SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Güçte yerli ve ulusal teknoloji: Enerji Akademi

Enerjide yerli ve ulusal teknoloji: Enerji AkademiYükseköğretim Heyeti (YÖK) ile Elektrik Üretim A. Ş. (EÜAŞ) ortasında “Enerji Akademi Programı …

Güçte yerli ve ulusal teknoloji: Enerji Akademi
Akacan The Mall
09.06.2022 17:07
0
A+
A-

Enerjide yerli ve ulusal teknoloji: Enerji Akademi
Yükseköğretim Heyeti (YÖK) ile Elektrik Üretim A. Ş. (EÜAŞ) ortasında “Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Protokol kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İTÜ, Marmara Üniversitesi ve ODTÜ olmak üzere 5 üniversite  “Enerji Akademi Üniversiteleri” olarak belirlendi. Güç Akademi Üniversitelerinde güç alanıyla ilgili lisansüstü programlara yönelik projeler yürütülecek. Güç Akademi Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında projelerde yer alan ve bir lisansüstü programdan mezun olan öğrenciler, EÜAŞ’ta istihdam edilebilecek. YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, “Protokolle, üniversite-sanayi iş birliğinin yeni bir boyut kazanmasını ve ülkemizde güç bölümünün daha da ileri taşınmasını hedefliyoruz. YÖK olarak kamu kurumları ortasında bilhassa bölüme yönelik uygulamanın daha yüklü olduğu iş birliklerinin ortaya çıkmasını, üniversite hocalarının daima uygulamanın içerisinde olmasını istiyoruz. Bu sayede ulusal teknoloji atağında daha fazla öne çıkabiliriz” dedi.

AR-GE MERKEZLİ ESERE DAYALI EĞİTİM
Daha evvel istihdam ve ihracatta kıymetli bir hisseye sahip olan maden, petrol, dokuma ve haritacılık dal temsilcileri ile protokoller yaparak yükseköğretim-sektör iş birliğini hayata geçirdiklerini söyleyen Özvar,“Yükseköğretim Şurası Başkanlığımız ile EÜAŞ ortasında imzalanan Güç Akademi Programı İş Birliği Protokolü ile güç alanında, uzun vadeli stratejilerin, uygulamaların ve katma pahası yüksek ulusal teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bunlara ilaveten güç piyasasındaki sermayenin ulusal iktisattaki hissesinin artırılması, güç dalının beşerî sermayesinin bilgi, marifet ve yetkinlik istikametlerinden güçlendirilmesi ve Ar-Ge merkezli esere dayalı lisansüstü eğitim yapılması hedefleniyor” diye konuştu.

Akacan The Mall

Özvar, protokolün sarfiyatları EÜAŞ tarafından karşılanmak üzere güç dalında öncelikli sorun alanlarına yönelik proje davetine çıkılmasını, belirlenen üniversitelerin müracaatta bulunmasını, proje kapsamında lisansüstü programlar yürütülmesini ve EÜAŞ çalışanı için lisansüstü programlarda YÖK’ün belirleyeceği sayıda ek kontenjan sağlanmasını kapsadığını anlattı.

ENERJİ AKADEMİ ÜNİVERSİTELERİ
Protokol kapsamında Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Marmara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi “Enerji Akademi Üniversiteleri” olarak belirlendi. Protokol uyarınca Güç Akademi Üniversiteleri ile EÜAŞ ortasında Güç Mühendisliği, Güç Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Güç Mühendisliği, Güç Bilimi ve Teknoloji, Güç İdaresi, Güç İktisadı, Güç Üretimi, Güç Kaynakları üzere güç alanıyla ilgili lisansüstü programlara yönelik projeler yürütülecek.

Enerji Akademi Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında projelerde yer alan ve bir lisansüstü programdan mezun olan öğrenciler, EÜAŞ’ın bağlı bulunduğu mevzuatlar çerçevesinde EÜAŞ’ta istihdam edilebilecek. Program sonunda verilecek diploma, öğrenciye üniversitelerin lisansüstü programlarda vermekte olduğu diplomalar ile birebir hakları sağlayacak. Lisansüstü eğitim programlarında EÜAŞ işçisi için ayrılan ek kontenjanlara müracaatlar, ilgili üniversitenin lisansüstü öğrenci alım kaidelerine nazaran yapılacak ve ayrıyeten pahalandırılacak.

HOCALAR VE KURUM MÜHENDİSLERİ BİR ORTADA OLACAK
Özvar akademinin çalışma prensibiyle ilgili şöyle konuştu:
“Protokol kapsamında EÜAŞ’ın işaret edeceği araştırma alanlarında üniversite hocalarını kurumun mühendisleri ve uzmanlarıyla bir ortaya getireceğiz. Böylelikle muhakkak alanlarda ulusal teknolojileri geliştirmek amaçlanıyor. Ayrıyeten EÜAŞ’ta güç alanında çalışan çalışanın eğitim öğretim imkanları genişletebilmek ismine üniversitelerimiz ile birlikte bir muahede ortaya koymuş oluyoruz. Yüksek lisans yahut ileride tahminen doktora programlarına kurumdan dileyen isteyen bütün arkadaşlarımız müracaatta bulunabilecekler. Müracaat şartları başka adaylar için ne ise EÜAŞ’ta çalışan arkadaşlarımız için de birebirdir. Burada özel hususi bir uygulama kelam konusu değildir lakin oradan başvurmak isteyen öğrenciler için ekstra ilave kontenjan kullanılabilecektir. Yoksa bütün şartlar, öteki başvuranlarla birebirdir.

SÜREKLİ UYGULAMA İÇERSİNDE OLMALILAR
YÖK Lideri olarak kamu kurumları ortasında bilhassa dala yönelik uygulamanın daha yüklü olduğu iş birliklerinin ortaya çıkmasını istiyorum. En çok üzerinde durduğum mevzu, üniversite hocalarının daima uygulamanın içerisinde olması. Bunu gerçekleştirdiğimiz ölçüde Türkiye’de ulusal teknoloji atılımında daha fazla öne çıkabileceğimizi daha fazla uzaklık kat edebileceğimizi düşünüyoruz.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.