SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gürcistan’da AB öfkesi! Sokaklara döküldüler…

Gürcistan’da AB öfkesi! Sokaklara döküldüler…Gürcistan’ın başşehri Tiflis’te binlerce kişi, ülkelerine Avrupa Birliği (AB) aday ülke statüsü …

Gürcistan’da AB öfkesi! Sokaklara döküldüler…
Akacan The Mall
25.06.2022 08:54
0
A+
A-

Gürcistan’da AB öfkesi! Sokaklara döküldüler…
Gürcistan’ın başşehri Tiflis’te binlerce kişi, ülkelerine Avrupa Birliği (AB) aday ülke statüsü verilmediği için protesto düzenledi.

Gürcistan’ın başşehri Tiflis’te halk sokağa indi. Sivil toplum kuruluşlarının lokal saatle 20.00’de organize ettiği protestoya katılan binlerce kişi, başşehrin ana caddesi Şota Rustaveli’yi trafiğe kapattı. “Avrupa’ya Doğru” sloganı ile düzenlenen şovda, Gürcistan ve AB bayraklarını dalgalandıran protestocular, tıpkı vakitte Gürcistan ve AB’nin marşlarını seslendirdiler. Mitingde muhalefet partilerinin temsilcileri ve üniversite öğrencileri de yer aldı. Şovda konuşma yapan organizatörler, Gürcistan’ın AB’ye aday statüsü için hükümeti kâfi uğraş göstermemekle suçladı ve Başbakan İrakli Garibaşvili’nin istifasının yanı sıra ülkede Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin kurulmasını talep ettiler.

“HÜKÜMETE BİR HAFTA MÜHLET VERİYORUZ”

Başbakan Garibaşvili’nin 1 hafta içinde istifa etmemesi halinde daha büyük bir şov düzenleneceğini belirten iştirakçi Şota Diğmelaşvili, “İrakli Garibaşvili istifa etmeli ve AB tavsiyesinin 12 unsurunun tamamını kışa kadar uygulayacak ulusal mutabakata dayalı bir hükümet kurulmalı. Hükümete 1 hafta müddet veriyoruz. Şayet hükümet, Bidzina İvanişvili Gürcü halkının iradesine dikkat etmezse, 20 Haziran’da ve bugün olduğumuzdan daha da büyük bir miting düzenleyeceğiz” dedi.

Akacan The Mall

BUGÜN GÜRCİSTAN’DA TARİHİ BİR GÜN

Mitingde konuşma yapan Borçalı Türklerinden aktivist Samire Bayramova da Borçalı Türklerinin her vakit Gürcistan’ın yanında olduğunu belirtti. Bayramova, “Ben Gürcistan vatandaşıyım, Azerbaycanlıyım ancak Gürcistan vatandaşıyım ve buraya aitim, diğerine değil. Biz birlikte güçlüyüz. Gürcüceyi bilmeyen Azerbaycanlılara kendi ana lisanımızda hitap etmek istiyorum, Gürcistan vatandaşlarının yüzde 10’u etnik Azerbaycanlıdır. Sevgili Azerbaycanlılar, biz Gürcistan Azerbaycanlılarıyız lakin tıpkı vakitte Avrupalıyız, zira Gürcistanlı olmak Avrupalı olmak demektir. Biz her vakit bu ülkenin gerçek dostu olduk hem de gerçek dostu, bu vatan bizim, gidecek öteki yerimiz yok, bu yüzden Gürcistan’daki Azerbaycanlılar, her biriniz unutmamalısınız ki bu ülke, bu vatan bizim ve bizim diğer vatanımız yok. Bugün Gürcistan’da tarihi bir gün. Bugün bu tarihi günün imzacılarından biri olmalıyız” tabirlerini kullandı.
Gösteriye katılan Oktay Kazimov ise, “Dostlar bu kadar sağlam durduğunuz için çok teşekkür ederim. Bugün Avrupa ile aramızdaki mani Rus hükümetidir. Bugünü Gürcistan ile Avrupa Birliği ortasında bir köprü olmaya borçluyuz” dedi.

“SİZE YARDIM EDECEĞİZ”

Tiflis’teki mitingde toplanan kitleye Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy de canlı kontakla hitap ederek, “Dün Ukrayna, Avrupa Birliği’ne üyelik adayı statüsü aldı. Siz de bu yoldasınız ve biz de size yardım edeceğiz” diye konuştu.

Ukrayna’nın asla teslim olmayacağını vurgulayan Zelenskiy, “Abhazya ve Güney Osetya sizin, Donbas ve Kırım da bizim topraklarımızdır. Ordumuzla birlikte Rus ordusuna karşı savaşan Gürcü halkına minnettarım. Başarılarımız, yaralarımız ve zaferlerimiz ortak olacak” tabirlerini kullandı.

AB Kurulu Lideri Charles Michel dün yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği, Ukrayna ve Moldova’yı üyelik için aday gösterdi. Gürcistan’ın ise Avrupa perspektifi tanındı ve önceliklerin uygulanmasının akabinde ülkeye AB üyeliğine aday statüsü verilecek. Gürcü halkını tebrik ediyorum. AB-Gürcistan bağlantılarında tarihi bir an” tabirlerine yer vermişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.