SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hazine arazilerini satın alma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatıldı

Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, imar barışında hazine arazilerinin satın alma başvuru sürelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Hazine arazilerini satın alma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatıldı
Akacan The Mall
16.12.2022 12:06
0
A+
A-

Hazine arazilerini satın alma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatıldı
Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, imar barışında hazine arazilerinin satın alma başvuru sürelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada hazine taşınmazlarına yönelik 3194 sayılı İmar Kanununda, 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununda, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanununda çeşitli değişikliklerin yasalaştığı hatırlatıldı.

Mevzuat değişiklikleri ile imar barışında hazine arazilerinin satın alma başvuru süresinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi. İmar barışında hazine arazileri satışında satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi hâlinde yüzde yirmi, en az yarısının ödenmesi hâlinde yüzde on peşin ödeme indirimi getirildiğine dikkat çekilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Akacan The Mall

“Konu ile ilgili Hazine taşınmazı İl Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğüne İlçede ise Kaymakamlık Milli Emlak Müdürlüğü/ Şefliğine müracaat edilmesi gerekmektedir. İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan hazineye ait tarım arazileri; 31 Aralık 2019 tarihinden önce en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullanan ve kullanımlarının halen devam ettiği belirlenen kullanıcılarına, cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden on yıla kadar doğrudan kiralama hakkı getirilmiştir. Konu ile ilgili Hazine taşınmazı İl Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğüne İlçede ise Kaymakamlık Milli Emlak Müdürlüğü /Milli Emlak Şefliğine müracaat edilmesi gerekmektedir. 2/B alanlarında bulunan taşınmazların 6292 sayılı Kanun dahilinde Hazineye ait tarım arazilerinin ise 6292 sayılı Kanun (Belediye mücavir dışı) ile 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Kanun (Belediye mücavir içi) dahilinde satışına ilişkin olarak; süresi içinde başvuru yapmayanların başvuru süresi, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin ödeme süresi, Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Konu ile ilgili Hazine taşınmazı İl Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğüne İlçede ise ilçe Milli Emlak Müdürlüğü /Şefliğine müracaat edilmesi gerekmektedir. 6292 sayılı Kanunun 7. maddesi dahilinde süresi içinde 2/B iade başvurusunda bulunmayanlar ile geçici 8. maddesi dahiline olanların başvuru süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Konu ile ilgili Hazine taşınmazı İl Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğüne, İlçede ise Kaymakamlık Milli Emlak Müdürlüğü/ Şefliğine müracaat edilmesi gerekmektedir. 4706 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin altıncı fıkrası dahilinde yapılan taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler ile toplam taksit süresi içerisinde borcunun tamamını ödemeyenlerin ödeme süresi, vade tarihinden ödeme tarihine kadar kanuni faiz uygulanmak suretiyle 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Konu ile ilgili taşınmaz İl Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğüne, İlçede ise Kaymakamlık Milli Emlak Müdürlüğü/ Şefliğine müracaat edilmesi gerekmektedir.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.