SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Her 10 şirketten 9’u uzaktan çalışma yanlısı

Her 10 şirketten 9’u uzaktan çalışma yanlısıKPMG tarafından 530’dan fazla şirketle yapılan araştırmaya nazaran şirketlerin yüzde 89’u şu an …

Her 10 şirketten 9’u uzaktan çalışma yanlısı
Akacan The Mall
06.05.2022 12:22
0
A+
A-

Her 10 şirketten 9’u uzaktan çalışma yanlısı
KPMG tarafından 530’dan fazla şirketle yapılan araştırmaya nazaran şirketlerin yüzde 89’u şu an uzaktan çalışma siyasetini zati uyguluyor yahut uygulamayı planlıyor, telekomünikasyon ve teknoloji kesimleri ise bu politikayı uygulayan bölümlerin…

Pandeki ile gündeme gelen uzaktan çalışma bir müddet daha pek çok şirket tarafından uygulanacağa benziyor. KPMG tarafından yapılan bir araştırma her 10 şirketten 9’nunun uzaktan çalışmaya sıcak baktığını ortaya koydu.

KPMG’nin, 530’dan fazla şirketin iştiraki ile gerçekleştirdiği “Uzaktan Çalışmada Şimdiki Trendler” başlıklı araştırması patronlara esnek çalışmayı nasıl ve ne ölçüde ele almaları gerektiği konusunda kıymetli bilgiler sunuyor. Araştırmaya nazaran şirketlerin yüzde 89’u şu an uzaktan çalışma siyasetini zati uyguluyor yahut uygulamayı planlıyor, telekomünikasyon ve teknoloji bölümleri ise bu politikayı uygulayan bölümlerin başında geliyor. Uzaktan çalışmanın hayata geçirilmesinde çalışanların isteklerinin ana etken olduğunu da gösteren araştırmada en büyük zorluklar ise vergi ve yasal uyumluluk olarak gösteriliyor.

Akacan The Mall

KPMG, “Uzaktan Çalışmada Yeni Trendler” raporunda 530’dan fazla şirkete uzaktan çalışmayla ilgili değerlendirmelerini sordu. Yüzde 82’sinin EMA bölgesinde yer aldığı iştirakçiler ortasında çeşitli dallardan idare heyeti üyeleri, yöneticiler, mobilite konusunda uzman şahıslar, insan kaynakları yetkilileri, vergi ve iş hukuku uzmanları bulunuyor.

Raporu pahalandıran KPMG Türkiye İnsan ve Değişim Hizmetleri Yöneticisi Jan Fazilet Yılmaz, “Uzaktan çalışma, hayatımızın vazgeçilmez bir kesimi haline geldi. Gerek mevcut çalışanların talepleri gerekse de rekabetin ağır olduğu yetenek pazarında öne geçme gereksinimiyle birlikte uzaktan çalışma siyasetleri yükselişte. Bu kademede, şirketlerin esnekliğin nasıl ve ne ölçüde olacağını netleştirmesi ehemmiyet taşıyor. Bilhassa işin ihtiyaçları ile ilgili olarak işlevler özelinde özelleştirilmiş yaklaşımların benimsenmesi ve bu yaklaşımın çalışan bağlılığı ve verimliliği eksenlerinde kurgulanması ehemmiyet kazanıyor. Ayrıyeten uzaktan çalışma, bilhassa milletlerarası boyut kazandığında karmaşık vergisel ve yasal süreçleri beraberinde getirebiliyor ya da iş ve toplumsal güvenlik uygulamalarına ait tasalara yol açabiliyor. Bu nedenle şirketlerin çalışma modellerini dönüştürürken ahenk ve risk hususlarını da göz önünde bulundurması kritik değer taşıyor” dedi.

KPMG’nin raporunda öne çıkan başlıklar özetle şöyle;

Uzaktan çalışma siyasetleri yaygınlaşıyor

Rapora nazaran şirketlerin yüzde 89’u şu an uzaktan çalışma siyasetini esasen uyguluyor yahut uygulamayı planlıyor. Kuruluşların yüzde 52’si uzaktan çalışma siyaseti uygulamayı düşünürken yüzde 37’si esasen halihazırda uyguluyor. Bu biçimde bir siyaset uygulamayı düşünmeyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 5’te kalıyor.


Telekomünikasyon ve teknoloji dalı başı çekiyor

Bununla birlikte, stratejiler her kuruluşun iş modeline, uzun vadeli stratejik gayelerine ve kurumsal kültürüne nazaran değişiyor. Telekomünikasyon ve teknoloji dalı yüzde 64 ile bu modeli uygulayanların başını çekerken, bu iki kesimde uzaktan çalışmayı kıymetlendirme basamağında olanların oranı ise yüzde 27 düzeyinde bulunuyor. BT tabanlı şirketlerin, bilhassa de startup kesimindekilerin, süratli karar verebilmesi ve uzaktan çalışmanın birçok vakit bir DNA’larının bir kesimi olması nedeniyle bu kesimlerdeki yüksek oran da şaşırtan değil.

Tamir bile uzaktan

Öteki yandan değişik bir formda yiyecek, içecek, perakende ve tüketici kesimlerindeki iştirakçilerin yüzde 90’nı uzaktan çalışma siyaseti planladıklarını belirtti. Bunların yüzde 40’ı bu politikayı uygulamayı düşünürken yüzde 60’ı şu an uygulamakta olduklarını belirtiyor. İmalat kesimi için, iş yerinde daha fazla çalışmanın gerekliliği göz önüne alındığında, bu sonuçlar daha da şaşırtan oldu. Hatta birtakım şirketler, sanal gerçeklik gözlükleri ile uzaktan makine bakımı yapılması üzere yeni teknolojiler kullanılarak işgücünün uzaktan çalışabileceğini tabir ediyor.

Ana etken çalışan isteği

Uzaktan çalışma nedenlerinin başında ise çalışanlardan gelen istekler ve COVID-19 kısıtlamaları geliyor. Şirketlerin yüzde 25 için çalışanlardan gelen talepler, uzaktan çalışmayı hayata geçirmenin temel nedeni oldu. Şirketlerin yüzde 18’i uzaktan çalışmanın gerekli olduğunu ve yetenek pazarında markayı tanımladığını söylerken yüzde 12’si yetenek eksikliğini gidermeye yardımcı olduğunu söyledi. Özetle, kuruluşların yüzde 55, uzaktan çalışma siyasetlerini işleri yahut dış faktörlerden dolayı değil çalışanlarının isteklerini karşılamak için hayata geçirdi.


Uzaktan çalışma hâlâ ülke içi ile hudutlu

Uzaktan çalışma usulleri de kuruluşlara nazaran değişiklik gösteriyor. Yüzde 42 ile birden fazla şirket, ülke sonları içinde uzaktan çalışmaya odaklanıyor. Ülke dışında uzaktan çalışma kelam konusu olduğunda, şirketlerin yüzde 22’si 90 günden daha az bir müddet için kısa vadeli uzaktan çalışma tekniğini düşünüyor. 90 günden fazla müddet için bu oran yüzde 8’e kadar düşüyor. Ayrıyeten iştirakçilerin yalnızca yüzde 9’u ülke dışından bu usulle işe alım yapmayı değerlendirdiklerini belirtiyor.


En büyük zorluk vergi ve yasal uyumluluk

Vergi ve yasal uyumluluk yüzde 88 ile uzaktan çalışmayı uygulamak isteyen şirketler için en büyük zorluklar olarak öne çıkıyor. Halihazırda ülke sonları içinde dikkate alınması gereken çeşitli vergi ve yasal düzenlemeler olduğu düşünüldüğünde bu sonuç şaşırtan değil. Örneğin, sıhhat ve güvenlik, bilgi muhafaza ve BT güvenliği, gelir ve kurumlar vergisi düzenlemeleri ile ilgili ülkelere nazaran değişen patron yükümlülükleri bulunuyor. Ülke sonlarının dışında, daha fazla milletlerarası düzenlemeler devreye girdikçe ahenk daha da karmaşık hale geliyor. Yasal standartların olmaması ve vergi alanında belirsizlik, hudut ötesi uzaktan çalışmanın ele alınmasında değerli bir pürüz teşkil ediyor. Sonuç olarak, hudut ötesi uzaktan çalışmayı uygulama kararı bir yandan şirkete mahsus risk değerlendirmelerine ve öbür yandan iş ve yetenek ihtiyaçlarına bağlı kalıyor. Vergi ve yasal uyumlulukta sonra uzaktan çalışmanın önündeki başka zorluklar ortasında sırasıyla verimli süreçler oluşturmak (yüzde 21), çalışan takibi ve teknoloji (yüzde 18), irtibat (yüzde 10) geliyor.

Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Yanlışsız, Tarafsız ve Şimdiki Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz. 
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün  Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir formda okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.