SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Haluk ve Selçuk Bayraktar BBC’ye konuştu

Haluk ve Selçuk Bayraktar BBC’ye konuştuBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna direnişinin sembolü …

Haluk ve Selçuk Bayraktar BBC’ye konuştu
Akacan The Mall
27.08.2022 16:22
0
A+
A-

Haluk ve Selçuk Bayraktar BBC’ye konuştu
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna direnişinin sembolü haline gelen ve dünya çapında ilgi çeken Bayraktar İHA’ları ile ilgili BBC’ye konuştu. İnsansız hava araçlarının daha ‘adil ve eşit’ bir dünyanın oluşturulmasına katkıda bulunmasını istediğini söyleyen Haluk Bayraktar, Rus medyasında çıkan karalama haberlerine de değindi ve ‘Sonuçta biz teknoloji sağlayan bir şirketiz” dedi.

Ukrayna’daki savaşın simgesi haline gelen Bayraktar İHA’larını üreten Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar BBC’den Dzhafer Umerov ve Tatiana Yanutsevich’e konuştu.

“BAYRAKTAR’IN UKRAYNA UĞRAŞINA TAKVİYE OLMASINDAN GURUR DUYUYORUZ”

Akacan The Mall

Haluk Bayraktar ürettikleri İHA’ların Ukraynalılar için bir özgürlük simgesi haline gelmesinin nasıl hissettirdiği sorulduğunda geliştirdikleri teknolojinin Ukrayna’nın bağımsızlık gayretine dayanak olmasından gurur duyduğunu söyledi

Bayraktar’ın kendileri için ferdî olarak ne tabir ettiği sorulduğunda ise insansız hava araçlarının daha ‘adil ve eşit’ bir dünyanın oluşturulmasına katkıda bulunmasını istediğini söyledi ve Ukrayna’nın özgür bir dünya için savaştığını belirtti.

Selçuk Bayraktar ise Rusya’nın işgalini haksız ve yasa dışı olarak nitelendirdi ve Ukraynalıların onurlu bir halk olduğunu kelamlarına ekledi.

“UKRAYNA İLE YAKIN MÜNASEBETLERİMİZ VAR”

Bayraktar sistemlerinin 2018 yılından beri Ukrayna’da kullanıldığı belirten Haluk Bayraktar, “Ukrayna o devirde pek çok ülke ile görüştü ancak yalnızca Türkiye bunları satmayı kabul etti. Bununla eş vakitli olarak Ukrayna ile savunma bölümünde pek çok muahede yapıldı ve bunlar farklı teknolojik alanlardaki işbirliğimizi geliştirecek.” dedi.

Bayraktar ayrıyeten şirketlerinin Ukrayna askerlerine Bayraktar TB2’leri uçurmak için eğitim verdiğini, bu eğitimlerden birinde arkadaş oldukları bir askerin Rus taarruzunda yaralandıktan sonra hayatını kaybettiğini, şirket temsilcilerinin cenaze merasimine katıldığını ve iki kardeş olarak bu askerin ailesine dayanak olmak istediklerini belirterek, “Savaş başladığında 10 kamyon insani yardım göndermiştik. Ukrayna ile yakın ilgilerimiz var. Ukraynalıların acısını paylaşıyor, topraklarını savunmak için verdikleri kahramanca gayrete de hürmet duyuyoruz” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ PARA DEĞİL”

BBC muhabirlerinin Ukrayna’nın İHA sattıkları ülkelerden yalnızca biri olduğunu söylemesi üzerine Haluk Bayraktar, “Bizim için başından beri öncelik, iki tarafın da güçlü bir ilgi kurması ve iki tarafın da çıkarına olacak bir işbirliği geliştirmesi.” dedi ve önceliklerinin para olmadığını belirtti:

“Teknoloji geliştiren bir şirketiz. Amaçlarımız var. Ülkemizin gelişmesine katkı verirken stratejik ortaklarımızı da desteklemeye çalışıyoruz. Teknolojimizi kullanmaları için diğerlerine da veriyoruz”

RUS MEDYASINDA BİZİ KARALAYAN YAZILARI GÖRÜYORUZ

Rusya’nın bu duruma nasıl reaksiyon verdiği sorulması üzerine Haluk Bayraktar, İHA’ların ne vakit, nerede kullanılacağına karar verenin Ukrayna ordusu olduğunu belirterek “Bizim sistemlerimiz Rus hava savunma sistemlerini ve zırhlılarını yok ettiği için Rus medyasında bizi karalayan pek çok yazı çıkıyor. Lakin nihayetinde biz teknoloji sağlayan bir şirketiz” dedi.

MOSKOVA’YA İHA SATACAK MISINIZ?

Haluk Bayraktar “Moskova size büyük paralar teklif ederse onlara da Bayraktar satar mısınız?” sorusunu ise şöyle cevapladı;

“Bizim işimizin temeli hiçbir vakit para ve maddiyat olmadı. Ukrayna ile dostluk ve işbirliğimiz eskiye gidiyor. Gerçek şu ki Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara satış yapmayız. Şu anda tüm dayanağımız Ukrayna’ya zira haksız, saldırgan ve savunulamaz bir taarruzla karşı karşıyalar. Bizim Ukrayna ile işbirliğimize hiçbir şey gölge düşüremez. Bizim konumumuz net.” 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.