyatları ise 650 TL’den başlıyor ve 1000 TL’ye kadar uzanıyor. Satıcılar en çok 150 cm’lik yılbaşı ağaçlarının satıldığını belirtirken, bu ağaçların fiyatları da 300 TL ila 600 TL ortasında değişen fiyat etiketiyle sunuluyor. Ağaç aldıktan sonra sıra süslemeye geliyor. Bu sene kutulu paketler halinde satılan süslerin fiyatları 50 TL’den başlıyor. Kutuda 24 adet olarak satılan süslerin fiyatı 50 TL, 12’li satılan orta uzunluk topların fiyatı 60 TL, 9’lu biçimde satılan büyük topların fiyatı ise 90 TL’den başlıyor. Bu süsler kalitesine nazaran 300 TL’ye kadar çıkıyor. Ağacın doruğuna konulan yıldız halindeki süslemelerin fiyatı ise 50 TL.

Diğer yandan, yılbaşı süslerinin en popülerleri ortasında yer alan LED ışıkların fiyatı bu yıl ortalama 120 TL etiketle satışa sunuluyor. Kar spreyleri 30 TL, kapı süslemeleri 150 TL ve öteki renkli nesil süslemeler 20 TL’ye
satılıyor.

 

YILBAŞI SEPETLERİ

Her yıl aranan yılbaşı sepetlerinin fiyatları ise marketlere nazaran farklılık gösteriyor. Bu yıl bir markette küçük olan sepet 215 TL, içeriği daha geniş olan büyük sepet ise 325 TL’den satışa sunuluyor. Öteki bir markette ise uygun fiyatlı olan 250 TL olurken, içerisinde daha çok atıştırmalığın ve içeceğin olduğu sepet 350 TL. Bir klasik olan tombala oyununun fiyatı ortalama 20 TL.

 

NOEL PAZARLARI IŞIL IŞIL PARLIYOR

Yılbaşını yurtdışında geçirmek isteyenler için ise bu yıl fatura biraz kabarık. Çünkü hem dolar ve karşısında güçsüz kalan Türk Lirası hem de Avrupa’daki enflasyonun da tesiriyle yükselen uçak, transfer ve konaklama fiyatları hayli zorlacıyı. Şayet aylar öncesinden uçak bileti alınıp, otel rezervasyonları yapılmadıysa Avrupa’da noel pazarlarına iki-üç günlüğüne uğramanın cins ile maliyeti 6 bin 500 liradan başlıyor 15 bin liraya kadar çıkıyor. Yılın bu vakitlerinde turistler için en hoş seçeneklerin başında gelen noel pazarları hem ışıkları ile hem de etrafa saçtığı enfes yemek kokuları ile gidenin ayrılmak istemediği noktalardan.

PAZARDA SEÇENEK ÇOK

Noel pazarlarında ise enflasyon kendisini göstermiş durumda. Bu hafta ziyaret ettiğimiz Köln’deki noel pazarlarında kimi eserlerin fiyatı geçen yıla nazaran yüzde 15-20 kimileri ise yüzde 30’dan fazla artmış durumda. Pazarlarda peynirli-mantarlı ekmekler 6 Euro, sıcak şaraplar 3-4 Euro, sosisli ekmekler 4-6 Euro, krepler 3-4 Euro, patates kızartmaları 4 Euro, kurabiyeler 4-6 Euro, somonlar ise 7-8 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Turistler için pazara girip de bulardan almadan çıkmak çok sıkıntı. Hasebiyle iki kişinin bir öğünde en az 10 Euro harcadığı düşünülürse 2-3 günlük ziyarette fatura hayli yüksek gelebilir.

KONAKLAMA CEP YAKIYOR

Ayrıca bir cins ile değil de kendiniz gitmek isterseniz Avrupa genelinde otel fiyatlarının geçtiğimiz yıla kıyasla ortalama yüzde 40 değerli olduğunu da unutmamakta yarar var. Merkezdeki otellerde günlük 80 Euro’dan başlayan geceleme fiyatları merkezden uzaklaştıkça 50 Euro’lara kadar iniyor. Paylaşımlı odalarda kalmak isteyenler için de seçenek çok buradaki hostellerde 4 yahut 6 kişilik odalarda bir ranzanın gecelik fiyatı ortalama 25-30 Euro’dan başlıyor.

 

BULGARLAR YILBAŞI İÇİN EDİRNE’YE AKIN ETTİ

Edirne, yaklaşan yılbaşı öncesinde alışverişe gelen Bulgar turistlerin akınına uğradı. Esnaf, yaşanan yoğunluktan keyifli olduklarını söyledi. Pazara yakın noktalarda bulunan otoparkların neredeyse tamamı ise Bulgaristan plakalı araçlarla doldu. Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Lideri Kemal Cingöz, “Bulgar turist, gördüğü her şeyi satın alıyor. Kent iktisadına çok önemli katkı sağlıyorlar. Bunun yanında yalnızca kent değil ülke iktisadına de katkısı var. Kâfi ki biz bunu sürdürülebilir yapabilelim” dedi. Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş için gelen Şenay Hüseyinova, “Alışveriş için, yılbaşı için geldik. Giysi, ayakkabı, çanta aldım. Çok kalabalık. Türkiye hoşuma gidiyor. Gezmek için geldim. Onun için alışveriş yapıyorum” dedi. (DHA)

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.