SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Heathrow havalimanı için yolcu sınırlaması kararı alındı

Heathrow havalimanı için yolcu sınırlaması kararı alındıÇalışan sayısının yetersizliği nedeniyle havalimanlarında kaosun büyüdüğü İngiltere’de …

Heathrow havalimanı için yolcu sınırlaması kararı alındı
Akacan The Mall
29.07.2022 14:37
0
A+
A-

Heathrow havalimanı için yolcu sınırlaması kararı alındı
Çalışan sayısının yetersizliği nedeniyle havalimanlarında kaosun büyüdüğü İngiltere’de uçuş iptalleri devam ederken Heathrow, günlük giden yolcu sayısını 11 Eylül’den itibaren 100 bin ile sınırlama kararı aldı. Airport Review’ın iddialarına nazaran,…

İngiltere’de havalimanlarında, salgının akabinde artan seyahat talebi karşısında çalışan sayısının yetersiz kalması nedeniyle kaos yaşanıyor.

Yaklaşık üç yıl boyunca salgın kısıtlamaları nedeniyle seyahat edemeyen milyonlarca İngiliz için bu yaz tatil heyecanı yerini şimdiden zahmete bırakmış durumda.

Akacan The Mall

Uzmanlara nazaran ise yaşananlar yalnızca bir başlangıç niteliğinde.

İngiltere’de son aylarda artan seyahat talebi nedeniyle yaşanan yoğunluğun gelecek ay çok daha da önemli boyutlara ulaşması bekleniyor. Sorunun temelinde ise ülkedeki havalimanları ve hava yolu şirketlerinin salgın periyodunda çalışanlarının kıymetli bir kısmını işten çıkarması yatıyor.

54 binden fazla kişi işten çıkarıldı

İngiltere’nin önde gelen sendikalarından Unite’ın “İngiltere’nin sivil havacılığı için son çağrı” başlıklı raporuna nazaran, ülkede tüm havaalanını çalışanlarının sayısı 2008’den 2020 yılına kadar yüzde 30 artarak toplam 70 bine ulaşmıştı. Ancak 2020 yılının mart ayında salgının tesirini artırmasıyla, ülkede hava trafiği bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 90 azalırken, havalimanları ve hava yolu şirketleri binlerce çalışanı işten çıkarma yoluna gitti.

Havalimanı ve hava yolu şirketlerinin duyurularına nazaran, İngiltere’de salgın boyunca havacılık bölümünde 35 binden fazla çalışanın işine son verildi. İngiliz personel sendikası Unite’ın varsayımlarına nazaran, salgın devrinde işten çıkarılanların sayısı 46 bini aşıyor. Buna hava alanlarındaki İngiliz perakende zincirlerinin işten çıkarmaları da eklendiğinde bu sayı 54 bin 110’a ulaşıyor.

İngiltere’nin Avrupa ülkelerine kıyasla havacılık kesiminde daha fazla işten çıkarma yapması nedeniyle, bu vakte kadar giderilemeyen iş gücü açığı havalimanlarında aksamaların yaşanmasına, krizin giderek daha da derinleşmesine neden oluyor.

Örneğin, salgın periyodunda İngiltere’de havacılık bölümünde 54 bin 110 kişi işten çıkarılırken, tıpkı devirde Almanya’da 28 bin 964, Fransa’da ise 20 bin 249 kişinin işine son verilmişti.

Londra merkezli havacılık haber platformu International Airport Review’ın iddialarına nazaran, İngiliz havalimanlarında çalışmak üzere hemen yaklaşık 3 bin şahsa muhtaçlık var.

“Tatilciler için tam bir kabus”

Uluslararası Para ve Tüketici Hakları Uzmanı Martyn James, “Bu yıl havacılık dalı açısından daha evvel gibisi görülmemiş bir yıl oldu. Neredeyse kimse binlerce uçuşun birbiri arkasına iptal edilmesine hazır değildi.” tabirini kullandı.

İngiltere’deki havalimanlarında talep artışı nedeniyle yaşanan yoğunluğa son periyotta çalışanların grevlerinin de eklendiğini belirten James, “Sadece hava yolları çalışanları değil, hava trafik denetimi vazifelileri, yer hizmetlerindeki valiz vazifelileri de greve gidiyor.” dedi.

İngiltere’de hava yolu şirketlerinin işçi yetersizliği nedeniyle binlerce uçuşu iptal etmek zorunda kaldığını hatırlatan James, “Birçok hava yolu şirketi şu ana kadar gerekli kapasitede uçuş yapamayacakları duyurmuş durumda. Tüm bu gelişmeler tatilciler için tam bir kabus manasına geliyor.” değerlendirmesini yaptı.

Heathrow’da 100 bin sınırı

Son aylarda İngiltere’de havalimanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle kaos ortamının oluşmasının akabinde, Londra’nın en büyük hava limanı olan Heathrow, günlük giden yolcu sayısını 11 Eylül’den itibaren 100 bin ile sınırlama kararı aldı.

Yine bu ay içerisinde Heathrow havalimanından yapılan açıklamada, yolcu sayısındaki artışla başa çıkmakta zorlanıldığı, bu nedenle hava yolu şirketlerinin bu yaz için yeni bilet satışı yapmamaları talebinde bulunuldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.