SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Hami Mandıralı: “Trabzonspor’un menfaatleri her şeyden evvel gelir…”

Hami Mandıralı: “Trabzonspor’un menfaatleri her şeyden evvel gelir…”Trabzonspor ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Hami Mandıralı, TSYD …

Hami Mandıralı: “Trabzonspor’un menfaatleri her şeyden evvel gelir…”
Akacan The Mall
26.09.2022 11:52
0
A+
A-

Hami Mandıralı: “Trabzonspor’un menfaatleri her şeyden evvel gelir…”
Trabzonspor ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Hami Mandıralı, TSYD Trabzon Şubesi mecmuasına konuştu.

Trabzonspor’un geçen dönem hak ederek şampiyon olduğunun altını çizen Hami Mandıralı, “Doğru planlama, inanma, çok çalışma, birliktelik, topluluğun dayanağı, her şey yanlışsız yapıldı ve Trabzonspor şampiyon oldu. Eksiksiz bir dönem oldu. Şampiyonluk bu kulübe, bu topluluğa çok yakıştı sahiden. Akabinde doya doya eğlenerek yapılan kutlamaları ile de tarihe geçti. Topluluğa yakışır halde gerçekleşen ve tek bir olumsuzluğun dahi yaşanmadığı o kutlamalar herkese örnek oldu. Yalnızca ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında beşerler eğlendi ve Trabzonspor, futbolun ne kadar hoş bir spor olduğunu bir kere daha bu kutlamalar ile herkese gösterdi. Bunun için de ayrıyeten memnunuz, gururluyuz” tabirlerini kullandı.

“Kendi kendimizi tüketmeyelim”

Akacan The Mall

Trabzonspor’un şampiyon kulüp olarak yeni döneme girdiğini belirten Mandıralı, “Şampiyon ekip olarak yeni döneme girdi Trabzonspor. Tabi ki yeni dönem öncesi hazırlanan takım planlamaları birebir işlemez, ayrılanlar olabilir, sakatlıklar olabilir, transferlerde son dakika sürprizleri çıkar, yeni transferlerin ahenk süreci uzayabilir. Yeni döneme fazla adam alarak girdi Trabzonspor, takım çok geniş oldu, değişimler yaşandı. Bunların birbirine alışması, teknik yöneticinin sistemine ahengi vakit alabilir. Buna da sabır göstermemiz lazım. İnsanlarımız çok sabırsız. Bu kadronun 2 ay evvel şampiyon olduğunu ne yazık ki unutuyor. Bu formda, en küçük bir aksilikte bazen ağıra kaçan tenkitler olmamalı bence. Bu takım, bu idare, bu teknik grup ve futbolcular geçen dönem doğruları yaparak şampiyon oldu, yeniden başarabilirler. İki sonuçla topluluğun kopma basamağına gelmesi, sert tenkitlerin başlaması inanılır üzere değil. Bu fırsatı kimseye vermemiz lazım. Biz çok büyük topluluğuz. Kendi kendimizi tüketmeyelim. Bizim başarılı olmamızı bizden diğer kimse istemiyor. İdare, taraftar, hepimiz birbirimize sarılalım, müsamahayla yaklaşalım. Bizim bizden öbür dostumuz yok. Bu kulüp bizim, bu oyuncu kümesini muhafazalı, sahiplenmeliyiz. Trabzonspor çok güç devirler yaşadı, üstesinden gelip birçok kupaya uzandı, en sonunda da şampiyonluk geldi. Artık daha da güçlüyüz, yeni başarılara rahatlıkla imza atacak bir ortamdayız. Kâfi ki kopmayalım, el ele verelim, küçük yanılgılarda birbirimize sırtımızı çevirmeyelim. Biz el ele verince neler yapabileceğimizi herkese gösterdik zaten” cümlelerine yer verdi.

“Kendi istatistiklerim değil, Trabzonspor’un menfaatleri her şeyden evvel gelir”

Başarıları Trabzonspor formasıyla yakalamanın çok değerli olduğunu lisana getiren Mandıralı, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Trabzonspor’da grubun modülü olarak çok az maç oynamamıza karşın, Avrupa maçlarında en çok gol atan oyuncusu olmak şahsıma gurur veriyor. Ligde de o denli, Trabzonspor’un en çok gol atan ismiyim, bu formda Türk futbol tarihine geçmek, hayatımın en değerli bedeli olarak yer almıştır. Hem de bunları, Trabzonspor forması ile başarmak her şeyi daha değerli kılıyor. Bunun onuru, gururu ile yaşıyorum. Çok gol attım, onların hepsi bedelli. Tabi ki kimileri çok gerilimli, güçlü maçlarda oldu. Lakin ben Trabzonspor’un her maçını kazanmasını isteyen birisi olarak asla maç seçmedim, her maçta tıpkı konsantrasyonla gol atmaya, attırmaya, ekibime, sevdiğim bu topluluğa katkı yapmaya çalıştım. Kişisel olarak Yaradanın verdiği yetenekleriyle futbola kimileri da jeneriklik olan gollerle hizmet ettim. Bir futbolcu için en hoş sonuç kazanmak, hem de gol atmak. Ben sevdiğim bir kadro ismine çok gol attım ancak en az yarısı kadar da attırdım. Tahminen kendi vurabileceğim konumda arkadaşlarıma asist yaptım. Maç içinde daha müsait birisi görünce asla egoist olmam zira kendi istatistiklerim değil, Trabzonspor’un menfaatleri her şeyden evvel gelir. Evvel can, evvel canan derler, benim için evvel Trabzonspor gelir zira bu kadroya milyonlarca gönül veren, her maçını sabırsızlıkla bekleyen, maçın her anını soluksuz yaşayan insan var. Onları memnun etmek her türlü kişisel histen, her şeyden öndedir. Kendi adıma, hoş şeyler yaparak yar edindik, yer edindik.”

Hami Mandıralı, cümlelerine şöyle devam etti:

“Benim en zayıf noktam, kornere çıkıp baş vurmaktı. Ben kendimi bu mevzuda yeterli yetiştiremedim. Birebir de en âlâ sıçrayanlardan biriydim ancak kalabalık ortamda hiç baş golüm olmadı, çok ender. Ferdi kendi becerilerimle gol attığım için tahminen de muhtaçlık duymadım fakat o tarafımı geliştirebilirdim. Zira çalışmayı çok seven biriydim.”

“Yine çağırsalar yeniden gelirim”

Trabzonspor kelam konusu olunca pişmanlığın kelam konusu olamayacağını aktaran Mandıralı, “En büyük sevdamız Trabzonspor’da futbol oynayıp iz bıraktık, akabinde teknik adamlık yaptık. Orada da büyük izler bırakabilirdik. Tahminen çok daha olumlu koşullarda vazife yapabilirdik. Lakin Trabzonspor kelam konusu olunca hiçbir şeye bakmam, duygusal davranırım. Trabzonspor olayın içinde olunca akan sular durur. Trabzonspor çağırdı mı, takım yapısı, kurallar neymiş bakmadan her şeye rağmen geliyorsunuz. Yeniden çağırsınlar tekrar gelirim. Birinci geldiğimizde ikinci adamdım, Mustafa abi (Akçay) ile kadromuzu sahiplendik. Bir futbol adamı olarak muhafazaya çalıştık. Başarısı için ne gerekiyorsa yaptık. Lakin bir mühlet sonra koşullar değişti, misyona geldim, 14 maç kadronun başında kaldım. Tarihin en az fiyatı ile çalıştık, ses çıkarmadık, 14 maçta grubu UEFA’ya taşıdık” diye konuştu.

“İsim değil yürek oynar”

Trabzonspor’un kendisine kimlik verdiğini vurgulayan Mandıralı, “Trabzonspor benim hayatım, bana kimlik verdi, onunla yaşıyorum. İkinci dönemimde takım yapısı muhakkak zati, Lider davet etti, gel deyince bir şey demeden gelmek yakışırdı. Deneyimli isimleri takım dışı bıraktım, gençlerle yol almaya çalıştık. İsimsiz gençleri futbola kazandırdık. Kısıtlı takıma karşın kıymetli isimleri takım dışı bırakırken karakterimle yol aldım. İsim değil, yürek oynar zira. Malouda, Zokora, Cavanda, onları ve öteki Türk oyuncuları yan alanda çalıştırmak kolay karar değil. Biz yalnızca Trabzonspor’un kıymetlerini düşünerek hareket ettik. Tekrar de çok uygun niyetle, inanın gece gündüz çalıştık, hiçbir şeyden şikayet etmeden, gençlerle ilerledik, taraftarla, basınla daima bir arada o günleri en uygun biçimde aşmaya çalıştık. Aile olduk. Farklı takımlarla farklı muvaffakiyetler elde edebilirdik fakat bizim periyodumuzun gerçekleri vardı. Lakin asla pişmanlık duymadım, Trabzonspor kelam konusu olunca pişmanlık olmaz” biçiminde konuştu.

“Şota, Cardoza ve Bosingwa..”

Türk futbolunun kurtuluşunun alt yapıdan geçtiğini kelamlarına ekleyen Mandıralı, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Her vakit diyorum, öncelik alt yapı. Türk futbolunun kurtuluşu gerçek manada idare heyetlerinin alt yapıya değer vermeleri. Lakin yabancı alıyorsanız yalnızca ismine değil, karakterine, buraya uygun olup olmadığına da bakacaksınız. Ben Shalke’ye kupalarda 4 gol attım diye beni almadılar, yıllarca araştırdılar, karakterime bakıp karar verdiler. Mesela Bosingwa geldi, Cardozo geldi, daima yardımcı olmaya, sorun değil tahlil olmaya çalıştılar. Karakterleri ile bu formaya layık oldular. Trabzonspor’a futbolcu alıyorsanız onlar üzere, Şota üzere isimleri bulmanız lazım.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.