SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Her adımda zelzele bölgesine bağış: 300 bin kişi depremzedeler için 8.2 milyar adım attı

Jeofizik mühendisi Beğenilen Venedik’in toplumsal teşebbüsü Helps Steps, zelzele bölgesi için 300 bin kişiyi sokağa döktü. Atılan 8.2 milyar adım 42 STK aracılığıyla sarsıntı bölgesine bağış oldu. Venedik, uygunluğun unicorn’u olma hayaliyle kurduğu teşebbüsünü artık İngiltere ve Avrupa’ya taşıyor. Spor kulüpleriyle işbirliği yapıldı bile. Sırada düzgünlük koleksiyonları üretmek var.

Her adımda zelzele bölgesine bağış: 300 bin kişi depremzedeler için 8.2 milyar adım attı
Akacan The Mall
24.03.2023 08:05
0
A+
A-

Her adımda sarsıntı bölgesine bağış: 300 bin kişi depremzedeler için 8.2 milyar adım attı
Jeofizik mühendisi Beğenilen Venedik’in toplumsal teşebbüsü Helps Steps, zelzele bölgesi için 300 bin kişiyi sokağa döktü. Atılan 8.2 milyar adım 42 STK aracılığıyla zelzele bölgesine bağış oldu. Venedik, düzgünlüğün unicorn’u olma hayaliyle kurduğu teşebbüsünü artık İngiltere ve Avrupa’ya taşıyor. Spor kulüpleriyle işbirliği yapıldı bile. Sırada uygunluk koleksiyonları üretmek var.

Depremin akabinde bölgeye farklı boyutlarda bağış ve yardım yapıldığını gördük. Kimi milyon TL’lik takviye sağladı kimi de kazak örüp depremzede çocuklara yolladı. Depremzedeler için tam manasıyla “ter döken” bir küme daha vardı. 6 Şubat’ı takip eden iki haftalık süreçte tam 300 bin kişi, bölgedeki gereksinimlerin giderilmesi emeliyle adımını bağışladı. Bağışlar Help Steps kullanıcılarından geldi. Uygulamayla tam 8.2 milyar adım 42 sivil toplum kuruluşuna kaynak oldu. Öbür bölgedeki kanserli çocukların tedavisi olmak üzere pek çok proje bu kaynaktan yararlandı.

PANDEMİDE HAKİKAT MESAJ

Akacan The Mall

Bir “adım sayar” olarak da tanımlanan Help Steps, son periyotta Garanti Bankası üzere birçok kuruluşun “Yılın Girişimi” mükafatını verdiği dikkat çeken toplumsal yatırımlardan biri. Kurucusu Beğenilen Venedik, yüksek jeofizik mühendisi olarak güç bölümünde parlak bir mesleği varken her şeyi bırakıp bu teşebbüsü hayata geçirmeye odaklandı. 2019’da kurulan teşebbüsün katalizörü ise pandemi oldu. Sokağa çıkamayan milyonlara “Bir yandan spor yaparak fiziğinizi, öteki yandan bağış yaparak zihninizi koruyun” bildirisi verdi. Bu yaklaşım çabucak karşılık buldu. Bugüne kadar yürüyen, koşan, bisiklete binen binlerce kişi uygulamaya 225 milyar adım karşılığı bağışta bulundu. Sokak hayvanları, etraf projeleri, engelli hakları, eğitim üzere alanlarda projeler yapıldı. Platformun eşzamanlı olarak sporu desteklemek üzere beş büyük spor kulübüyle işbirliği de var.

İşler yeterli gidince Beğenilen Venedik, trafiğe de bulaştı. 2022’den beri yalnızca adımları değil araçların kilometrelerini de bağışa dönüştürüyor. Şu anda 40’ın üzerinde marka ile toplumsal projeler yürütüyor, organik olarak da 1.6 milyon kullanıcısı var. 2022 son çeyreği prestijiyle Akbank-Tosla entegrasyonu sağlayarak adımların TL dönüşümüne başlandı. Şu sıralarda kripto para bağışları için çalışılıyor.

GURBETÇİ DEPREMZEDE İÇİN YÜRÜDÜ

Gözde Venedik’in gözü dışarıda. Zelzeleden sonra bir ortaya geldik. 150 ülkeden kullanıcıya ulaşmanın, hayallerinin de ötesinde olduğunu söyledi. Atılan adımlarla Ukrayna’daki çocuklar için projeler yapılmasına şaşmamalı. Yurtdışındaki kullanıcılarının kıymetli kısmını ise gurbetçiler oluşturuyor. Bu geniş kitlenin, 6 Şubat sarsıntılarında de çok süratli aksiyon aldığını söyledi Venedik. “Deprem bölgesine yönelik bir yıllık muhtaçlık planlaması yaptık. İki haftada 300 bin kişi 8.2 milyar adım attı. 42 sivil toplum kuruluşuna bağış yapıldı. 38 şirket de bu kampanyanın içinde yer aldı” dedi.
Venedik’in anlattığına nazaran Hacettepe Üniversitesi ile de bir barınma projesi için çalışılıyor. Genç teşebbüsçü projeyi, “Fakülte sekreteri kullanıcımızmış. Beni aradı, ‘Öğrencilerin barınma problemini çözmeliyiz’ dedi. Çabucak bir markayla anlaşıldı. 220 bin kişi yürüyecek. Müsaade aşamasındayız” diye anlattı.

NASIL BAĞIŞ YAPILIYOR

Mevzuat açısından bu iş nerede? Beğenilen Venedik, “Biz para değil adım topluyoruz. Mevzuatta da ‘yer sağlayıcısı’ olarak tanımlanıyor bu durum. Artık 8.5 milyonluk bir yatırım tipine çıkıyoruz. Toplumsal teşebbüs yatırımcılarının ilgisi var” diye yanıtladı sorumu. Uygulamayı kullanan gün uzunluğu attığı adımları gece 24:00’ten evvel sisteme yükleyip puana çeviriyor. Bu sırada bir reklam izliyor ve puanını alıyor. O reklam da bağışa dönüşüyor. 2019’dan bu yana 225 milyar adım bağışa dönüşmüş.

?

LONDRA’DAKİ TEKNOPARKTA ŞUBE AÇIYOR

Venedik’in planında küreselleşmek var. Birinci adım İngiltere. “Londra’da yeni kurulan bir teknoparkta şube açmak üzere anlaştık. Aldığımız yatırımı Avrupa’daki büyümeye kullanacağız. Avrupa’da futbol kulüpleriyle işbirliklerimiz var” diye anlatıyor planını.

Avrupa’nın akabinde bir buçuk yıl sonra da amaç Amerika’ya girmek. Orada bir tabanlık üreticisiyle el sıkışılmış. İşte globaldeki plan: “Türkiye’de Yeşil Kundura ile yürüyüş ayakkabıları üreteceğiz. HS markalı ayakkabıları ABD’de anlaştığımız Eat Rex firmasıyla satışa çıkaracağız. Bunun yanında Mavi markasıyla da anlaştık. Onlar da spor koleksiyon hazırlayacaklar. Dünyada birinci ‘iyilik koleksiyonu’nu hazırlayacağız. Cirodan da bağış yapılacak, adımlardan da.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.