SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Güntekin Onay: “Beşiktaş’ın takımı güçlü, bu yenilgisi telafi eder”

Güntekin Onay: “Beşiktaş’ın takımı güçlü, bu yenilgisi telafi eder”Spor Toto Harika Lig’in 6. haftası geri kalırken Hürriyet müellifleri Güntekin …

Güntekin Onay: “Beşiktaş’ın takımı güçlü, bu yenilgisi telafi eder”
Akacan The Mall
14.09.2022 07:24
0
A+
A-

Güntekin Onay: “Beşiktaş’ın takımı güçlü, bu yenilgisi telafi eder”
Spor Toto Harika Lig’in 6. haftası geri kalırken Hürriyet müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın olaylarını kıymetlendirdi.

Beşiktaş’ın Başakşehir’e 1-0 mağlup olduğu müsabakayı kıymetlendiren Güntekin Onay, “Başakşehir yeterli ekip savunması yapıyor ve gerçekçi bir futbol oynuyor. Bu oyun Başakşehir’i her vakit birinci 5’te meblağ lakin şampiyonluk için yetmez. Daha tesirli atak kaide. Necip’in top kayıplarıyla yalnızca 2 konum bulduğu maçı tek isabetli şutla 1-0 kazandı. Beşiktaş açısından kaleci konusundaki kriz de devam ediyor lakin takım kaliteli ve güçlü. Siyah beyazlılar bu yenilgisi telafi eder.” tabirlerini kullandı.

1- Trabzonspor, Ferencvaros’un akabinde Adana Demir’e de yenilirken Avcı da “Gidişat uygun değil” dedi. Trabzon’un sorunu ne?

Akacan The Mall

MEHMET ARSLAN: ALARM ZiLLERi ÇALMANIN MANASI YOK

Sevgili Adil, Trabzonspor için sorun ne, diyorsak takıma bakmak lazım öncelikle. Şampiyon bir kadro geçen yıla nazaran 12 oyuncu değiştirmişse, sorun tam da buradadır. Makus mü oynuyorlar, hayır fakat fizik gereğince yüksek değil ve temposuz oyunla, teknik kapasitelerine dayalı bir ideolojileri var. Fizik gücü yüksek, tempolu oyunlarda bu eksikleri gün yüzüne çıkıyor. Avrupa’da ve ligde yaşadıkları sorun bu. Alarm zilleri çalmanın manası yok. Toparlanabilirler.

GÜNTEKiN ONAY: HER BÖLGEDE SORUN VAR

Sezon başından beri Trabzonspor yavaş oynuyor ve bilhassa de rakiplerin süratli çıkış yaptığı ataklarda önemli problemler yaşıyorlar. Ayrıyeten top rakipte iken gereken dinamizm ve pres gücünün olmadığını görüyoruz. Hamlede tempo ve sürat yok. Trabzonspor’un her bölgede sorunları derin. Ayrıyeten Adana Demirspor maçında kaleci Uğurcan hariç alandaki 10 oyuncunun 8 tanesi şampiyon takımdan farklıydı. Şampiyon olan bir kadro neden bu kadar değişir?

UĞUR MELEKE: MiLLi MAÇ ORTASI TRABZON’A düzgün GELiR

Gidişatın sağlıklı olmadığı tespitini yapan Avcı’nın da gidişatı çok düzgün değil güya. Macaristan’da 46’da Gbamin-Bardhi’yi oyundan çıkarmış, Hamsik’i sokmuştu. 4 gün sonra Adana’da tekrar 46’da Gbamin-Bardhi’yi çıkardı. Tekrar Hamsik’i soktu. Birebir suda iki defa yıkanmak üzere bu! Bence savunma ayarlarıyla da çok fazla oynadı, Bartra’nın partnerinin sık sık değişmesi defans ahengiyle ilgili de dertler yaratıyor. Eylül ortasındayız ve Trabzon’un ülkü 11’i diye bir kavram oluşmadı şimdi. Ulusal maç ortası sanırım uygun gelecektir Trabzonspor’a.

FIRAT AYDINUS: AVCI GEREKENi YAPAR

Trabzonspor’daki bu düşüş; gidenlerden mi, kalanlardan mı yoksa hocadan mı kaynaklanıyor? Şayet, sağlıklı gitmeyen ve herkesin kendini sorgulaması gereken bir ortam varsa; Abdullah Avcı elde bulunan bilgilere ve sonuçlara nazaran, yaşanan problemlerin sebeplerini, niteliklerini tespit ederek teşhisi koyacak ve tahlili bulacak deneyimde bir teknik yönetici. Vakit gösterecek.

2- Beşiktaş mağlubiyetle tanıştı. Başakşehir tek bir gol dahi yemeden peri masalını sürdürüyor. Şampiyonluk yarışını nasıl etkiledi bu maç?

GÜNTEKiN ONAY: BAŞAKŞEHiR ATAKTA DAHA Tesirli OLMALI

Başakşehir âlâ kadro savunması yapıyor ve gerçekçi bir futbol oynuyor. Bu oyun Başakşehir’i her vakit birinci 5’te fiyat lakin şampiyonluk için yetmez. Daha tesirli atak kaide. Sonuç prestiji ile Beşiktaş birçok net gol fırsatı buldu değerlendiremedi ve Başakşehir, Necip’in top kayıplarıyla yalnızca 2 durum bulduğu maçta tek isabetli şutla 1-0 kazandı. Beşiktaş açısından kaleci konusundaki kriz de devam ediyor ancak takım kaliteli ve güçlü. Beşiktaş bu yenilgisi telafi eder.

UĞUR MELEKE: BU LiGDE HiÇBiR KADRO BAŞAKŞEHiR’i KOLAY YENEMEZ

Ligde üç küme grup var: Dört büyükler, mütevazı 14 Anadolu kadrosu ve Başakşehir! Başakşehir transferde büyük kadro üzere; bugün Traore yahut Mesut Özil üzere oyuncuları lakin 4 büyükler takımlarına katabiliyorlar. Lâkin tarihi, kültürü, taraftarı olmadığı için de 5. büyük olarak yazamıyoruz Başakşehir’i. O kadar derin ve kaliteli bir takımları var ki, hiçbir grubun onları kolay yenebileceklerini sanmıyorum. Tıpkı vakitte ligin en çok koşan kadrosu. Elbette şampiyonluk için de güçlü bir adaylar.

FIRAT AYDINUS: NAMAĞLUP VE GOL YEMEME DURUMU BASKI YARATABiLiR

Girdiği konumlarda skoru yakalayamayan Beşiktaş yenilgiyle tanıştı. Başakşehir’in şu ana kadar tek bir gol dahi yememesi mutlaka yadsınmaz bir muvaffakiyet. Üstelik galip gelerek… Fakat şöyle de bir gerçek var; ilerleyen süreçte namağlup ve gol yememe durumu ekipleri baskı altına sokabilir. Bu maç şampiyonluk yarışında çok büyük bir etken değil. Daha yolun başı. Lakin Başakşehir’in “Ben de şampiyonluğa oynayan bir takımım” savını ortaya koyduğu bir maç oldu.

MEHMET ARSLAN: TAYFUR VE BERKAY TERCiHLERi iÇiN iSMAEL’i KUTLARIM

Taktik disipline sonuna kadar sadık, fizik kalitesi yüksek, süratli oyunculara sahip bir antrenör ekibine dönüştü Başakşehir. Alandaki her durumda, bir sonraki durumda ne yapacaklarına dair planları var. İki ekibin da bir oyun planı var. Ancak kazanmak için Beşiktaş daha güç olanı yapmalıydı. Bu durumda da oyunun insiyatifi Başakşehir’e geçecekti. Geçti de. Şampiyonluk söylemi için erken. Beşiktaş için olumsuz konuşmak istemem. Tam bilakis Tayfur ve Berkay tercihleri için İsmael’i kutlarım. Gençlere cüretle forma veriyor.

3- G.Saray, son dakikalarda zorlansa da Kasımpaşa’yı yenmeyi bildi. Nasıl buldunuz sarı kırmızılıları? Şampiyonluğun net adayı diyebilir miyiz?

UĞUR MELEKE: YENi ORTA SAHA G.SARAY’I iKi GÖMLEK ÜST TAŞIDI

Galatasaray’ın kalecisi geçen dönemle birebir. Bu maça başlayan savunma dörtlüsü büsbütün geçen dönem oyuncuları. İleri üçlüsünde de tek yeni Yunus’tu. Yani orijinal, farklı bir görünüm içindeki Galatasaray’daki temel değişim orta alandaydı. Orta üçlü değişti, Galatasaray değişti. Torreira-Oliveira-Mertens’li orta üçlü, geçen sezonki mevkidaşlarından farklı bir spor yapıyorlar adeta! Onların performansı da Galatasaray’ı iki gömlek üste taşıdı. Derinleşen takımıyla natürel ki Galatasaray da şampiyonluk adaylarından biri.

FIRAT AYDINUS: ARTIK DAHA MÜCADELECi BiR KADRO OLDU

Bu maçta en göze çarpan şey Galatasaray’ın mücadeleci bir kadro hüviyetinde gözükmesiydi. Gomis’in daha da ritmini bulması, Kerem Aktürkoğlu’nun başının rahatlayıp futbola kendisini vermesi, Yunus Akgün’ün katkısının artması, Torreira ve Oliveira’nın kalitelerini göstermeye başlaması, Mertens’in liderlik vasfının yavaş yavaş baş göstermesi, İcardi ve Juan Mata üzere isimlerin rekabeti artıracak formda ekibe adapte olmaları, katiyetle Galatasaray’ı şampiyonluğa aday en güçlü kadrolardan biri yapacak.

MEHMET ARSLAN: YENi TRANSFERLER PSiKOLOJiYi OLUMLU ETKiLiYOR

Gün geçtikçe daha âlâ bir Galatasaray izliyoruz. Transferler hem kadronun, hem de topluluğun psikolojisini üst çekiyor. Bu olumlu gelişme Mauro İcardi üzere oyuncuların iştiraki ve ahengi ile daha üst düzeye çıkacak üzere görünüyor. Galatasaray birinci haftalarda meyyit toprağını büsbütün attı üzerinden. Kerem Aktürkoğlu bu hafta geçtiğimiz sezonki performansına ulaştı. Bu da Galatasaray’a sürat ve durum zenginliği olarak döndü. Şampiyonluk adayları ortasına ismi banko yazılacak bir gruba dönüşüyorlar.

GÜNTEKiN ONAY: YUSUF VE GOMiS’E BAYILDIM TORREiRA DA ÇOK FAYDALI

Galatasaray, Kasımpaşa karşısında 3-2 kazandığı için çok zorlandı algısı yanlış. Güçlü ve atağa yönelik bir oyunu var sarı kırmızılıların. Daha da farklı kazanabilirdi. Bilhassa Yusuf Demir ve Bafetimbi Gomis’e bayıldım. Lucas Torreira da çok yararlı. Galatasaray yanlışsız yolda.

4- Dört büyükler bu periyodu uygun kıymetlendirdi mi yoksa yanılgılar devam mı etti? En güzel transferleri hangi ekip ya da ekipler yaptı?

FIRAT AYDINUS: BU TRANSFERLERiN KAÇI SENEYE KALIR, GÖRECEĞiZ!

İsabetli kararlar verildiği üzere boş atıp dolu çıkması ümidi ile yapılan transferler de oldu. En çok transferi yapan ekipleri söyleyebilmek mümkün ancak en yararlı transferleri dönem ilerledikçe göreceğiz. Geçen dönem Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor 9’ar, Galatasaray 11 transfer yapmış. Bu dönem ekiplerde kalan oyuncu sayısı şöyle: Beşiktaş: 3/9, Fenerbahçe: 4/9, Galatasaray: 5 /11, Trabzonspor: 5/9. Bu dönem, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor 12’şer, Galatasaray 13 transfer yapmış. Bekleyip görelim önümüzdeki dönem kaç oyuncu kalacak?

GÜNTEKiN ONAY: TRABZON ŞAMPiYON EKİPLE ÇOK FAZLA OYNAYIP YANILGI YAPTI

Büyükler büyük yatırım yaptı ve son derece rekabetçi bir lig izliyoruz. Kaliteli ve meslekli oyuncular alındı. G.Saray ve Beşiktaş Avrupa’dan kıymetli isimler alırken; F.Bahçe yüklü olarak Brezilyalılara yöneldi. Başakşehir de akılcı ataklar yaptı. Güçlü takımlar var. Görünen o ki bu dönem teknik adam marifeti belirleyici olacak. Beşiktaş Premier Lig yüklü bir takım kurdu, G.Saray Mata ve İcardi’den randıman alırsa şahane bir kadro olabilir. Trabzon ise şampiyon kadrosu ile çok fazla oynayarak yanılgı yaptı.

MEHMET ARSLAN: BU DÖNEM HARİKA LiG’DEN PREMiER LiG TADI ALIYORUM

Bu dönem izlediğimiz Muhteşem Lig’den, Premier Lig tadı alıyorum ben. Şampiyon adayı ekiplerin çokluğu ve hiçbir maçın sonucunun öngörülememesi bu savımı güçlendiriyor. Transferlerdeki isabet ortalaması tahminen de tüm dönemlerin en yüksek oranına sahip. İtiraz edebileceğimiz çok az isim var. Bu manada tüm kulüpleri ve teknik adamları kutluyorum. Ah bir de Jesus, Arda Güler’e daha fazla güvense ve grupta ona daha fazla baht verse, o vakit tadından yenmeyecek.

UĞUR MELEKE: DÖRT BÜYÜĞÜN HEPSi Değerli TRANSFERLER YAPTI

Yaz transfer devrinde kulüpler 422 oyuncu getirmiş, 439 futbolcu göndermiş. Bu alanda Avrupa ikincisiyiz. 116 milyon Euro bonservis harcamışız, 98 milyon da giriş olmuş Harika Lig’in kasasına. Dört büyüğün hepsi kıymetli transferler yaptı aslında. Weghorst, Beşiktaş’ı bir üst düzeye taşıdı. Jesus bir kazanma ustası. G.Saray’ın sükseli transferleri Avrupa’da da ses getirdi. Umarım kurulan bu kaliteli takımlar gelecek dönem da Avrupa kupalarına muvaffakiyet olarak yansır ve kurtuluruz şu 20’li basamaklardan.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.